donderdag 7 februari 2019

Bemesting frambozen

Vergelijk nú online, vanaf € 49. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Plaats hier je vragen, tips en berichten over gron bodem, bemesting en wisselteelt. Bemest met mate: een te stikstofrijke bemesting zorgt namelijk voor bladluizen en heeft een framboos eigenlijk niet nodig.


Een rijpe framboos herkent u door de vrucht zachtjes van de tak te trekken. Laat de framboos zeer makkelijk los, dan is hij rijp. Doorgaans kunnen frambozen in de moestuin wel 5-jaar op dezelfde plek blijven staan.


Veel mest heeft een framboos niet nodig, ook zonder uitgebreide bemesting zullen de planten goed groeien.

Zodra de frambozen geplant zijn en een beetje gewend zijn op hun nieuwe plekje in de moestuin, is het tijd om een constructie te bouwen die de frambozen tijdens het seizoen ondersteunt. Bij herfst frambozen kun je ook per vlak werken zie foto. Verzorging van frambozenplanten. Frambozenplanten zijn oppervlakkige wortelende planten die regelmatig gemulcht moeten worden ( met turf bij klakhoudende gronden en potgrond of compost op normale tot zurige grond.) Dit voorkomt onkruid groei en het uitdrogen van de grond.


Op de foto zie je de Musa basjoo in onze tuin (sierbanaan). De plant maakt elk jaar een ernorme plant van ruim meter hoog, met heel veel, zeer grote bladeren. Ze lust dus wel wat #128578; En voor de ontwikkeling van al dat blad mag stikstof in die bemesting flink aanwezig zijn. Je kunt diverse soorten meststoffen kopen.


Hi Ik geef ze een bio mest speciaal voor bessen en aardbeien, zijn korrels die zeer langzaam voeding afgeven, wat erg prettig is voor frambozen daar die graag van gelijkmatigheid houden ). Een te hoge bemesting geeft een te sterke groei en mogelijk een slechte vruchtzetting. Een te sterke stikstofbemesting geeft soms meer aantasting van bladluizen en bepaalde schimmelziekten. Een te lage bemesting geeft een groeistilstan kleine vruchten en een slechte bloemknopvorming voor het volgende jaar. Aanbevolen voor de bemesting van : aardbeien, frambozen , blauwe bosbessen, braamstruiken en aalbessen (rode bessen) en pit- en steenvruchten.


Frambozen zijn één van de meest aangeplante fruitsoorten in de tuin. Wie houdt er niet van de zachte zoete smaak van deze rode vrucht! De framboos is een vrucht die behoort tot de rozenfamilie en komt vrijwel in heel Europa van nature voor.


De heester groeit vooral langs bosranden en in open plekken in het bos.

Frambozen kunnen worden onderscheiden in twee soorten: zomer- en herfstrassen. Het enige verschil in onderhoud tussen deze twee soorten is de onderhoudssnoei. Verder komen bemesting , snoeien en aanbinden aan de orde. De winter- framboos kun je oogsten in de maanden augustus en bij een goede zomer ook in september.


Probeer het kalkgehalte zo laag mogelijk te houden aangezien het de groei van de struik belemmert. Het is moeilijk om hier een eenduidig bemestingsadvies te geven omdat iedere bodem weer anders is. Sommige bodems zullen verder geen aanvullende bemesting voor aardbeien nodig hebben, anderen weer wel.


Algemeen kunnen we stellen dat aardbeien niet houden van teveel stikstof. Dat geeft een te weelderige groei met kans op ziektes. Hieronder vind je informatie over het kweken van frambozen , het snoeien van frambozenstruiken en andere tips met betrekking tot de vochtigheid van de gron ziekten en ongedierte.


De framboos kwam voorheen vrijwel uitsluitend voor in Hoord-Brabant. Er zijn verschillende soorten frambozen. In de periode 19^-- i9schommelde het aandeel van deze provincie in het totale areaal rond.


De bodem bevat namelijk van nature voedingsstoffen. Maar er is niet zoveel nodig als men denkt. Water (H2O) en koolzuurgas (CO2) zijn namelijk de belangrijkste bouwelementen voor iedere plant (circa ) en zijn meestal in overvloed aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts