maandag 25 februari 2019

Rouwmuggen bestrijden

Varenrouwmuggen biologisch bestrijden met aaltjes (nematoden) of roofmijten. Effectieve bestrijding van varenrouwmuggen, geschikt voor binnen- en buitenhuis. Houd je echter de aarde van je planten te vochtig, dan kun je last krijgen van rouwmuggen. De planten hebben van de volwassen rouwmuggen geen last, wel van hun larven, vooral als de planten nog klein zijn.


Rouwmuggen komen vaker voor in natte potgrond dan in droge potgrond. Dit komt waarschijnlijk omdat de groei van schimmels en algen is geremd in een droge omgeving. Het is daarom aan te raden om zo lang mogelijk te wachten met de plant water geven om rouwmuggen te voorkomen en rouwmuggen te bestrijden. Zoals altijd geldt met ongediertebestrijding is voorkomen beter dan verhelpen.


Bestrijden van de de rouwvlieg. De beste manier om de rouwvlieg tegen te gaan is door de larven te bestrijden. De larve bevind zich in de eerste paar centimeter van de aarde.


Waar de meeste rouwmuggen graag dode planten eten, is de varenrouwmug ook fan van levende planten. Bovendien plant de rouwvlieg zich onwijs rap voort. De vrouwtjes leggen namelijk zo’n 2larven per keer. Dus hoewel de mug maar dagen leeft, kan er snel een plaag ontstaan.


Deze vliegende insecten kom je vaak in het voorjaar tegen en kun je helaas niet bestrijden met vliegenlampen en insectenlampen. Verschil tussen rouwvliegjes en fruitvliegjes. Vaak denken mensen last te hebben van fruitvliegjes, terwijl het eigenlijk om rouwvliegjes blijkt te gaan. Rouwvlieglarven kunnen vanaf juni tot oktober worden bestreden met nematoden. In bepaalde gevallen, als de bodemtemperatuur boven 6º C is, kan in maart al een bestrijding plaatsvinden om te voorkomen dat de larven gaan verpoppen.


Om de vliegjes te kunnen bestrijden is het van belang om eerst te bepalen of de insecten fruitvliegjes of rouwvliegjes zijn. Wanneer de insecten rondom planten vliegen en je geen insecten in de buurt van je fruit hebt, heb je grote kans dat het rouwvliegjes zijn. Makkelijker om dat spul op te slaan natuurlijk dan bijv.


Bij mijn ouders maak ik op het moment gebruik van schoon zand (rivierzand) wat ik bovenop de potgrond strooi (1cm dik) Hierdoor komen evt larven nog wel uit maar de rouwmuggen vinden het niet fijn opnieuw eitjes te leggen. De rouwvlieg bestrijden is eenvoudig, mits u de juiste bestrijdingsmiddelen gebruikt. En u moet over veel geduld beschikken. Want de rouwmuggen , zoals ze ook wel worden genoem planten zich razendsnel voort. Hieronder leggen we u alles over het bestrijden van rouwvliegen uit.


Er zit dus muziek in de ‘pull’-methode. Maar tegelijkertijd moeten de rouwmuggen eigenlijk niet meer geïnteresseerd zijn in het substraat waarin jonge wortels groeien. Met de ‘push’-methode moeten ze daardoor vrijwillig wegblijven. Heeft één van de planten last van rouwvliegen, zet deze dan apart van de anderen om besmetting te voorkomen.


Plaats de plant bij voorkeur in een andere kamer en zet de planten pas weer bij elkaar als de rouwvliegjes volledig bestreden zijn. Om vast te stellen of het inderdaad rouwmuggen betreft, zijn er een aantal checkpunten. Bodemroofmijten kunnen een goede bijdrage leveren aan de bestrijding van rouwmuggen en oevervliegen mits ze in voldoende hoge aantallen aanwezig zijn. Fruitvliegjes bestrijden met aaltjes.


Stenema kan ook gebruikt worden bij een aantasting van fruitvliegjes in de composthoop. Indien de composthoop niet warmer is dan 30°C kunnen de nematoden aangegoten worden om de larven van de fruitvliegjes te bestrijden. Product review We zijn twee weken verder en ik heb geen varenrouwmug vliegjes meer. Zelf ongedierte bestrijden is niet zo moeilijk met de ongediertebestrijdingsmiddelen van Macrovet.


Alle ongediertebestrijding online bestellen. Het is voor ons niet mogelijk om effectief te bestrijden zolang er water in de kruipruimte staat. Als wij dan beginnen met bestrijden , heeft u binnen enkele dagen weer muggenoverlast omdat de muggen eitjes blijven leggen in het water. De rouwmuggen (Sciaridae) zijn een familie uit de orde van de tweevleugeligen (Diptera), onderorde muggen (Nematocera). Luizen zijn ook prima en simpel te bestrijden door te sproeien met een lichte alcohol oplossing (glaasje wijn in de sproeier bv.).


Alcohol is verrotte suiker (het voedsel van de luizen) en daar kunnen ze niet tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts