vrijdag 8 februari 2019

Tilia europaea

Ergens anders goedkoper bel ons. De goedkoopste last minutes. Boeken met laagste prijs garantie! Omdat Tilia snoei buitengewoon goed verdraagt, werden ze ook vaak tot leivorm gesnoeid.


Tilia ×europaea (Hollandse linde, Gewone linde) online kopen?

Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop. It occurs in the wild in Europe at scattered localities wherever the two parent species are both native. Met een krachtige groeiwijze vormt zich een kroon die eerst nog een spitse top heeft maar later stomper wordt.


Het resultaat is een bekende sier- en schaduwboom die veel in Noordwest-Europa aangeplant wordt, bijvoorbeeld langs straten, in tuinen en op kerkhoven. Op zoek naar Leilinde ( Tilia europaea ‘Pallida’)? Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Tilia x europaea (Hollandse linde) is een boom van de eerste grootte met een kegelvormige kroon.


De boom heeft een hartvormig blad en een opvallende bloei.

Er vormt zich weinig tot geen wortelopslag rond de stam. Eerst zijn de twijgen nog geelbruin maar ze kleuren spoedig bruinrood. Dit is een belangrijke herkenningspunt voor deze boom.


Ook de bladknoppen zijn bruinrood. De Tilia europaea ‘Pallida’ (leilinde) is één van de meest populaire soorten leibomen en wordt ook wel koningslinde genoemd. Dit is de lindesoort die het meeste te zien is in het landschap. Niet in de wilde natuur, maar in recreatiegebieden en tegenwoordig dus ook in particuliere tuinen.


De Hollandse linde, Tilia europaea , wordt vaak als leiboom toegepast, maar als deze boom vrij staat, krijgt hij dezelfde vorm als het bla hartvormig. Deze boom heeft veel last van bladluis en schimmels. Het blad van de Tilia is scheef hartvormig, lichtgroen en aan de onderkant geelgroen.


Department of Agriculture Agricultural Research Service. Tilia × europaea in the Germplasm Resources Information Network (GRIN), U. Kan wat last van luisaantasting hebben in de loop van de zomer. Koningslinde kopen voor in de tuin, bij de specialist BetuweBomen.


Een Leilinde, Tilia Europaea Pallida, is een van de oudste soorten Leibomen. De boom is een echte aanwinst in uw tuin en staat prachtig in elke soort buitenruimte.

De Leilinde groeit op iedere grond en werd vroeger veel aangeplant bij boerderijen en statige woningen als bescherming tegen zon en wind. Ook Tilia euchlora (krimlinde) en Tilia tomentosa (zilverlinde) lenen zich tot het vormen van de zogenaamde leilinden. Dit typische effect verkrijgt men door de takken van bij het begin in een horizontaal vlak te laten groeien. De nog buigzame loten worden langs een draad of tonkinstok (bamboestok) in de gewenste richting geleid. De koningslinde ( Tilia europaea ‘Pallida’), leilinde ofwel Hollandse linde, loopt in het voorjaar eerder uit dan de standaard Tilia europaea.


Laat in het najaar dan ook eerder zijn blad vallen. Het brede, hartvormige blad is lichtgroen met geelachtige onderkant. De meeste zijtakken en twijgen hangen door.


De takken boven in de kroon staan omhoog. Het glanzende, donkergroene blad is scheef hartvormig met een toegespitste bladtop. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen.


Kenmerken Vertegenwoordigers van het geslacht Tilia zijn wijdverspreid over de drie continenten van het noordelijk halfrond. Het zijn, afhankelijk van de soort, middelhoge, hoge tot zeer hoge loofbo-men met een grote, dichte kroon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts