donderdag 21 februari 2019

Sinaasappelboom binnen

Citrusbomen die in de winter naar binnen gehaald moeten worden, omdat ze niet tegen kou kunnen, vergen veel tijd en moeite om gezond te houden. Dit komt, omdat citrusbomen veel licht en warmte en weinig water nodig hebben om goed te kunnen groeien, laat staan om vruchten te produceren. Na de ijsheiligen kan de plant naar buiten en voor de 1e nachtvorst weer naar binnen , want Nederlandse winters overleeft deze plant niet buiten. De sinaasappelboom krijgt witte bloesem en vervolgens vruchten van c.

De Citrus Sinensis of sinaasappelboom is een prachtig exemplaar voor in de huiskamer, die een heerlijke geur verspreid. Wist je dat je de sinaasappelboom ook heel goed binnen kunt neerzetten. De vrolijke oranje vruchten geven een heerlijke geur. Snoeien is niet perse nodig. Het boompje bloeit van mei tot en met november!


Af en toe water geven met plantenvoeding en je sinaasappelboom groeit goed. Toch mag je hem de eerste twee weken niet in de volle zon zetten want dan zouden de bladeren kunnen verbranden. De Citrus mitis kan buiten blijven tot het echt koud wordt en er nachtvorst optreedt.

Dan moet hij zeker weer naar binnen want citrusplanten zijn niet winterhard en ze zouden onze winters buiten niet overleven. Wilt u een sinaasappelboom kopen om een deel van uw interieur in een mediterrane sfeer te hullen? Of wilt u zich op uw eigen zonneterras aan de Middellandse Zee wanen?


Kijkt u dan eens rond in ons sinaasappelboom -assortiment. Zomers wordt een plekje buiten zeer gewaardeerd. In het voorjaar en de zomer kunt u met deze boom ook uw terras opvrolijken. Laat geen dieren bij je sinaasappelbomen.


Je kunt hele jaar binnen sinaasappelbomen kweken als je in een koud klimaat leeft. Dwergvariëteiten zullen daarbij minder ruimte in beslag nemen. Het kan nodig zijn dat je hekken plaatst of ongedierte bestrijdende planten of geuren. Voor kleinere bomen is een raamkozijn met vol zonlicht ideaal.


Zorg voor een open boomvorde takken die naar binnen groeien, mogen ook weg. Bekijk de video over fruitbomen snoeien voor instructies. Haal een citrusplant bij de eerste nachtvorst naar binnen.


Dit betekent dat een citrusboom die hier in Nederland of België gehouden wordt veel verzorging nodig heeft om in leven te blijven. Daarbij komt ook nog eens dat de meeste citrusbomen die hier te koop zijn van slechte kwaliteit zijn, waardoor veel citrusbomen binnen enkele maanden na aankoop dood gaan.

Dit sinaasappelboompje (Calamondin Orange) is één van de betere soorten beschikbaar. Deze sinaasappelboom kan goed tegen de kou, maar zodra het dreigt te gaan vriezen, moet u hem naar binnen halen. De bovenkant van het blad is glanzend groen. De onderkant is meer gelig. Daarna gaan de vruchten groeien.


De vrucht die aan de boom groeit is een bolvormig en oranje. We hebben verschillende maten. Iedere boom heeft haar eigen charme, we hebben zowel bomen voor binnen als voor buiten. De boom heeft groenblijvend bla geurende bloemen en bovendien kunt u de sinaasappeltjes gewoon eten.


Sinaasappelbomen gedijen ook in eigen land. Calomondin kan goed tegen de kou, maar zodra het dreigt te gaan vriezen, moet u hem naar binnen halen. Fruitbomen zijn er in allerlei formaten, klein en groot, waardoor ze gemakkelijk in een huiskamer passen. Bij de OlijfboomSpecialist bent u aan het juiste adres voor zeer kwalitatieve citrusbomen tegen een vaste lage prijs.


De boom werd vroeger in koudere klimaatgebieden in een overwinteringsvertrek gehouden, dat aan oranger, frans voor sinaasappelboom , de benaming oranjerie ontleent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts