vrijdag 22 februari 2019

Klimhortensia roze

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


De Schizophragma hydrangeoides is een wit bloeiende klimhortensia. De roze variant is de ‘Roseum’ en is heel geliefd in elke tuin.

Deze soorten bloeien van Juni tot September met prachtige pluim bloemen. De klimhortensia bloeit van juni tot september en trekt bijzonder mooie vlinders en bijen aan. Hortensia wordt gekweekt in vele opvallende kleuren zoals zuiverwit, licht en donker roze , donkerblauw en oranjeroze. Voor de tuin zijn bijzondere cultivars gekweekt.


Klimhortensia kan in de schaduw ook als grondbedenker worden aangeplant. Er zijn cultivars met prachtig bla roze bloemen en in kleinere maten. Ook zonder klimobject is de klimhortensia een mooie struik van zo’n anderhalve meter hoog.


De tuinplant is uitstekend winterhard en haar stengels zijn stug en houtachtig.

De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. De volwassen hoogte van deze heester is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Is de klimhortensia te groot geworden?


In de zomer erop zijn er dan geen bloemen, maar de plant overleeft deze ingreep wel. Na de bloei kan u de klimhortensia in model snoeien. Binnen het genus van de Hydrangeaceae bestaat echter nog een bijzondere klimmer die goed op de klimhortensia lijkt : nl. Schizopragma hydrangoides, de bloemen zijn eveneens van het lacecaptype - schermvormig, maar de steriele randbloemen zitten hier afzonderlijk aan de bloemstelen in de vorm van een hart ipv met tot bloemen bij elkaar. Zoals de naam al aangeeft is dit een klimmende Hortensia, al kan hij ook als bodembedekker gebruikt worden.


Als bodembedekker zal hij echter wel een meter hoog worden. Deze hortensia wordt gezien als ‘best of both worlds’, door enerzijds de pracht van een hortensia en anderzijds het gemak van een klimplant. De Hydrangea anomala ‘Petiolaris’, ook wel klimhortensia genoem is een mooie tuinplant om een muur mee te bedekken.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Omdat een hortensia zoveel bloeit heeft hij veel meststoffen nodig. Ook bij de bemesting geldt dat de zuurgraad van de grond belangrijk is.


Hydrangea anomala petiolaris of klimhortensia in de volksmond is zelfhechtend en bloeit ook rijkelijk tegen een muur met noordelijke oriëntatie.

Gebruik daarom zeker bij blauwe hortensia’s altijd speciale hortensiamest. Bij roze hortensia’s kun je ook universele meststoffen gebruiken. Het beste geef je in zowel het voorjaar als het najaar een. U kunt de klimhortensia het beste bemesten in het voorjaar door gebruikt te maken van koemestkorrels. Zorg voor een handvol bij iedere plant.


De hydrangea petiolaris kunt u het beste niet verplanten. Als u van plan bent om deze plant een nieuwe plek te geven kunt u dat het beste in het late najaar doen. Bij het snoeien in het voorjaar verschijnen er dus geen bloemen in dezelfde zomer. Snoei alleen als de hortensia te groot wordt.


Hierdoor wordt nieuwe takvorming gestimuleerd. Houtige takken met donkergroene bladeren en daarboven stervormige bloemblaadjes, dat is de Hortensia. Kleuren die het gemakkelijk maken om de Hortensia te associëren met de naderende lente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts