maandag 25 februari 2019

Kattenstaart plant

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Grootste aanbod kampeerartikelen. Topkwaliteit Planten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd.


Hét online tuincentrum met meer dan 10.

Vergelijk nú online, vanaf € 49. Houd er rekening mee dat de oudere planten onderaan gaan verhouten. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De grote kattenstaart is waardplant voor de kattenstaartdikpootbij.


Het boomblauwtje gebruikt onder meer de grote kattenstaart voor haar tweede generatie eitjes. De plant is nectarplant voor de grote vuurvlinder. Op elke plant in pot, besteld bij Directplant, zit maanden groeigarantie.

Mocht de plant binnen deze periode geen leven meer vertonen, zeg het ons. U krijgt de plant vergoed of uw geld terug! English Botany, or Coloured Figures of British Plants , deel J. Vermeerder de planten door deling.


Plant de stukken direct weer in. Wilt u zaaien, strooi dan het zaad dun in een schaal uit en bedek het licht met vochtige zaai aarde. Kattenstaart kunt u planten zodra de grond weer bewerkt kan worden. De kattenstaarten zorgen voor verticale accenten in de tuin.


Soms wil de plant zich iets te fanatiek uitzaaien. Grotere planten kunnen zich ondergronds ook verspreiden. Mijn ervaring is dat de plant prima in toom te houden is.


In de herfst sterft de plant bovengronds af, maar de wortel en een verhoutend ondergronds deel van de stengel zorgt voor een opslag van voedsel- en energievoorraad. Grote kattenstaart staat aan waterkanten, op natte en voedselrijke grond in natte graslanden, veenmoerassen en lichte loofbossen, rietlanden en duinvalleien. Zorg altijd voor voldoende vocht, zeker als de plant nog jong is. Ik zaai voor in kleine potjes en dun het zaaigoed uit tot stuks per potje.


Alle soorten houden van een normale tot vochtige standplaats in de zon tot lichte schaduw.

Hoge kortingen en zeer snelle levering. Lythrum komt bij ons ook in het wild voor langs grachtkanten en op vochtige standplaatsen. Ze kunnen jarenlang op dezelfde plaats blijven staan en tijdens de bloei trekken ze veel hommels, bijen en vlinders aan.


Vaste planten vertonen meestal geen herfstkleur, maar de kattenstaarten verkleuren in het najaar naar paars en vlammend rood. Doen het ook goed bij de vijver. Deze plant wordt circa tot meter hoog en groeit snel waardoor u wel even de plaatsing in de gaten moet houden.


Overigens kan deze plant ook als borderplant worden gebruikt. Op zich is het een nuttig kruid met verscheidene toepassingen, maar ik begrijp volkomen dat de meeste mensen deze plant niet al te overvloedig in de moestuin willen hebben. Ook wij hebben in onze zelfpluktuin te maken gehad met dit onkruid.


In de zomer zag de bodem helemaal groen van de heermoes. Uittrekken was onbegonnen werk, afdekken nutteloos. Heermoes (Equisetum arvense) is een plant uit de paardenstaartenfamilie (Equisetaceae).


In het voorjaar verschijnen er bladgroenloze stengels met sporenaren op de top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts