dinsdag 26 februari 2019

Tuin hagen soorten

Boek uw Hotel in Hagen online. Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu!

Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Es wird wieder Zeit für die AU? Unsere Meister kümmern sich direkt auch um die HU. Zum Komplettpreis für 9€. Jetzt online Termin sichern.


Van tuinhout tot sierbestrating! Hoge, wintergroene hagen zorgen voor privacy, lage haagjes geven de lijnen aan en brede, losse hagen passen in grote, informele tuinen. Er zijn zoveel verschillende haagplanten, voor elk doel is wel een geschikte soort te vinden.

De mooiste hagen kun je bekijken in de video. In dit artikel ontdek je populaire soorten hagen voor in de tuin en hun eigenschappen. Of je nu een moderne tuin , een natuurlijke tuin , een kindvriendelijke tuin of wat voor tuin dan ook wilt, wij hebben de juiste planten voor jouw haag. Maar welke planten zijn dit dan eigenlijk?


Struikkamperfoelie (Lionicera nitida). Deze is goed strak in vorm te snoeien, maar kan ook goed in een wat wildere tuin. Wintergroene bloeiende haagjes kun je maken met: Escallonia ‘red dream’ is een met rozerood bloeiend groenblijvend heestertje waar je een haagje mee kunt maken.


Voor de meeste soorten haagheesters kunt u bij jonge aanplant uitgaan van planten per strekkende meter. Hoe kleiner de soort , des te meer planten. September is een goede periode om (met kluit geleverde) hagen te planten. De bekende beukenhagen zijn een soort tussenvorbeuken houden ’s winters hun goudbruine dode blad vast tot er in het voorjaar nieuw blad uitloopt.


Beukenhagen (Fagus), coniferenhagen, haagbeukhagen (Carpinus), liguster- en laurierkershagen (Prunus laurocerasus) zijn allemaal heel bekende soorten , maar er zijn er meer. Met een bladhoudende haag rond je tuin voel je je ook in de winter beschut en afgeschermd voor blikken van buitenaf. Deze haag wordt echter wel breed dus is niet geschikt voor de kleinere tuin. Bij het aanplanten van uw haagplanten moet u altijd aanplantgrond bij planten. Hagen breken de win dempen de geluiden van het verkeer, zijn een broedplaats voor vogels en herbergen talloze nuttige insecten.


Snoei de haag na het aanplanten naar uw gewenste hoogte. Ze maken de tuin behaaglijk, ze houden het zwerfvuil buiten en bovendien is de keuze in hagen uiterst ruim.

Je hebt ze in alle vormen en kleuren. Info over tuin hagen soorten. Resultaten van zoekmachines! Aan sierwaarde hebben ze nog niets verloren.


Hagen zien er dan ook in elk seizoen mooi uit en de keus aan geschikte planten is groot. Vooral heesters en coniferen komen in aanmerking. Hagen zorgen niet alleen voor een afscheiding, maar geven ook structuur. Ze bepalen het beeld van de tuin.


Lage, halfhoge of hoge hagen … strak gesnoeid of natuurlijk los. Hagen soorten tuin planten kopen is zoveel meer dan een schutting. Groenblijvende hagen zorgen ervoor dat de structuur van je tuin ook tijdens de wintermaanden zichtbaar blijft. De meeste verkocht snelgroeiend haag is de Laurierkers en de Taxusheg.


Voor elke erfscheiding is er een groene haag , die ook groenblijvend in de winter zijn. Met wintergroene hagen krijgt uw tuin het hele jaar door structuur. Een haag van bladhoudende struiken blijft namelijk het hele jaar door groen.


U kunt kiezen uit veel verschillende soorten haagplanten, van een coniferenhaag tot een ligusterhaag of een haag van hulst. Bestel uw tuinplanten, bomen, struiken en hagen online bij Tuinplant. Bezorging door heel Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts