maandag 18 februari 2019

Moestuin zaadjes

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Bloembollen en zaden op beslist. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Bestel uw moestuin zaden gemakkelijk online!


Zaden kopen voor je moestuin ? Wat is er makkelijker dan online uw moestuin zaden bestellen? Kijk en bestel vrijblijvend online alle. Allemaal lekker, makkelijk en 1 afgestemd op de MM-app.


Nu extra voordelig: korting op alle zaden. Kruiden kweken in je eigen moestuin , kas of groentetuin? Februari is vaak nog steeds een koude maand en IJsheiligen is nog ver weg.


Moestuin zaadjes

Het is nog steeds winter, maar de dagen worden weer wat langer. In februari kunt u alvast beginnen met het zaaien van de onderstaande groenten. Plant de zaadjes in de volle grond en zorg er bij zeer koud weer voor dat de zaden worden afgedekt met een vliesdoek. Groenten zaaien in eigen moestuin.


Zaaikalender voor de moestuin : Voor de beginnende moestuinliefhebber is het soms is het vaak raden naar wat hij in een bepaalde maand al dan niet zou kunnen zaaien of planten. Welke de plantafstanden ongeveer bedragen en wanneer er dan zou kunnen geoogst worden. Zijn je oude zaadjes nog goed? Ben je al wat langer bezig dan heb je waarschijnlijk nog wat zaden liggen. Van vorig jaar of de jaren daarvoor.


Daar staat een link bij naar de beschrijving. Wij hebben moestuin zaden van veel verschillende soorten groente n, fruit en kruiden, zowel makkelijk te verzorgen varianten als zaden voor echte kenners. Met ons tuinhout maak je heel eenvoudig je eigen kleine moestuin wanneer je weinig ruimte in de tuin hebt. Hierdoor is voor iedereen een eigen moestuin beschikbaar.


Binnen ons aanbod van groentezaad en kruidenzaad vind je onder andere zaden voor basilicum, oregano, peterselie, komkommers en courgette. Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Zelfbouw kassen zijn goed verkrijgbaar en tijdens regenachtige dagen kun je alsnog doorwerken aan (het begin van) je moestuin. Als je zelf groenten vanuit zaadjes wilt opkweken en oogsten is het van groot belang de eerste fases zo goed en optimaal mogelijk te begeleiden.


Moestuin zaadjes

Maar dat was veel werk en eigenlijk was dat ook maar schijn, want buiten staan toch ook links en rechts vruchtgewassen in de moestuin. En spade diep de grond uit de kas is zeker niet voldoende om ziekten of schimmels die in de grond zitten te verwijderen, want die zitten vaak dieper dan spade. Bemesting van je moestuin. Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen. Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste.


Extra tips voor de start van een moestuin. Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien. Houd het overzichtelijk door klein te beginnen.


Met kinderen werken in de moestuin is ontzettend leuk. Ze leren spelenderwijs iets over groenten en de verschillende soorten die er zijn. Ook vinden ze het vaak leuk om te helpen in de tuin.


En het is natuurlijk heel bijzonder om met eigen ogen te kunnen zien hoe tomaten of bieten groeien! Ik zaai bij voorkeur – zaadjes per potje. Het is een beetje priegelen maar later heb je er dubbel plezier van. Een zaailing groeit beter als het meer lucht, licht en ruimte heeft.


Een grote trend op dit moment is een eigen moestuin beginnen. Als u zaad wilt kopen voor groenten dan kunt u bij ons kiezen uit meer dan 2verschillende soorten. Van boerenkool tot veldsla of aubergine. Komkommer en tomaat uit eigen tuin?


Dat is het allerlekkerste. Sommige gewassen hebben zaadjes die alleen maar kiemen als de zaadjes belicht worden tijdens het kiemingsproces, bv selderij. Deze zaden worden op de aarde gezaai en niet bedekt. De tijd die een zaadje nodig heeft om te kiemen (de kiemduur), verschilt per plantensoort.


Om een eigen moestuin te beginnen heb je wel wat benodigdheden nodig. Uiteraard plantjes of zaadjes voor groente, fruit en kruiden, maar ook potjes en labels. Een moestuin kan in elk formaat tuin en zelfs op terras of balkon. Het meest bekend is natuurlijk de moestuin waarin meerdere moesbedden zijn aangelegd.


Heb je echter geen ruimte voor een aparte moestuin , gebruik dan een randje van je border of je maakt op een terras een vierkante meterbak. Ik plaats hier twee mogelijkheden om zaadjes uit een tomaat te oogsten. Drogen (klein aantal zaden) Neem rijpe of beter nog overrijpe tomaten om zaden van te oogsten.


Snij de tomaat door midden en haal de zaadjes er met een lepeltje of mesje uit. Om maar een paar zaden te bewaren, kun je ze gemakkelijk op een velletje keukenpapier laten drogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts