maandag 18 maart 2019

Kerstroos helleborus

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Helleborus niger kan aangetast worden door bladluizen. Wat voor kleur heeft de Kerstroos? De Kerst is eigenlijk al voorbij, maar dan in januari als we wel wat kleur kunnen gebruiken, verschijnen sommige kerstrozen in de tuin.


Er zijn maar weinig vaste planten die in de winterperiode bloeien, daarom zijn kerstrozen heel populair. De kerstroos heeft bij zacht winterweer bloemen van december tot februari, bij strenge vorst iets later.

De planten zijn giftig, houd daar dus rekening mee als je een bloem of bladeren afknipt. De plant bloeit, afhankelijk van de soort, vanaf december tot april. Dit komt mede doordat de sterke planten in de winter al bloeien met prachtige bloemen.


De tientallen soorten helleborus die in Zuid- en Midden-Europa tot in West-Azië voorkomen, behoren tot de boterbloemenfamilie. In januari wanneer de kerst voorbij is, en we wel wat kleur kunnen gebruiken, verschijnt de kerstroos in de tuin. Zet een aantal planten bij elkaar in de border of pot. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten Groeigarantie! Ook wel kerstroos genoemd.


Deze bijzondere soorten bloeien in de winter in uw tuin!

Het zijdeachtige oppervlak van de bloemen en hun kenmerkende zwarte wortels zijn onmiskenbaar. Alle soorten zijn bijzonder sterk en eenvoudig te verzorgen. De mooiste bloemen in hartje winter. Als de hele tuin in winterslaap is, tovert de kerstroos met diepgroen blad en stralende witte bloemen een grote glimlach op je gezicht. Het blijft spectaculair, een tuinplant die schitterend sneeuwwit bloeit in de winter.


Kwekerij Bastin is een kwekerij van niet alledaagse vaste planten voor liefhebbers centraal gelegen in Zuid-Limburgse heuvellandschap. Er zijn wel voorwaarden voor mooi gezonde planten namelijk absoluut geen natte voeten in de winter maar dan ook geen droge schaduw of plant ze ook niet op een winderige plek. In de tuin doet hij het ook erg mooi. Kerstster of kerstroos De poinsettia is een kamerplant. Een kamerplant die in de volksmond veelal kerstroos of kerstster wordt genoemd.


In Nederland en België worden de kerstster en de kerstroos vaak met elkaar verwisseld. Hoe verzorg je de kerstroos of Lenteroos, een schaduwplant, is de Helleboris giftig, waar kun je ze het beste planten en hoe kan je ze vermeerderen. De meeste soorten worden aangetroffen in de Balkan. De wilde soorten groeien daar op kalkhoudende grond in een onderbegroeing van houtige struiken. De zaden van de helleborus hebben een zo genaamd mierenbroodje.


Het is een polvormige, vaste plant met zeer stevig, ruw geran donkergroen blad. Vanaf januari kunnen de eerste bloemen verschijnen. Volgens het recept moeten deze ingrediënten worden verpulverd en tot een pasta worden gemaakt die men in pilvorm verwerkt en dan te drogen legt.


Deze pillen moeten worden ingenomen om het zwarte gal, wat volgens de artsen uit de pudheid de oorzaak was van kanker, uit het lichaam te verwijderen.

Afhankelijk van de winter kan de plant al vanaf december de tuin sieren met grote klokvormige bloemen. Het glanzende blad is sierlijk ingesneden en blijft veelal groen. De knikkende bloemen hebben een groene kleur. De standplaats dient halfschaduw of schaduw te zijn.


Die worden dan meestal ook geen kerstroos genoem maar nieskruid. Daarvan bestaan zeker soorten. Hij produceert schotelvormige bloemen in de late winter en het vroege voorjaar, terwijl de meeste andere planten nog in diepe slaap zijn.


Wortels en zaden veroorzaken een scherp prikkelende geur in de neus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts