donderdag 7 maart 2019

Plantenziekten

Plantenziekten herkennen en bestrijden. Als je eenmaal weet met wat voor plantenziekte je te maken hebt, kun je deze in de meeste gevallen gewoon zelf bestrijden. Meestal worden ze veroorzaakt door schimmels, bacteriën en virussen of door plagen van rupsen, kevers of bladluizen. De studie van de plantenziekten heet ook wel fytopathologie.


Diverse moderne landbouwgewassen zijn resistent voor ziekten of plagen.

Dat is ook een van de doelen van plantenveredeling. Alles over ziektes, plagen, onkruid en ongedierte zoals slakken. Wij helpen je jouw tuin en geliefde planten te beschermen! Havo scholieren kunnen hun groene PWS insturen voor een prijs. Diagnostiek en detectie van plantenziekten.


Betrouwbare diagnostiek voor het tijdig opsporen van plantenziekten en -plagen staat aan de basis van de teelt van een gezond gewas. Wij ontwikkelen, produceren en implementeren diagnostiektoetsen en -producten voor het aantonen, monitoren en voorkómen van plantenziekten.

Hoe uitgebroken plantenziekten bestrijden? De wijze waarin plantenziekten bestreden moeten worden is altijd afhankelijk van het type ziekte in kwestie. Dit maakt een belangrijk verschil.


Met de lijst wordt plantenziekten herkennen makkelijk. Of nog beter, weet waar je op moet letten zodat je meteen actie kan ondernemen om plantenziekten en plagen uit je tuin te bannen. Buxusplanten worden volledig bruin en zitten vol met spinsels. Hoe zorg je dat je buxus niet dood gaat? Snel plantenziekten herkennen is belangrijk.


Mensen houden van de planten die ze in hun tuin en huis plaatsen. Wanneer er dan één van deze planten wordt getroffen door een bepaalde plantenziekte zal je hier zo snel mogelijk actie tegen willen ondernemen. Het regelmatig controleren van de staat van je planten is dan ook zeer belangrijk.


Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant. Wat kan ik tegen ziektes en ongedierte doen? Bestrijding van verschillende soorten ongedierte.


Biologische bestrijding of chemische bestrijding?

Om plantenziekten of insecten te bestrijden, moet je er eerst voor zorgen dat je kamerplanten in topconditie zijn. Substral heeft een breed gamma producten die je planten gezond en sterk maken. Herkennen en behandelen van ziektes bij (kamer) planten is van cruciaal belang om optimaal te blijven genieten van het groen in huis (en tuin). Controleer nieuwe planten goed op plagen en zet planten waarover je twijfelt eerst een paar weken in een andere ruimte.


Of buiten, als het niet te koud is. Milieuvriendelijke bestrijding. Plagen kun je vaak milieuvriendelijk. Kies uit miljoen artikelen. Snel en vanaf 2- gratis verzonden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts