maandag 11 maart 2019

Mechanische onkruidbestrijding

Bestrijd onkruid effectief en verantwoord met Pokon Tegen Onkruid Spray. Effectieve onkruidverdelger. Alle onkruidbestrijding op beslist. Bestel snel jouw onkruidbestrijding. Groot assortiment Onkruidbestrijding.


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.

Volgens Koos Havelaar heeft een slimme boer een schoffelmachine in de schuur staan. Tussen de rijen én in de rij, en als het even kan alles mechanisch. Voor de bestrijding van wortelonkruiden zijn technieken als de Rod weeder en Kvik-Up beschikbaar.


Speedwied: de snelste mechanische onkruidbestrijder. Deze milieuvriendelijke techniek wordt bovendien niet enkel toegepast in de biologische landbouw. Bij een werktuigdrager heb je naast een hefinrichting voor- en achterop de trekker, een hef tussen de wielen. In ons geval wordt deze tussenhef gebruikt voor de schoffelmachine. Mechanisch Schoon werkt met een werktuigdrager.


De werktuigdrager is naar eigen visie en ontwerp, speciaal geconstrueerd voor mechanische onkruidbestrijding.

Door de nadelen van chemische onkruidbestrijding en verbeterde oude mechanische technieken te combineren met nieuwe ontwikkelingen, is mechanische onkruidbestrijding de toekomst. HAK is verhuisd naar Bleiswijk! Zie ook Basischecklist mechanische onkruidbestrijding die als hulpmiddel kan gebruikt worden voor de goede uitvoering van deze maatregel. Roundup zorgt ervoor dat u geen onkruid meer heeft. Een leidende positie in het assortiment aan mechanische onkruidbestrijding neemt de Econet precisie-schoffel van Carré.


In juni al een grote stap gemaakt door ons pakket elektrische machines uit te breiden met bladblazers, bosmaaiers en heggenscharen. Op dit moment hebben wij naast onze WAVE onkruid verwijderings machine ook een mechanische onkruidbestrijding beschikbaar. Groningen promoot mechanische onkruidbestrijding.


Onkruidbestrijding De 31cm brede ganzevoetscharen snijden de bodem oppervlakkig volledig af en zorgen zo voor een goede onkruidbestrijding. Als naloopwals worden hoofd-zakelijk de EuM-sterncrackerwalsen gebruikt, omdat deze intensief verkruimelen en de afgesneden onkruiden voor drogen los aan de oppervlakte leggen. Mogelijk is onbemande onkruidbestrijding met GPS een toekomstperspectief, stellen de auteurs van het artikel.


Hierbij is het van cruciaal belang om ook capaciteit te genereren. Telers mogen steeds minder gewasbeschermingsmiddelen gebruiken”, zegt Den Herder. Daarnaast zien telers het belang ervan in om een korstige bovenlaag van een perceel losser te maken en er meer zuurstof in te krijgen. Hier volgen gouden regels voor een optimaal effect van mechanische onkruidbestrijding : 1. Zorg voor een goede vlakligging van het perceel. De diepte afstelling van de schoffels is dan eenvoudiger.


Dinsdag april was de eerste op het akkerbouwbedrijf van de gebroeders Prins in Zuidbroek (GR). Bovendien gaan veel innovaties aangaande mechanische onkruidbestrijding aan deze bedrijven voorbij omwille van onvoldoende schaalgrootte.

Zowel mechanische onkruidbestrijding als een combinatie van mechanische en chemische onkruidbestrijding kunnen goede resultaten opleveren. Deze tips kunnen u op weg helpen wanneer u mechanische onkruidbestrijding wenst toe te passen. Biotrio is een samenwerkingsverband tussen de akkerbouwbedrijven van Kees van Beek en Jaap Korteweg.


De Brabanders hebben een biologisch precisie akkerbouwbedrijf dat werkt met vaste rijpaden en GPS. Een voortdurend punt van aandacht is de optimalisering van de mechanische onkruidbestrijding bij de aardappelen, uien, kruiden en peen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts