vrijdag 29 maart 2019

Hydrangea limelight snoeien

Bij hortensia snoeien kun je in een video zien hoe je dit doet. Na de snoei loopt de heester al snel uit tot een hoogte van meter en vormt mooie grote bloempluimen. Snoei je de plant niet dan groeit hij hoger door en vormt kleinere en minder bloemen. Als je er een op stam hebt, dan knip je de takken tot tien centimeter van de stam.


Limoengroene bloemen, mooi en sterk.

Het voordeel van de forse. Doe dit altijd na de winter, eind maart. De afgeknipte takken zijn gevoelig voor zeer strenge vorst. Grandiflora’ heeft een breede, opgaande groeiwijze. Hij bereikt een hoogte van m en een breedte van m. Eeen mooi vorm voor een grote tuin.


De plant bloeit op eenjarig hout, dus snoeien doet bij deze hortensia echt bloeien! Zo kan hij beter tegen vorst en droogte.

En omdat de pluimhortensia op het jonge, eenjarige hout bloeit kun je hem gerust elk voorjaar flink terugsnoeien. Een pluimhortensia met bloemtrossen in limoen tot cremewitte bloemen. Deze rijkbloeiende sierheester bloeit op 1-jarig hout. Zodra de heester is gesnoeid zullen de knoppen aan de stengels snel uitlopen en in datzelfde jaar nog voor de prachtige bloempluimen zorgen in de zomer. Daarbij verschillende de prijzen erg per soort pluimhortensia, waarbij een vanille fraise over het algemeen duurder is dan een paniculata limelight.


Als het om snoeien gaat is een pluimhortensia een heel handige plant. Deze hydrangea bloeit namelijk op eenjarig hout. Hoe en wanneer moet ik de hortensia Limelight snoeien ? Wil je een pluimhortensia snoeien ? Afhankelijk van uw snoeiwijze, wordt de pluimhortensia ongeveer tot meter hoog. Slaat u het snoeien over dan wordt hij hoger, maar verschijnen er minder en kleinere bloemen.


De bladeren zijn smal eivormig, donkergroen, getand en aan de onderkant grijsgroen. De pluimhortensia ‘Little Lime’ is een verkleinde uitvoering van de ‘ Lime Light ’. De bloeiwijzen zijn piramidevormige samengestelde trossen of pluimen. De bloemen zijn aanvankelijk wit en verkleuren in de uitbloeifase eerst naar lichtroze en daarna naar groen met paars.


De maximale hoogte van de ‘ Limelight ’ is meter. Pluimhortensia’s bloeien op eenjarig hout.

Wij raden aan de ‘ Limelight ’ in maart terug te snoeien tot het oude hout. Geen schrik, de bloemen komen steeds terug. Bij het snoeien van een hortensia is het belangrijk om rekening te houden met de soort hortensia en op welk hout ze bloeien.


Deze Limelight pluimhortensia onderscheidt zich door zijn limegroene tot cremewitte bloemtrossen die richting de herfst een roze verkleuring krijgen. De groene kleur is afhankelijk van de vruchtbaarheid van de grond. Je kunt hem klein houden door hem in het voorjaar flink terug te snoeien.


Geef de plant flink wat water en compost. Na deze snoei zal hij weer nieuwe scheuten produceren maar niet onmiddellijk nieuwe bloemen geven. Hydrangea macrophylla drastisch snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts