dinsdag 19 maart 2019

Houten tafel behandelen

Houten Tafels voor de Laagste prijs. Bezoek Nederlands grootste Woonwinkel! Onze adviseurs vertellen je graag over de nieuwste trends en geven gratis advies. Keuze uit meer dan 6Salontafels.


Vieringen, feesten voor groot nieuws en etentjes die uitlopen to infinity.

Ruim assortiment online bestellen! Eikenhout behandelen is niet lastig. Van onbehandeld hout tot de beste olie. Onbehandelde eiken tafel behandelen. Wilt u een - tot nu toe - onbehandelde houten tafel behandelen , omdat deze vol zit met vlekken en ongewenste kringen?


Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak.

Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Stap 1: Schuur uw houten tafel lichtjes op met de nerf mee (alleen bij massief houten tafels , anders schuurt u de fineerlaag op den duur weg). Stap 2: Doe de tafel af met een droge, schone en pluisvrije doek Stap 3: Zeep of olie de tafel vervolgens, ook in de richting van de nerf. Soms kan het zijn dat de tafel altijd is behandeld geweest met een siliconen houdend middel. Zoals pledge bijvoorbeel in dat geval is ook het overnieuw lakken van het hout een probleem.


Het beste is om overnieuw de tafel goed te schuren en overnieuw behandelen met olie. Wanneer u uw onbehandelde eikenhouten tafel behandelt met olie, zal er altijd enige verkleuring optreden onder invloed van licht. Echter is dit tot een minimum te beperken door het eiken eerst te behandelen met de wasolie Weisgrund of wasolie Wit Transparant.


Om je houten tafelblad zo lang mogelijk mooi te houden kun je ervoor kiezen om deze te (laten) behandelen met een beschermingsproduct. Omdat hout van zichzelf gevoelig is voor vocht en hitte, kan je tafelblad hierdoor beschadigen. Goed tafelblad onderhoud is dan ook van groot belang. Voor nog wat betere bescherming kun je je teak tafel behandelen met teakfix. Dit zorgt wel voor een lichte verkleuring van de tafel , maar beschermt ook beter tegen vetvlekken.


De behandeling met teakfix hoef je maar een keer per jaar te herhalen. Schuur de tafel van tevoren licht op met schuurpapier, in richting van de nerf. Gelukkig kun je je tafel eenvoudig behandelen , waardoor je in een mum van tijd van deze aanslag af bent.

Dit doe je door de houten tafel schoon te maken met water, groene zeep en soda. Meng dit door elkaar in een emmer en maak vervolgens je houten tafel schoon door het mengsel op de tafel aan te brengen met een borstel of spons. Wordt met name gebruikt als houten gevelbekleding zoals Rabatdelen.


Lariks Douglas ook wel Douglas Hout genoemd (klasse 3) – jaar. Populaire houtsoort voor tuinhuisjes, schuttingen en overkappingen. Bovenstaande houtsoorten worden dus in de open lucht gebruikt zonder enige bescherming tegen het weer. Wij hebben al in meerdere meubelwinkels moderne tafels zien staan in Franse eik en deze zijn allemaal geoliëd.


Nu gaat een houtbewerker die wij kennen zo een tafel voor ons maken, maar hij stelt voor om deze te vernissen i. Lage prijzen en montage mogelijk. Een houten tafel is een prachtige aanwinst in je woonkamer, keuken of werkkamer. Die houd je natuurlijk graag mooi en schoon. Maar hoe kun je jouw houten tafel beschermen tegen vlekken?


Veel mensen zijn net als jij fan van houten tafels. We geven je handige tips. Ze passen in elk interieur en zorgen voor sfeer en warmte in je huis. Als u een tafel bij ons wilt bestellen dan vinden wij het fijn als u bij ons langskomt.


Elke houten tafel is uniek, dus dan kijken wij samen met u naar het blad en kleur. Zo weet u precies wat u krijgt. Wanneer jouw tafel gebruikssporen vertoont, is het echter beter om de tafel op te schuren. Wanneer je de tafel netjes hebt opgeschuur moet je deze eerst stofvrij maken, dit kun je het beste doen met een droge doek. Als de tafel stofvrij is kun je beginnen met de olie.


Drenk de doek flink in de olie en smeer jouw tafel met lange halen in met. RigoStep Skylt Lak is de lak die jou hierbij gaat helpen. Een eikenhouten tafel is tegenwoordig is heel veel huishoudens te vinden.


We hadden de tafel op maat laten maken en helemaal op onze wensen laten aanpassen. We hadden advies ingewonnen over het behandelen van een houten tafel en gekozen voor gekookte lijnzaadolie omdat dat de rode kleur van het kersenhout nóg intenser zou maken. De Tafels die wij verkopen zijn vervaardigd uit onbehandeld massief eikenhout. Eiken is een houtsoort met erg open poriën en neemt heel snel vocht, oliën en vlekken op. Indien u de tafel niet door ons laat behandelen raden wij u dan ook aan het tafelblad zelf te behandelen met een olie of lak om de tafel extra te beschermen tegen vocht en vuil.


Ik wil de tafel graag zo goed mogelijk beschermen, maar wil tegelijkertijd - de matte en blanke kleur van het eikenhout zo goed mogelijk behouden - géén glanzende tafel krijgen - liefst zo weinig mogelijk moeten onderhouden (dus wat er ook opgaat moet sterk zijn). Je kunt de houten tuinmeubelen het best onderhouden door deze regelmatig schoon te maken met een sopje of een reiniger. Een doorweekt houten tuinmeubel zal het meeste vuil al vanzelf loslaten, dus goed afspoelen is vaak al voldoende. Met een goede harde borstel en een goede houtreiniger kun je vervolgens ook het laatste vuil verwijderen. Woodfix of teakfix zorgt voor een minimale kleurverandering van uw tafel.


Het is wel nog altijd ietsje donkerder dan als tafel niet wordt behandeld , of alleen met groene zeep. De woodfix zorgt voor een lichte beschermlaag, ook dat uw tafel is beschermt tegen vetvlekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts