maandag 11 maart 2019

Groenblijvende haag laag

Boek uw Hotel in Hagen online. Groenblijvende planten va € I. Het kiezen van de juiste haag is een belangrijk gegeven bij de opbouw van je tuin. Om een goede keuze te kunnen maken raden we je aan om eerst het artikel Hoe de juiste haag kiezen te lezen.


Daarin wordt je haarfijn uitgelegd met welke zaken je allemaal dient rekening te houden bij de keuze van de juiste haagplant.

Lage hagen worden gevormd door struiken of heesters die niet zo snel groeien of van nature laag blijven. Sommige soorten kunt u door snoeien prima klein houden. Er zijn bladhoudende, bladverliezende, bloeiende en besdragende heesters die u als lage haag kunt toepassen. In de linkerkolom kunt u direct uw keuze verfijnen. Wij lichten een aantal groenblijvende lage hagen uit die geschikt zijn voor elk gebruik.


Een haag is in principe laag te houden door hem op de gewenste hoogte te snoeien, maar niet elk type haag laat dit toe. Daarom hebben wij een aantal hagen op een rijtje gezet die weldegelijk laag gehouden kunnen worden. Beste groenblijvende haagplanten zijn altijd al populair geweest.

Een voorbeeld van een strakke groenblijvende haag is dan ook de buxus. Deze struik kwam je bijna in elke tuin wel tegen. Daarnaast is ook de conifeer een groenblijvende haag die niet weg te denken is uit de tuinen. Een groenblijvende haag geeft je tuin het hele jaar privacy.


Bij Garmundo hebben we een ruim aanbod bladhoudende heesters voor een groenblijvende haag ! Het hele jaar door van een groene tuin genieten. Wintergroene haagplanten groeien in uw tuin uit tot prachtige, dichte heggen. Wilt u niet wachten op uw wintergroene haag ? We verkopen ook kant-en-klare hagen , dan worden er bij u dus haagplanten bezorgd die zodra u ze neer zet een volle heg vormen. Veel mensen zijn op zoek naar een mooie groene heg als afscheiding van hun tuin.


Het grote voordeel hiervan is uiteraard dat de haag zijn dichtheid behoudt en daarmee de scheiding van uw tuin bestaan blijft. Met ‘wintergroene haag ’ bedoelen we zowel struiken als bomen ( groenblijvende bomen), terwijl heesters specifiek slaat op ‘struiken’. De woorden heester en struik worden door elkaar gebruikt en betekenen hetzelfde.


Hagen of heesters zijn er in allerlei kleuren, vormen en formaten. Deze groenblijvende haagplanten kunnen ook bloeien en zijn gemakkelijk te onderhouden. Houdt van een zonnige en droge plaats, mooi als laag haagje in een kruidentuin.

Beukhaag (Fagus sylvatica) houdt niet van al te natte grond. Reserveer online, laagste prijzen. Het haagpakket is voldoende voor een lage bloeiende haag van m. Soms zijn niet alle bovenstaande soorten voorradig.


In dat geval verwisselen wij planten met andere, gelijkwaardige lage bloeiende haagplanten. De laurier is zeer geschikt als haag , deze is het hele jaar groen, en heeft weinig onderhoud nodig. Hier vind je alle soorten hagen bij het plant zelf staat hoe en wanneer onderhoud.


Ilex Crenata ‘Green Hedge’ en de Taxus Baccata. Alle groenblijvende hagen zijn bladhouden als u de haag als afscheiding gebruikt, zal deze dus ook in de winter privacy geven. Laurierkers groeit snel tot een dichte haag , maar moet vaak worden gesnoeid. Bladeren zijn leerachtig en groenblijvend.


Buxus groeit langzaam, niet geschikt voor hoge hagen. Kan in mooie vormen gesnoeid worden. Fagus sylvativa houdt de hele winter lang z’n (weliswaar verdorde) blad en laat dat pas laat in de lente los, wanneer het jonge blad al bijna schiet. Haagbeuk groeit niet snel. Ook ’s winters geniet je dus van de nodige privacy.


Niet te verwarren met haagbeuk. Ouder blad is glimmend donkergroen. Het blad behoudt zijn rode kleur langer als hij vaak wordt geschoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts