donderdag 14 maart 2019

Kerstroos planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen.


Dat beide planten vaak met elkaar verwisseld worden is logisch, want de kerstroos en de kerstster lijken ook op elkaar.

In januari wanneer de kerst voorbij is, en we wel wat kleur kunnen gebruiken, verschijnt de kerstroos in de tuin. Zet een aantal planten bij elkaar in de border of pot. De mooiste bloemen in hartje winter.


Als de hele tuin in winterslaap is, tovert de kerstroos met diepgroen blad en stralende witte bloemen een grote glimlach op je gezicht. Het blijft spectaculair, een tuinplant die schitterend sneeuwwit bloeit in de winter. Hij bloeit vrij lang, van eind januari tot half april. In een niet al te koude winter verschijnen de bloemen al vaak begin januari.


De bodem kan het beste humusrijk en licht kalkhoudend zijn. Zorg rondom de planten ieder jaar voor een beetje langwerkende potgrond of tuinturf voor de structuur.

Let op: Er staan geen planten van Directplant op voorraad bij een ophaalpunt. Uw planten worden pas bij de kwekers verzamel nadat uw bestelling is geplaatst, daarna worden ze bij een ophaalpunt bezorgd. Heleborus zijn interessante planten omdat ze al vroeg in de winter bloeien met vele variaties, kleur en sommige met geur. Geef hun eerder een vruchtbare en goed doorlatende.


Bestel eenvoudig en snel op beslist. Planten zie onze aanbiedingen! In dit artikel lees je alles over de verzorging en de kersttraditie van de Kerstster, Kerstroos of Poinsettia, Euphorbia pulcherrima, de ultieme kerstplant en een leuk cadeau voor de feestdagen.


Waar kan ik de kerstroos planten ? De meeste kerstrozen groeien bij voorkeur in humusrijke grond die wat kalk bevat. De grond moet ook voedzaam zijn en voldoende vocht kunnen vasthouden. De verzorging is gelukkig helemaal niet moeilijk. Deze wintergroene plant is een van de meest geliefde vaste planten in de tuin. Deze ijzersterke planten met prachtige bloemen brengen namelijk al vroeg kleur in de tuin.


De planten zijn giftig, houd daar dus rekening mee als je een bloem of bladeren afknipt. De Kerstroos bloeit meestal niet met Kerst, maar enkele weken later, maar u hoeft niet raar te kijken als toch in december de eerste witte bloemen al verschijnen. Staat graag op voedzame grond op een niet te hete en zonnige plek. Vermeerdering Kerstroos of Lenteroos. Laat één of twee bloemen tot zaad rijpen en zaai dit rondom de oude plant.


Het volgende jaar zal je tientallen jonge planten hebben die je weer kunt uitplanten op andere plekken.

Vaak hebben de jonge planten andere kleuren bloemen dan de oude planten. Zo is elke jonge plant een verrassing. Helleborus staat ook bekend als Kerstroos of Nieskruid. Afhankelijk van de winter kan de plant al vanaf december de tuin sieren met grote klokvormige bloemen. Het glanzende blad is sierlijk ingesneden en blijft veelal groen.


Het geslacht kerstroos bestaat uit sterke en langzaam groeiende vaste planten. Daarnaast zijn er soorten die met bebladerde stengels overwinteren. Er zijn zowel wintergroene als zomergroene soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts