vrijdag 3 juni 2016

Wanneer tuin beplanten

Tuinplanten zie onze aanbiedingen! Goedkoopste Landelijk bezorging. Van tuinhout tot sierbestrating! Dus reageer ook niet op advertenties waarin particulieren hun boom aanbieden die al jaren in hun tuin staan.


Alle sierplanten en bol- en knolgewassen moeten bij voorkeur tijdens de rustperiode worden geplant. Wanneer kunt u het beste aanplanten?

Een hernieuwde groei wordt daardoor op z’n minst zeker gesteld. Regelmatig ontvangen wij vragen in welke periode van het jaar er geplant kan worden. Je wilt natuurlijk wel dat de gekochte planten in onze webshop het goed gaan doen. Door mijn grote tuin kan ik me niet met planttijden bezig houden, dan kom ik niet rond en daarom plant en verplant ik wanneer ik zin heb. Op mijn avatar kun je een stuk van mijn border zien, met een goed resultaat.


Ik zaai ook gras wanneer het mij uitkomt en met nathouden lukt dat ook steeds heel goed. De tuin ligt op het noorden we hebben in de voormidag wat zon. De grond is kleiachtig maar wel vermengt met tuinaarde.


Ik wil graag de tuin aanleggen van hoog naar laag en met siergrassen en winterharde groenblijvende vaste planten, graag wil ik advies van u om tot een mooi geheel te komen, alvast bedankt.

Naar achteren toe wordt de beplanting steeds hoger. Planten met een luchtige uitstraling, zoals ijzerhard (Verbena bonariensis) en prachtkaars (Gaura), kunnen gerust meer naar voren staan. Tijdens het groeiseizoen kunt u de sterkst groeiende en bloeiende planten, zoals Lavatera, wat extra organische meststoffen geven. De andere hebben die hulp niet nodig wanneer u (zie bij winter) voor voldoende langdurig werkende groeistoffen en een laagje compost heeft gezorgd.


Of heb je juist een onderhoudsarme, versteende tuin waar geen blaadje op de strak aangelegde bestrating ligt? Heb je een grote tuin met veel beplanting ? Wij zijn van mening dat beide tuinen evenveel aandacht en verzorging vragen. U gaat uw tuin aanleggen, renoveren of een haag aanplanten en uw keus is gevallen op Laurier. Een goede keus, want de Laurier heeft tal van prachtige eigenschappen. Maar een Laurier planten, wanneer is het daarvoor de beste tijd van het jaar?


Het antwoord zal u verrassen. Al deze natuurlijke elementen vragen om hun eigen specifieke verzorging. Maar wanneer moeten we het gras bemesten? Planten halen hun groei- en bloei-energie uit de bodem.


Bomen, zie onze aanbiedingen! Ga jaarlijks de tuin bemesten, zo voorkom dat de grond arm wordt. En wat is beter, kunstmest of organische mest? In korrelvorm of vloeibare vorm?

Zo kunt u ook bij ons terecht voor tuin beplanting. Wij verlenen u namelijk de juiste service tegen een zeer betaalbare prijs. Onze hoveniers hebben een ruime ervaring in tuin beplanting zoals het plaatsen van coniferen. Tuinieren is leuk, maar soms wil je gewoon in je luie zetel op het terras zitten, in plaats van op je knieën tegen het onkruid te vechten. Richt je tuin wat anders in en schakel handige hulpjes in: elk uurtje werk gespaar is een uur meer genieten.


Met deze tips wordt je tuin alvast een stuk onderhoudsvriendelijker. Een beplantingsplan maken voor de tuin is het leukste deel van een tuin ontwerpen en maakt uw tuin uniek. Let op standplaats, grondsoort, kleur, vorm en hoogte en stel uw eigen border samen.


Bladverliezende beplanting. Deze beplanting verliest in een bepaald jaargetijde de bladeren. Belangrijk voor nu is natuurlijk de plaats en de omvang van de smalle border die je wilt beplanten. Zo krijg je een beter overzicht van de tuin en dat kan je helpen met het inrichten van de border.


Voordat je de border gaat beplanten , is het belangrijk dat je weet hoeveel uren zon er per dag op die plek schijnt. Pas je plantenkeus daarop aan. Schijnt er meer dan zes uur zon per dag, dan kun je voor planten kiezen die van volle zon houden. Tuin bemesten: hoe en wanneer Planten, bomen en struiken bloeien en groeien beter en worden minder snel ziek als ze extra voeding krijgen. Daarom is het belangrijk dat u ze regelmatig en met de juiste voeding bemest.


Op basis van deze gegevens kunnen wij de beplanting afstemmen op de grondsoort en weten wij welke bemesting wij moeten adviseren en toepassen. Dus let goed op waar en wanneer de zon in uw tuin staat. Wilt u uw tuin opnieuw laten beplanten , meer beplanting in uw tuin aanbrengen of zelfs uw gehele tuin opnieuw laten aanleggen? Schakel dan Klaproos Tuinen in voor uw tuin beplanten in Utrecht.


Wij hebben alle kennis in huis over bloemen, planten, heesters en bomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts