woensdag 1 november 2017

Draagconstructie berekenen

Uiteraard moet ook de fundering, die overigens onderdeel uitmaakt van de draagconstructie , voldoende sterk zijn. De draagconstructie is van invloed op het totale ontwerp van het gebouw. Ik weet welk gewicht er gedragen moet worden door de draagconstructie. En ik weet op welke plekken in het huis ik het gewicht kan verdelen.


Nu moet ik er alleen nog voor zorgen dat ik dit in de praktijk op een efficiënte manier uitwerk.

Zelf de constructie berekenen , maar je hebt geen bouwtekeningen? Wanneer heb je een staalconstructie berekening nodig? Ga je verbouwen en maak je aanpassingen aan de draagconstructie ? Dan heb je bijna altijd een omgevingsvergunning nodig. Een constructieberekening is een verplicht onderdeel van jouw vergunningsaanvraag. De gemeente gebruikt de berekening dan om te toetsen of de constructie aan de regelgeving.


Het maken van een constructieberekening is echt specialistenwerk.

De constructeurs bij Bouwkenners hebben hiervoor de kennis én programma’s in huis. Zij helpen je graag met een professionele berekening voor jouw project. Ook bij kleinere projecten als een uitbouw of dakkapel, is het slim om een constructieberekening te laten maken.


Houten balklaag berekenen doe je zo. Eenvoudige vuistregel om zelf een houten balklaag uit te rekenen. Ingewikkelde constructies is werk voor constructeurs. Bij laagbouw zal de draagconstructie eenvoudiger te berekenen en te maken zijn dan bij een gebouw van vele verdiepingen hoog.


In aardbevingsgebieden worden andere wettelijke eisen gesteld aan de draagconstructie dan in Nederland en België. Deze pagina berekent maximaal moment, maximale spanning, maximale doorbuiging voor een homogene balk op twee steunpunten volgens elasticiteit. De opleggingen zijn een scharnier en een rol. De belasting is een gelijkmatig verdeelde belasting over de volledige lengte van de ligger. Van de berekening kan een verslag in PDF gemaakt worden.


Je hoort dan eerst een berekening in te dienen bij het Bouw- en Woningtoezicht in je gemeente. Als zij ermee akkoord gaan (bouwvergunningsvrij of de berekening is voldoende wat eigenlijk nooit gebeurt) is dit verder niet zo lastig maar ik adviseer je eerst te overleggen met een prof (bouwkundig adviesbureau). Draagconstructie Balklaag 75x200mm hoh 600mm TOTAAL 59.


Uit de berekening op de volgende bladzijden blijkt dat een HEB1noodzakelijk is.

Heb jij een soortgelijke klus? Zelf heb ik niet veel kennis van draagconstructies, aldus ben ik hier gekomen. Soms heeft de architect of aannemer vaste constructeurs die ze raadplegen. Dat is vaak wel het handigste omdat die elkaar ‘begrijpen’ en wellicht goed weten wat jouw gemeente vraagt voor berekeningen. Wil je precies weten wat een Constructeur voor jou gaat kosten én tot wel besparen op de kosten?


Vuistregels bij het ontwerpen van een draagconstructie Het gebruik van vuistregels geeft alleen bij standaard omstandigheden redelijke uitkomsten, dus b. Maar bij een constructieberekening ligt dit anders. Hierboven kun je een voorbeeld zien van een uitgewerkte constructieberekening. Dit ging om een eenvoudige dakopbouw, en zelfs daarbij is de berekening al behoorlijk uitgebreid.


Wat kost een constructieberekening? Bij het maken van constructieberekeningen maken wij gebruik van vaste tarieven. Hierdoor weet u wat de berekening u gaat kosten en. Deze (gratis) spreadsheets zijn gebruikt voor de berekening van de effectieve doorsnede van eenvoudige, veel voorkomende koudgevormde profielen als wandregels en gordingen én als onderdeel van een staalframebouw wand.


Met deze handige module berekent u voor elke overspanning en hoogte een portaalconstructie van een hal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts