dinsdag 24 juli 2018

Biologische bestrijding

Effectieve en langdurige bestrijding van spint door de inzet van roofmijten. Bestel biologische bestrijders in onze webshop. Mogelijk kunnen in de toekomst ook door muggen overgebrachte infecties op deze manier bestreden worden.


Deze plagen bestrijden wij biologisch met roofmijten, aaltjes, sluipwespen etc. Biologische bestrijding tegen o.

Het kiezen voor biologische bestrijding van insecten, ziekten en onkruid is de laatste jaren enorm in opmars. Mensen worden bewuster van de risico’s die chemische middelen met zich meebrengen en ook de wetgeving wordt strenger. Hoog tijd om voor BIO te kiezen, want BIO staat voor gezond tuinieren! Andere manieren van bestrijding.


Er zijn al verschillende methodes om de overlast en verspreiding van de eikenprocessierups tegen te gaan: nesten opzuigen, wegbranden of ‘plukken’. Of biologische bestrijding door Bacillus thuringiensis (zie hieronder). Het bestrijden van ziekte en plagen gebeurd bij ons op een biologische en verantwoorde manier.

Dit houd in dat wij ziekten en plagen bestrijden met nuttige organismen (natuurlijke vijanden) en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Dit zijn roofmijten, galmuggen, sluipwespen, aaltjes, schimmels en bacteriën. Wanneer er sprake is van een plaag is het relevant om een natuurlijk middel te gebruiken zoals aaltjes en de adalia.


Hiermee belast je de natuur zo min mogelijk en zullen er geen schadelijk stoffen achterblijven. Een combinatie van biologische bestrijding , chemische bestrijding en allerlei cultuurmaatregelen wordt wel geïntegreerde bestrijding genoemd. Trichogramma sluipwesp legt ei in het ei van de kooluil (Mamestra brassicae).


Bestrijding en preventie van plantenziekten. Uw gewas kan op elk moment aangetast worden door schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en heeft het meer te lijden onder stress. Doeltreffende bestrijding van plantenziekten vormt een voortdurende uitdaging in de land- en tuinbouw. Gelukkig kan de buxusmot dus ook op een biologische manier worden bestreden door de planten te bespuiten met nematoden.


Dit zijn microscopisch kleine aaltjes, die de rupsen parasiteren en doden. Nematoden zijn te koop via Ecostyle. De behandeling met nematoden ter bestrijding van slakken maakt het mogelijk, de moestuin, en meer bepaald sla en jonge zaailingen, aardbeiplanten, potplanten, enz.


De nematoden bieden een doeltreffende biologische bestrijding van dit vraatzuchtig buikpotig weekdier.

Ook door muggen overgebrachte infecties kunnen op deze manier betreden worden. Op deze pagina tref je meer informatie over de kenmerken en gevolgen van biologische ongedierte bestrijding. Met onze gespecialiseerde producten kun je lastige plagen als wolluis, dopluis, schildluis en trips duurzaam biologisch bestrijden. Uiterlijke kenmerken De hazelnootboorder, Curculio nucum, die ook wel Balanunus nucum wordt genoem heeft een lengte van tot millimeter. Mijn passie, biologisch tuinieren, was mijn drijfveer!


Dergelijke vormen van bestrijding worden vaak toegepast om schadelijke organismen in de landbouw en tuinbouw en komt vaak in de vorm van een natuurlijke vijand van de schadelijke organismen. Zowel in de warme als de koude periode bepaalt Biocontrole aan de hand van de bodemtemperatuur of er één soort nematoden of een mix van twee soorten wordt opgestuurd. Uiteraard kunnen door een vroege of late winter en een vroeg of laat voorjaar de start en einde van de bestrijdingen per jaar verschillen.


Klik hier voor de bestrijdingskalender. Deze wijze van bestrijding is vaak beter, goedkoper en milieuvriendelijker dan toepassing van insecticiden. Fruitmot en Pruimenmot zijn goed biologisch te bestrijden. Gebruik per bomen een Deltaval en bevestig het juiste feromoon in de val. Iedere locatie heeft haar eigen klimatologische omstandigheden en samenstelling van plantensoorten en plaagorganismen.


Inventarisatie en determinatie van de aanwezige plaagsoorten is erg belangrijk. Zonodig doen wij dit zelf. Nuttige insecten, zoals lieveheersbeestjes, roofkevers en roofmijten, zijn een natuurlijke en biologische manier om schadelijke insecten in je tuin te gaan bestrijden (bladluis, wolluis, spint, enz.).


Voor het biologisch bestrijden van slakken, engerlingen, emelten en larven van taxuskever kan je dan weer gebruik maken van aaltjes (nematoden). Deze middelen hebben effect maar hebben ook een negatieve invloed op de bijen. De Stratiolaelaps scimitus roofmijt is een natuurlijk vijand van de Varroa mijten en richt zich alleen op de bestrijding van de mijten en niet op de bijen.


Dit bereiken we door het inzetten van natuurlijke vijanden en micro-organismen voor de bestrijding van ziekten en plagen, hommels voor natuurlijke bestuiving, en biostimulanten voor gezonde weerbare planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts