donderdag 12 juli 2018

Minimalistische tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Ontdek nu de juiste ideeën voor uw minimalistische tuin. Trek de stijl van je interieur door naar buiten met een strakke, misschien bijna minimalistische, tuin.


Veel mensen denken dat een strakke tuin saai is. Dat is niet verwonderlijk, want moderne, strakke tuinen stralen rust en eenvoud uit.

Minimalistische tuin Het minimalisme in tuinontwerp is al jaren populair. Rechthoekige vormen, sobere lijnen en een goede vlakverdeling maken deze tuinen stijlvol en bijzonder. Deze minimalistische strakke tuin rondom een moderne woning wordt voornamelijk bepaald door wintergroene (blok)hagen, gazonvlakken, siergrassen, vormbomen (dak- en leibomen) en een spiegelvijver. De bestrating van Oud Hollandse tegels geeft de tuin een rustig strak beeld en gaat mooi op in het geheeel. Bij minimalistische tuinen tracht ik de ontwerpen te reduceren tot het meest noodzakelijke.


Het is de kracht van de eenvoud die ik gebruik om de essentie van een ontwerp uit te beelden. Het zijn onderhoudsvriendelijke tuinen , vooral groene tuinen met accenten van kleur. Referenties van sfeervolle minimalistische tuinen.

Tegenwoordig is de Italiaanse tuin een nostalgische replica van het verleden. De stijl vindt eenvoudig haar weg in de huidige trend van minimalistische en. Zoals iedere tuin van het jonge bedrijf is ook deze minimalistische tuin met zwemvijver weer fraai aangekleed.


Zo vinden we potten van het merk Domani terug in de minimalistische tuin met zwemvijver en biedt de Culirex, een fraaie loungebar met bbq, de gelegenheid om heerlijk te eten en te relaxen in een meer dan fraaie omgeving. Bij het een minimalistische tuin is een mooie en heldere indeling van groot belang. Hoewel rechte lijnen en een duidelijke indeling in deze tuinen domineren, zijn ook ronde of andere geometrische vormen toegestaan. Zeer creatief en gemakkelijk in de praktijk te brengen.


De minimalistische tuin kan in veel gevallen onze oplossing zijn voor kleine ruimtes. We kunnen onze tuin altijd gebruiken door harmonie en orde te bevorderen. Wie van eenvoud en puurheid houdt, kiest voor een minimalistische tuin. De vormgeving is sober, maar saai is deze tuin allerminst.


Er is veel aandacht voor architectuur en structuur. Huis en tuin zijn in balans. De elementen in de tuin zijn functioneel, zonder franje. Hendriks Hoveniers verzorgt het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van minimalistische tuinen.


Een minimalistische tuin past uitstekend bij een huis met een moderne, luxe uitstraling en kan werken als een extensie van de ruimtes in uw huis.

Wat is een minimalistische tuin ? In het jachtige leven van vandaag probeerd men rust in de tuin te vinden. Geen drukke kleurige borders maar rustige grote borders met decoratieve beplanting. Deze losse dingen – meubels, decoraties, overkappingen, terrassen en afscheidingen – vormen samen een mooie, welingerichte Scandinavische tuin.


Het inrichten is helemaal niet moeilijk, want net als binnenshuis is de Scandinavische stijl vooral een eenvoudige en minimalistische stijl. Deze onderhoudsvriendelijke stijltuinen sluiten naadloos aan. In deze architectonische tuinen worden overbodigheden vermeden.


Groot terras uitgevoerd in gestort beton en strak afgewerkt, boven terras, tuintafel met. Door de vele blokvormen hebben we in deze tuin rust gecreeër en door weinig materialen te gebruiken is de tuin tevens onderhoudsvriendelijk. De tuin heeft een beetje dezelfde uitstraling gekregen als de woning zelf, namelijk strak, modern en minimalistisch.


Strakke, moderne en minimalistische tuin. Hoe groot of hoe klein jouw tuin ook is, van elk stukje groen kan je een vogelparadijs maken. De natuurlijke habitat van vogels wordt door verstedelijking steeds kleiner en meer versnipperd. Vogels maar ook andere dieren worden meer afhankelijk van de mens en van wat onze tuinen te bieden hebben.


Integendeel, de tuinen in deze stijl zijn eenvoudig en stijlvol. Hoe dan ook, een minimalistische tuin is perfect voor elke levensstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts