maandag 16 juli 2018

Koningslinde boom

Bekijk ons assortiment online. Dit is een belangrijke herkenningspunt voor deze boom. Ook de bladknoppen zijn bruinrood. Het blad is lichtgroen en middelgroot hartvormig.


Deze Lindeboom is uitermate geschikt als Vormboom en Leilinde.

Weinig gevoelig voor luisaantasting. Licht gevoelig voor bladvlekkenziekte. Een koningslinde of koningsboom is een lindeboom die ter ere van een troonswisseling in Nederland wordt geplant. Onderwijs en opvang onder één dak heeft voordelen.


Een doorgaande ontwikkellijn, goede afstemming tussen leren en ontspannen en een betere aansluiting op de eigenheid van ieder kind. Wel is zeker dat deze boom samen met een handvol andere tot de oudste van Nederland behoort. Deze koningslinde heeft veel last van bladluis en schimmels.

Dit is niet zo erg voor de boom zelf maar levert wel overlast in de vorm van ‘druipen’. Daarom tref je de koningslinde niet aan bij zitplaatsen of parkeerplaatsen. Een hoogstam boom is een boom met een enkele stam.


Bij hoogstam bomen beginnen de eerste takken op een hoogte van ca. Hoogstam bomen zijn het meest voorkomend en geschikt om onder door te kijken. Hoe moet ik mijn koningslinde planten?


We hebben voor u een handige aanplant handleiding gemaakt voor het aanplanten. Hier staat uitgelegd hoe om te gaan wanneer de boom is geleverd tot en met het aanplanten. Volg deze stappen goed op want dit is de basis voor de juiste groei. Vind u het toch lastig de koningslinde zelf te. Tilia europaea Pallida) is een snel groeiende grote boom (m. hoog) met een ovale kroon en goed doorgaande kop.


Hollandse linde, leilinde, daklinde, Tilia vulgaris Pallida. Vaak wordt deze boom toegepast als lei linde boom. Echter is de koningslinde ook een aanrader als gewone boom.


De kroon is breed piramidaal opgaand.

Deze boom kan harde wind verdragen. De boom is een echte aanwinst in uw tuin en staat prachtig in elke soort buitenruimte. De Leilinde groeit op iedere grond en werd vroeger veel aangeplant bij boerderijen en statige woningen als bescherming tegen zon en wind. Tegenwoordig dient de Leilinde meer als privacy- boom.


Leilinde oftewel lindeboom is de meest verkochte en bekendste boom om te leiden. De takken van de linde worden horizontaal op een bamboe rekwerk vastgemaakt en de opgaande takken worden direct afgesnoeid. Ook is het mogelijk om lindebomen langs draden te spannen en de takken daarlangs uit te leiden.


In de moderne tuin wordt de leiboom meestal gebruikt als inkijk bescherming en zonnescherm en dan wordt het vaak de Leilinde. Zoekt u een makkelijke leiboom die niet vorstgevoelig is en gemakkelijk is in onderhoud? Dan is deze Leilinde een zeer geschikte boom. Nadat de boom zijn vaste standplaats heeft gekregen en er aan een goede ondergrondse standplaatsverbetering is gewerkt, worden de bomen op de gewenste hoogte geplant. Afhankelijk van het aantal jaren dat de boom is voorgelei is het al dan niet noodzakelijk een leiconstructie te maken.


Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestelproces. Ook is de boom uitermate geschikt als laan, park en vormboom.


De dak- en leilinde bieden een natuurlijke bescherming op hoogte tegen de zon en inkijk. Blad blijft in het najaar vrij lang aan de boom zitten. We hopen dat in iedere gemeente ná de troonswisseling alle kerkklokken gaan luiden als startsein voor het planten van de boom.


Koningslinde - Tilia Pallida Leivorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts