dinsdag 31 juli 2018

Gele trompetboom

Gele trompetboom

Voor een schoonheid die de tijd weerstaat: een jonger ogende huid dankzij onze wetenschap. Ontdek onze collecties op basis van waardevolle bronnen: platina, kaviaar en goud. MGC Derma Oogcrème verzorgt de tere huid rond je ogen effectief.


Gele trompetboom

Bestel je natuurlijke huidverzorging snel en veilig op onze website. Gele trompetboom wordt als geënte Catalpa verkocht, hoog- of halfstam. Je vind ze ook gewoon als struik. De boom kan gesnoeid worden om hem minder omvangrijk te houden. Een uit China afkomstige boom met breed spreidende hoofdtakken waardoor een brede, ronde en ietwat golvende kroon ontstaat.


Cornus mas of de gele kornoelje: een struik vol gele bloemen in de winter - Soorten cornus mas en cornus florida, cornus alba, cornus nuttallii, cornus kousa,. Tot korting, gratis thuis geleverd in heel België Online planten kopen met: Gratis levering in België. Gele Bol trompetboom scherpe prijzen.


Goedkoopste landelijke bezorging door heel Nederland. Bekijk hier snel ons aanbod. Echte’ trompetboom snoeien. Volg bij deze boom de algemene snoeiregels van bomen. Een Catalpa snoeien gaat anders dan bij de meeste bomen.


Trompetboom (Catalpa) is een geslacht van bomen die tot de trompetboomfamilie (Bignoniaceae) behoren. Het geslacht omvat een tiental soorten uit het noorden van de Verenigde Staten en Oost-Azië. De enkelvoudige bladeren staan per drie of zijn tegenoverstaand (drie knoppen per knoop).


De bloemen ontstaan in grote eindstandige pluimen. De hoge trompetboom kan ook gesnoeid worden maar dit hoeft eigenlijk niet. Wel is aan te raden om de dode takken te verwijderen. Wist je trouwens dat de catalpa muggen en vliegen verjaagd?


Een uitstekende boom om dicht bij de slaapkamerraam te plaatsen dus. Deze soort: gele , nadien geelgroene bloemen. Brede struik of boom met grote hartvormige bladen. Witte opstaande bloemtrossen. Deze prachtige gele cultivar vormt een kleine boom met goudgele bladeren die goed tegen de zon bestand zijn.


Gele trompetboom

De bladeren zijn enorm groot, hartvormig. Jonge uitlopende bladeren zijn goudgeel, later verkleuren ze naar geelgroen. Men beweert dat de trompetboom de muggen op een afstand houdt. We hebben een gele en een rode campsis in onze tuin. Ze stonden er al toen we hier jaar geleden kwamen wonen en bloeien elk jaar uitbundig.


Ik geleid ze al die jaren stukje bij beetje over de schutting en pergola, zo omzomen ze prachtig ons terras. Maar je hebt ook de trompetbomen. Deze kunnen tot wel meter hoog worden. Je snoeit de Catalpa’s op verschillende momenten. De bol variant kun je het beste snoeien in de maanden februari of maart, de grotere trompetboom in oktober of november.


Gele trompetboom

Zuidelijke trompetboom - Catalpa bignonioides. Deze parkboom is populair vanwege zijn fraaie grote bladeren en dito bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts