vrijdag 27 juli 2018

Onderhoud houten tafel

Houten Tafels voor de Laagste prijs. Bezoek Nederlands grootste Woonwinkel! Onze adviseurs vertellen je graag over de nieuwste trends en geven gratis advies. Keuze uit meer dan 6Salontafels.


Vieringen, feesten voor groot nieuws en etentjes die uitlopen to infinity. Koop nu houten tafels voor uw huis.

Lage prijzen en montage mogelijk. Het blijft lastig: hoe kiest u voor de juiste afwerking tafel ? En wat voor tafel kiest u, wanneer u kleine kinderen thuis hebt? In dit adviesblog leest u meer over het onderhoud van houten designtafels en wat te doen bij kringen of krassen. Onderhoud houten meubelen.


Beitsen zijn bedoeld om het nog onbehandelde (kale) hout te kleuren. Zo worden eiken meubelen vaak gekleurd met een beits. Om je houten tafelblad zo lang mogelijk mooi te houden kun je ervoor kiezen om deze te (laten) behandelen met een beschermingsproduct.


Omdat hout van zichzelf gevoelig is voor vocht en hitte, kan je tafelblad hierdoor beschadigen.

Goed tafelblad onderhoud is dan ook van groot belang. Wij hebben onlangs een massief houten tafel gekocht van Vincent Shepard. Het blad werd afgewerkt geleverd met natural Oak Oil.


Na enkele dagen constateer ik dat er al vette vingervlekken op het blad te zien zijn. Dat stoort mij enorm, omdat de tafel bloot staat, en het is niet de bedoeling om daar altijd maar weer een tafellaken op te leggen. Je houten meubel staat dan eindelijk als pronkstuk in je kamer. Dat wil je natuurlijk graag zo houden. Om een houten eettafel in de beste conditie te houden, moet je er wel wat voor doen.


Er is namelijk onderhoud nodig als je er lange tijd plezier aan wilt beleven. Het is normaal dat er verschillen optreden tussen de houten delen. Het tafelblad is een natuurlijke weergave van het specifieke hout waarvan de tafel is gemaakt.


De tafel bij jou thuis kan dus afwijken qua kleur, patroon en structuur van de tafel die je in onze showroom of bij een dealer van Seuren Tafels hebt bekeken. Let erop dat de onderzetters die u gebruikt van kurk zijn ontdaan aan de onderzijde. Kurk kan namelijk blijven plakken op het houten oppervlak. Als u opzoek bent naar een houten tafel kan een teakhouten tafel dé oplossing zijn. Teak heeft vele voordelen, het is zeer sterk, duurzaam, eenvoudig in het onderhoud en geeft een warme uitstraling aan uw keuken of woonkamer.


Zowel in een landelijk interieur als een zeer moderne omgeving komt een teakhouten tafel zeer goed tot zijn recht. Het is niet meer dan begrijpelijk dat je dus niet zomaar de eerste de beste tafel koopt, maar dat je naar verschillende modellen, materialen en kleuren kijkt voordat je het mooiste model kiest.

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Eiken tafel onderhoud - jouw eikenhouten tafel in topconditie Een eiken tafel onderhoud je zo… Als specialist in de verkoop van eiken tafels krijgen wij vaak vragen over het onderhoud.


Is het lastig om een eiken tafel te onderhouden? Welke producten kan ik gebruiken voor het onderhoud van eikenhouten tafels? Wij adviseren periodiek onderhoud met een Monocoat Refresh spray. Van deze olieafwerkingen zijn stalen verkrijgbaar in onze webshop.


Na het aanbrengen van olie is een houten werkbla tafel of badmeubel. Of je nu een grote eikenhouten eettafel hebt of een klassieke kersenhouten kast waar je favoriete servies in staat – je moet ze goed onderhouden (ook wij zouden willen dat het anders was). Om er voor te zorgen dat jouw houten meubelen er optimaal uit blijven zien, geven wij je een aantal handige (grootmoeders) tips. Indien je houten tuinmeubelen van teakhout hebt staan is er wat minder onderhoud nodig. Teakhout heeft namelijk van nature een olie die zelf-beschermend werkt.


Gewoon schoonmaken met een sopje of water met soda zal de oppervlakte van het teak voldoende reinigen om groene aanslag te voorkomen. Regelmatig onderhoud van een houten tafel. Tafel onderhoud : Hoe moet je een eiken tafel behandelen met lak of olie?


Kringen en krassen gemakkelijk verwijderen van uw houten tafel. Eikenhout is een zeer stevig en robuust natuurlijk materiaal, dat naar mate de tijd vordert alleen nog maar mooier wordt. Eiken meubels brengen veel warmte met zich mee en hebben een natuurlijke uitstraling. Een geoliede houten tafel kunt u het best schoonmaken door met een natte doek het vuil en stof te verwijderen. Geoliede houten tafel reinigen.


Gebruik daarbij geen schoonmaakmiddel of zeep want dan krijgt u vlekken. Nadien droogt u de tafel met een doek weer af. Doordat er takken aan een boom groeien ontstaan er noesten in het hout.


Bij sommige meubelstukken wordt er hout gebruikt waarbij de noesten zijn “uitgestukt”. Voor nog wat betere bescherming kun je je teak tafel behandelen met teakfix. Dit zorgt wel voor een lichte verkleuring van de tafel , maar beschermt ook beter tegen vetvlekken. De behandeling met teakfix hoef je maar een keer per jaar te herhalen.


Schuur de tafel van tevoren licht op met schuurpapier, in richting van de nerf. Laat uw tuinmeubelen stralen door het juiste onderhoud. Bekijk de producten online of kom voor advies naar onze showroom te Veghel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts