maandag 30 juli 2018

Hortensia buiten

Kwaliteit voor lage prijs. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Jetzt beim Testsieger bestellen! Bestel simpel en snel jouw struiken. Ik heb een hortensia plant in de pot staan buiten dag en nacht en wist niet dat ik de oude verslenste bloemen erop moest laten om de plant te beschermen, ik hheb de oude verslenste bloemen eraf geknipt, kan ik de plant in zijn pot buiten laten staan?


Mijn zoon woont in Cambodia en heeft een hortensia gekregen.

Binnen doet de plant het ok maar zodra we de hortensia een ochtend buiten zette droogde de bladeren direct uit. Een hortensia houdt van vochtige grond. Als laatste stevig aanstampen. De grond moet lekker aansluiten op de kluit van de hortensia , zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen.


Geef de hortensia wat water. Je kunt een hortensia in de tuin zetten, maar hij kan ook heel goed op het balkon. In een pot doet hij het namelijk ook perfect.


Houtige takken met donkergroene bladeren en daarboven stervormige bloemblaadjes, dat is de Hortensia. Kleuren die het gemakkelijk maken om de Hortensia te associëren met de naderende lente.

Dan kun je ze beter het eerste jaar nog niet buiten zetten. Omdat een hortensia zoveel bloeit heeft hij veel meststoffen nodig. Ook bij de bemesting geldt dat de zuurgraad van de grond belangrijk is. Gebruik daarom zeker bij blauwe hortensia ’s altijd speciale hortensiamest. Wij hebben in mei hortensia ’s gekocht.


Deze staan buiten onder een grote notenboom hier in Roemenie. De Hortensia kan in de pot blijven onder bepaalde voorwaarden. Onder in de pot hydrokorrels daarboven foamflakes, dit is speciaal voor potten voor op het terras of balkon. Als bemesting adviseer ik een osmocote bemesting.


Deze bemesting geeft het hele groeiseizoen zijn voedingsstoffen af. En natuurlijk regelmatig water geven. Bekijk de Hortensia Aanbiedingen. Gemakkelijk thuis bezorgd.


Aan koude en vorst: Mits het niet vriest kan de hortensia wel tegen de kou buiten. Als de jonge knoppen in het voorjaar zijn uitgelopen en er komt nachtvorst, dan is bescherming van de plant, vooral de knoppen, noodzakelijk. Wacht tot het einde van de bloei, in de herfst, om je hortensia in een grotere pot te plaatsen. De hortensia zal hetzelfde jaar alweer bloeien, en dankzij het snoeien extra rijk. Lees hier meer over het snoeien van de pluimhortensia.


Planten en bemesten van de Hortensia.

Het plantgat voor de Hortensia moet goed voorbereid zijn en met goede grond gevuld worden. De beste planttijd tijd is het voorjaar. Zorg dat de planten niet te dicht op elkaar komen staan, ze groeien nog flink uit in de komende jaren. Heb je blauwkleurige hortensia ’s?


Wees dan extra voorzichtig met de hoeveelheid mest. Hortensia ’s bemesten is een tuinklusje voor eind maart – april, direct na het snoeien van je hortensia ’s. Wanneer hortensia ’s bemesten? Moet ik ze, omdat ze dus in een pot staan, in de winter extra beschermen tegen de vorst of zijn ze in pot ook sterk genoeg om de vorstperiode te overleven.


Hoe en wanneer moet je een hortensia snoeien? Krijg je door het snoeien minder bloemen? Het snoeien van een hortensia is niet ingewikkeld zolang je maar weet wat je doet.


Naast de gewone takken te snoeien kan ook worden gekozen voor het snoeien van de wortels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts