dinsdag 24 juli 2018

Schutting schoonmaken groene aanslag

De oplossing voor groene aanslag op je schutting is er één uit grootmoeders tijd: groene zeep! Groene zeep werkt samen met soda en warm water als een trein voor het verwijderen van groene aanslag , alg en mos op je houten schutting. Wist je trouwens dat je met groene zeep veel meer kunt schoonmaken ? Groene aanslag verwijderen schutting , bestrating, terras en tuinmeubilair. Hovenier Roel Zuidema zet op een rij hoe je groene aanslag kunt verwijderen en voorkomen.


Alg aanslag duikt meestal op bij in vochtige omstandigheden.

Je gebruikt de groene zeep als volgt: Borstel. Los een gelijke hoeveelheid van groene zeep en soda (ongeveer vijf eetlepels) op in een ruime hoeveelheid warm water. Neem daarna een half harde borstel en schrob hiermee goed de schutting. Je ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt.


Juist als de dagen korter worden en het vaker regent zie je dat je mooie terras of schutting groener en groener wordt. Gelukkig kan je er wat aan doen. Groene zeep en soda zijn zelfs bij uitstek geschikt om groene aanslag van hout, zoals de schutting , te verwijderen.


Doop de borstel in het sop, schrob de schutting en spoel het daarna af met de tuinslang. Hoe kan ik mijn schutting reinigen vraagt dhr.

Kessel: ik heb een korte vraag over het verwijderen van de groene aanslag op mijn pergola en schutting in de tuin. Het is vrij eenvoudig om dit met de hogedrukreiniger te doen maar is dit slim? Een groene schutting schoonmaken met een lawaaiierige, waterverspillende stroomvretende hogedrukstpuit is ook je reinste onzin. Het gaat bijna net zo snel - zo niet sneller - met een oplossing van (schoonmaak)azijn en heet water en een borsteltje.


Ben je er tenminste meteen af, en nog voor wat langere tijd ook. Ik doe om het jaar mijn schutting met spul dat groene aanslag verwijderd en spuit dat er dan op. Ik koop dat in de Action (is overal wel te koop denk ik), hebben ze ook van die drukpompjes en huppakee, volledig vrij van aanslag. Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan.


De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je zelf aan de slag. De aanslag van een schutting kun je verwijderen door hem in te smeren met groene zeep. BioGroen doodt niet alleen de oppervlakkige groene aanslag en alg. BioGroen komt ook op de diepere plekken en pakt daar de groene aanslag ook aan.


Daardoor wordt uw schutting (en natuurlijk ook andere materialen als tegels, dakpannen, etc.) langdurig vrij van groene aanslag. In dit artikel lees je alles over de groene aanslag verwijderaar! Vooral op schaduwrijke en vochtige plekken weten mossen en algen makkelijk hun weg te vinden en hebben ze kans om razendsnel te groeien.


Hoe groene aanslag verwijderen? Het is niet mooi en bovendien kan dit gevaarlijk zijn: op terrassen of opritten bijvoorbeeld wordt de ondergrond gladder en wordt het risico om uit te glijden groter. Ook terracotta bloempotten kunnen door het winterse weer groen uitslaan.

Terras, paden, schutting , tuinmeubelen ze kunnen er in het vroege voorjaar direct na de winter nogal groen uitzien en dat stoort veel mensen. Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit. Het verwijderen van de groene aanslag kan op de volgende manier: Neem een mengsel van 3gram soda op liter water. Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige liter moet je met koud water aanvullen.


Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts