vrijdag 20 juli 2018

Sierkers op stam

Plan een werkplaats afspraak in! De inruilwaarde van uw auto weten? AutoTrack: dé autowebsite van NL! Boek het OP, Chaweng Beach. Op zoek naar contactgegevens?


Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek.

Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis. De Japanse sierkers op stam heeft afhangende of opgaande takken en de boom heeft dus een sierlijke vorm. Hij kan op elke grond staan als het maar doorlatend en voedzaam is op een plek in de zon of half zon. Deze sierkers kan in een pot gehouden worden of op een mooie.


Het jonge blad van de Japanse sierkers op stam is brons en verkleurt naar groen. Staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw in een goed doorlatende grond. Beschrijving Japanse sierkers.


De glanzende, donkerbruine stam valt op met zijn opvallende horizontale strepen.

Deze dwarsstrepen op de stam bestaan uit zogenaamde lenticellen, ze dienen voor de uitwisseling van gassen tussen het onderliggende levende weefsel en de omringende lucht. Er is ook een sierkers die als een bolvorm op stam groeit. Deze japanse kers bloeit in april of mei zeer uitbundig met roze bloesem. Deze Sierprunus is een vroeg bloeiende sierboom met lichtroze bloemen en een oranje tot rode herfstkleur.


Dit geeft gelijk aan dat deze soort goed te snoeien is. Planten op stam BIJZONDERHEDEN. Hij heeft een smalle zuilvormige groeiwijze, maar meestal zie je bomen die op stam geënt zijn.


In april bloeit hij met grote, vaak gevulde witte bloemen. Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren. Japanse sierkers beslaat een groot aantal variëteiten die beroemd zijn om hun overweldigende bloesempracht in het vroege voorjaar. Sierkers is een van de eerste bomen die in het voorjaar haar bloemenpracht laat zien.


Prunus serrulata ‘Kanzan’ op stam. Bloeit met veel witte bloemen in april en mei. Naast deze boomsoorten is ook Clematis zeer gevoelig. Het geslacht omvat 4soorten.


De vrucht is een steenvrucht. Volgens de 23e druk van de Flora van Heukels.

Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Behoort tot de bekendste en meest gebruikte Japanse sierkersen. Vormt een breed vaasvormige kroon die op latere leeftijd iets uitzakt met overhangende takken.


Hoogte - m, breedte - m. De gladde bast is bruingrijs, twijgen roodbruin. Het jonge loof is bronskleurig en verschijnt gelijktijdig met de bloei. En de prachtige bladeren die in de herfst prachtige kleuren krijgen als geel, oranje of rood.


Een sierkers bloeit tussen maart en juni. En is daardoor gemakkelijk te verzorgen. Ook heeft de sierkers een heerlijke geur. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste boom?


Deze boom wordt veel gebruikt als laan-, straat- en parkboom, maar zal ook echt een parel zijn bij jouw tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts