vrijdag 27 juli 2018

Thuja occ brabant

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag? Vraag gerust een offerte aan. Levensboom voor veel privacy.

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Wordt de Conifeer niet geknipt, dan groeit hij in een kegelvormige boom. Thuja is over het algemeen veel betaalbaarder dan taxus.


De thuja is bijzonder populair omdat deze haagplant zo weinig onderhoud vergt. Is winterhard en groenblijvend. De westerse levensboom is gemakkelijk te snoeien en in vorm te houden.


De schubben zijndof tot glanzend heldergroen en krijgen in de wintertijd een iets bruine tint. Als de Thuja regelmatig wordt geknipt vormt hij zich binnen korte tijd tot een dichte haag. Wordt de conifeer niet geknipt, dan groeit hij in een kegelvormige boom.

Er zijn diverse maten leverbaar. Deze haagconifeer is eenvoudig te verzorgen en groeit in de meeste omstandigheden probleemloos. Altijd al gedroomd van een mooie en dichte coniferenhaag? Taxus worden er ook voor gebruikt.


Ongesnoeid kan deze snelgroeiende conifeer een lengte van meter bereiken. Zodra je deze regelmatig snoeit vormt hierbij vanzelf een mooie dichte haag. Hieromheen zit een jute lap gewikkeld. Deze mag met planten niet verwijdert worden. Onderhoud van de thuja occ.


De snoeiperiode maakt niet veel uit en kan vrijwel het gehele jaar door. Zoals alle haagconiferen is hij winterhard. Smal piramidaal groeiende conifeer. Coniferen in pot kunnen het gehele jaar door geplant worden.


In pot gekweekte coniferen hebben een doorgewortelde kluit en groeien vrijwel direct aan na het planten. Bij het snoeien moet u er rekening mee houden dat u niet dieper knipt dan waar de groene twijgen zitten. Particuliere verkoop rechtstreeks van de kwekerij bomen-heesters-vasteplanten-rozen. Brabant ’ ofwel westerse levensboom is een frisgroene, winterharde conifeer die prima te snoeien is en dus heel goed te gebruiken als haagplant. Een optimale bodem voor de conifeersoort Thuja Occidentalis Brabant die u bij ons kunt kopen, is een vocht doorlatende, kalkhoudende humus bodem.


De coniferen thuja occidentalis brabant worden met kluit of in pot geleverd.

Vanaf oktober tot juni ongeveer, afhankelijk van de weer omstandigheden worden ze met kluit gelever dit is beter voor het aanslaan van de coniferen thuja brabant. De levensboom Thuja occidentalis ‘ Brabant ’ is een mooie, volle conifeer en is fris lichtgroen van kleur, ook in de winter. Doordat de boom van nature in een piramidevorm groeit, is hij bijzonder geschikt voor het vormen van hagen en windschermen. Deze conifeer is eenvoudig te verzorgen en groeit in de meeste omstandigheden probleemloos. De bekendste telg van deze groep is de Thuja occ.


Een compact groeiende soort, die meer wordt toegepast als solitair dan als haag, is de Thuja occidentalis ‘Smaragd’. Eventueel pot gedrukt leverbaar. Het is een middelgrote, groenblijvende conifeer met een mooi opgaande, kegelvormige habitus die hem uiterst geschikt maakt voor een wintergroene haag.


De bladeren zijn schubvormig, fris, lichtgroen tot geelgroen en aromatisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts