donderdag 19 juli 2018

Ilex meserveae blue maid

Bekijk nu ons uitgebreide assortiment BLUE. Voor 23:bestel is morgen thuis! Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp. En ook solitair is dit een zeer mooie verschijning.

Het blad van deze Amerikaanse hulst heeft een mooie, blauwgroene kleur en een schitterende glans. Het gladde, glimmende, gekartelde blad is blauwgroen. Leverbaar vanaf 60cm tot meter!


Wachstum der Ilex Blue Maid. Wie bereits erwähnt, ist die Ilex Blue Maid eine weibliche Variante der Stechpalme. Hij heeft een vrij compacte vorm, mooie paarse twijgen en glanzende, bijzonder stekelige ovale blauwgroene bladeren.


De bladeren zijn donkergroen, blauw van kleur en licht gestekeld.

Deze opgaande soort leent zich ook goed voor hagen tot 250cm. Extra is een voller exemplaar die vaker gesnoeid is en daardoor meer vertakt. Deze groenblijvende plant kan als haag worden aangeplant, maar is ook solitair mooi. Doordat het blad stekels aan de randen heeft kan er goed een ondoordringbare haag mee gevormd worden. Uniek aan deze soort is het glanzende blauwgroene (stekelige) blad.


Die Kombination aus blaugrünem Blatt und rotem Fruchtansatz erweist sich als besonders zierend. Eerst groeien er onopvallende witte bloemen, daarna rode bessen. Op vrijwel elke ondergrond te plaatsen.


Winterhard en wintergroen. Deze soort is ook bekend als blauwbladige beshulst. Het is erg leuk om deze twee soorten te combineren in de tuin. In mei geeft hij kleine, onopvallende, witte bloemen gevolgd door rode bessen. Dit is een vrouwelijke vorm die in oktober rode bessen draagt.


Deze hulst wordt uiteindelijk circa meter hoog en verdraagt snoei goed. Le foglie dell’agrifoglio ‘ Blue Maid ’ sono di un caldo color blu verde lucente. L’ Ilex x meserveae ‘ Blue Maid ’ è molto decorativa a fine estate dove si ricopre di bacche rosso chiaro.

De Ilex Meserveae Blue Maid bloeit met witte onopvallende bloemen gevolgd door rode bessen. Is wintergroen met donkergroene, licht gestekelde bladeren, overtrokken met een blauwe waas, breed uitgroeiend. De Ilex kan worden gebruikt voor de snij met als sierwaarde de bessen en het opvallende blad.


Ook solitair is het een aanwinst in uw tuin. Daardoor is deze cultivar zeer in trek als haag. Plant u hem als haag, zet dan stuks per strekkende meter in de grond. Het is een vrij trage groeier die het best wat beschut tegen harde wind kan staan, het blad kan er lelijk van worden. Ilex x meserveae is de ideale haaghulst.


Hij groeit traag, wordt een goede meter hoog en breed en vormt een zeer dichte, ondoordringbare, groenblijvende haag. Ilex meserveae omvat een groep sterke, groenblijvende, compacte heesters. Hij is ook zeer geschikt voor vormsnoei. Het is een langzaam en compacte groeiende hulst, die uiteindelijk circa 150cm hoog wordt. Het glimmende 'blauwgroene' blad en de purpuren stengels geven deze huslt extra sierwaarde.


Blue Prince is een mannelijke vorm die geen bessen krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts