donderdag 12 juli 2018

Kas voor moestuin

Specialistisch advies nodig? Kas is beoordeeld met een 8. Vergelijk alle aanbieders op Zoover. Nu voordelig dagen naar Kas v. Ik moet oppassen dat dit niet één lange lofuiting voor een kas wordt.

Want ik ben zelf toch zo ontzettend blij met onze kassen, ik zou echt niet meer zonder willen. Steeds meer mensen plaatsen daarom een kas in hun tuin. Wil jij ook een eigen exemplaar? Bekijk ook onze tuinkas zwart voor een strakke moderne look. Door de ruime keuze vind je altijd een tuinkas die past bij jouw.


Als je serieus wilt kweken in de tuin is een tuinkas een zeer handig hulpmiddel. Er zijn vele typen en soorten. Bij de keuze voor de juiste kas moet je niet alleen denken aan de ruimte die je hebt maar ook hetgeen wát je wilt kweken is bepalend voor het type.

Hieronder een overzicht van de meeste gebruikte modellen, we beginnen met de kleinste. Als we het hebben over een kas , hebben we het natuurlijk niet over die kolossale kassen die je vaak langs de weg ziet staan en die vooral gebruikt worden in de tuinbouw. We hebben het over de kleine kassen die prima dienst doen als overkapping voor de moestuin. Maar hoe doe je dat nou, een kas bouwen? Intussen rijpen de laatste tomaten aan de kalende ranken van onze tomaten planten.


Buiten zal het rijpen iets trager gaan dan in de serre of kas. Veel moestuiniers hebben ijverig gewerkt in de zomer en heel veel groenten ingemaakt voor de winter. Ze ruimen na de tomatenoogst de moestuin op voor de winter.


In alleen deze kas heb ik zo’n werkplank, etc. Maar kas (op de bovenste foto) is dus helemaal alleen voor planten, zonder opbergplaats, en dat scheelt dan gelijk ook zomaar groenteplanten. Daarnaast gebruik ik de kas om voor te zaaien, groenten en bloemen zaai ik in bakken om later na mei als de kans op nachtvorst geweken is buiten te kunnen zetten. In de kas geld hetzelfde principe als buiten de kas : de aarde heeft vruchtwisseling nodig, dat betekent rouleren per jaar van kweekplek per plant soort of de aarde elk jaar vervangen. Wanneer moet je zaaien, wanneer oogsten?


Zet wat aardbeiplanten in de kas voor een snelle start. De lente komt er aan, nu zijn er veel meer kansen op een mooie start met groenten. Je kunt de bovenstaande groenten allemaal ook nog zaaien.


Doe er nu een paar rijtjes tuinbonen, pronkbonen en erwten bij voor een vroege oogst.

Ventileer de kas bij mooi weer. Zorg voor een goede beschutting met een haag of schutting, tegen de sterke en koude wind. Plaats de kas niet te dicht op de beschutting, dat veroorzaakt schaduw.


Door koude wind verlies je procent van de warmte. Isoleer je kas met noppenfolie, zo bespaar je op verwarmingskosten. Zorg dat de kas makkelijk bereikbaar is vanuit huis. Alle tuinartikelen shop je online.


De beste keuze tegen lage prijzen! Boek uw Hotel in Kas online. Reserveer online, laagste prijzen.


Deze serres of kassen worden in het najaar ook gebruikt om planten onder te brengen die niet tegen vorst kunnen. Dat is dan meestal ook de periode waarin er niets anders groeit in de serre. Zaden kopen voor je moestuin ? De kas is bijna leeg, alleen staan er nog bossen paprikaplanten,.


Moestuin beginnenMoestuin beginnen moestuinbeginnen. Dé winkel voor de mooiste tuinkassen voor speciale tuinen en parken. Laat u deskundig voorlichten in onze showroom! Tuinkassen op een muur of Victoriaanse stijl?


Je moestuin klaarmaken voor de winter. Aan het einde van het moestuinseizoen is het belangrijk je moestuin klaar te maken voor de winter. Ruim alle plantenresten op en gooi ze bijvoorbeeld op een composthoop. Spit je moestuin vervolgens flink om als het een paar dagen droog is geweest. Doe dit voordat het gaat vriezen.


Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten. Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt. Doe het zelf Mensen die graag dingen zelf maken voor de moestuin kunnen hier terecht om doe het zelf projecten te bespreken, zoals het bouwen van een kas , compostbak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts