dinsdag 17 juli 2018

Tuinoverkapping vergunning

Wij bouwen moderne en landelijke overkappingen, benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wilt u meer weten over ons? Zoekt u meer informatie over ons? Benieuwd wat wij al gemaakt hebben? Opzoek naar onze werkwijze?


Zelfbouw Douglas Overkapping.

Grootste keuze, laagste prijs. Om te bekijken of u een vergunning nodig heeft voor uw veranda KLIK HIER. Wanneer u twijfelt of u een vergunning nodig heeft voor uw overkapping, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, om een helder beeld te krijgen voor de door u gewenste terras overkapping. Tuinoverkapping wel of niet vergunningsvrij bouwen?


Dit kan soms zonder dat u een vergunning nodig hebt. Vergunningsvrij bouwen noemen we dat. Let op dat de tuinoverkapping dan wel moet voldoen aan de regels van het bouwbesluit.


Als de keuze valt op het zelf bouwen is het belangrijk om te bepalen wat voor een overkapping je wilt bouwen.

Bekijk hier alle montagehandleidingen van terrasoverkappingen en glazen schuifwanden, meetinstructies, prijslijsten, voorwaarden, en andere documenten. In vele gevallen heeft u een vergunning nodig voor een aanbouw of uitbouw. Echter wordt er in veel gevallen, na invullen van de vragen, vermeld dat er voor een aanbouw of uitbouw van max. De vergunning waar we het hier over hebben heet een omgevingsvergunning.


Deze regelt bijvoorbeeld dat je de tuinoverkapping mag plaatsen, een boom mag kappen of dat je de nieuwe inrit of toegang tot het tuinhuis of de tuinoverkapping mag aanleggen. Het is belangrijk om van te voren goed uit te zoeken wat in de gemeente wel en niet is toegestaan. Een kleine aanpassing in jouw ontwerp, kan er dan voor zorgen dat je veel minder regels en procedures hoeft te doorlopen en overkapping kan bouwen zonder vergunning. Alles wat van deze regels afwijkt heeft vaak een vergunning nodig, maar nogmaals: dit verschilt ook per gemeente en het is vaak noodzakelijk je vooraf toch goed te laten informeren. Ook voor je nieuwe oprit of ingang.


Mag je zo maar een terrasoverkapping bouwen of is daar een vergunning voor nodig? Zie hier voor de regelgeving (beknopt). Algemeen geldt dat voor iedere wijziging aan de buitenkant van een woning even met gemeente moet worden kortgesloten of dat wel of niet onder de vergunningplicht valt.


Bent u op zoek naar een mooie overkapping, veranda of carport van topkwaliteit? Een tuinoverkapping beschermt u niet alleen tegen regen, ook blijft de warmte veel langer hangen onder een overkapping. Waar u zonder overkapping in de avond al vroeg naar binnen moet vanwege de opkomende kou, kunt u onder uw overkapping veel langer blijven zitten. Lees hier hoe je ontdekt of je een tuinoverkapping vergunning nodig hebt.


Het kan zijn dat je een omgevingsvergunning nodig hebt voor de nieuwbouw of juist het verwijderen van een boom.

Bij het online omgevingsloket kunt u kijken of u een vergunning aan moet vragen. Wij zullen deze vergunning voor u aanvragen. Voor deze vergunning zijn diverse bouwtekeningen nodig. Procedure en kosten aanvraag vergunning. Als blijkt dat u voor uw terrasoverkapping inderdaad een vergunning nodig heeft, dan kunt u deze op Omgevingsloket online aanvragen.


Bekijk ons brede assortiment goedkope houten overkappingen van topkwaliteit. In Nederland mag een terrasoverkapping vrijwel altijd vergunningvrij worden gebouwd. Er zijn echter een klein aantal uitzonderingen waar u rekening mee kunt houden. In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping.


De terrasoverkapping kleiner is dan M2. Dat de hoofdbewoning, de hoofdbewoning zal blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts