donderdag 12 juli 2018

Bloedluis bestrijden bij kippen

Compleet assortiment om bloedluizen bij kippen te bestrijden. Diverse middelen tegen vliegen. Eenvoudig online te bestellen. Zoek naar bloedluis bestrijden op de nieuwe KensaQ. Bloedluizen zuigen namen het bloed van de kippen op waardoor de kippen verzwakt raken.


Hoewel het niet makkelijk is om bloedluis volledig uit te roeien, zijn er steeds meer effectieve middelen op de markt die dit wel mogelijk maken.

Er zijn ook roofmijten in de handel. Synthetische pyrethoide of groene zeep met spiritus De bloedluis is tevens te bestrijden zoals ook luizen in rozen en fruit te bestrijden zijn: sprayen met een mengsel van groene zeep en spiritus. Bij bloedluis zijn er niet direct symptomen te zien bij de kippen.


Door de beten krijgen de kippen kleine (rode) bultjes de licht kunnen jeuken. Maar dit is lastig waar te nemen. Pas bij echte overlast zullen de kippen bleek en vermoeid raken.


Het gevaar van bloedluis is dat ze ook andere ziektes kunnen overdragen. Voorkom bloedarme en andere vervelende ziektes door bloedluis.

Bloedluis makkelijk bestrijden bij pluimvee, vogels en kippen. Bestel makkelijk, voordelig en snel op. Let er wel op dat je geen middelen gebruikt bij de kippen die bedoeld zijn voor het kippenhok. Dat kan schadelijk zijn voor de kippen en de eieren die je wilt eten. Of het om voorkomen of het bestrijden van een uitbraak gaat, u kunt hier alles vinden.


Wat is het alternatief op bloedluis bestrijden met gif? Ook wij zaten met de handen in het haar en zijn op zoek gegaan naar een oplossing tegen bloedluizen bij kippen. Onze eisen waren duidelijk: niet giftig, 1 biologisch, makkelijk te gebruiken en een effectieve hulp bij een uitbraak van bloedluis. De beestjes voeden zich met het bloed van je kippen.


Aarzel niet met bloedluis behandelen, maar ga direct aan de slag. Het Zijdehoen, de Yokohama, de Blauwe Sumatra, de Nederlandse Sabelpootkriel. Een liefhebber van kippen raakt er niet over uitgepraat.


En als houder van deze prachtige hobbykippen bent u natuurlijk heel zuinig op uw dieren. Vroeg of laat krijgen je kippen te maken met bloedluizen of andere mijten. Dat is niet dramatisch, zolang je het probleem op tijd aanpakt.


Diergeneesmiddel tegen bloedluis. Net als bij honden en katten die vlooien hebben, kun je bloedluizen ook bestrijden door de kippen met medicijnen te behandelen. Dit heeft geen zin als niet tegelijkertijd de bloedluizen verwijderd worden door hygiënisch schoon te maken.

De diergeneesmiddelen zijn alleen op recept te krijgen. De dieren kunnen er veel last van hebben en er zelfs ziek van worden. Snel en goedkoop definitief verlost van deze parasiet! Spuit het hok van binnen goed schoon en ontsmet het daarna goed met chloor en wit het.


Ontsmet de kippen ook met een spuitbus,vooral de poten. Volgens een bevriende boer heb je geen bloedluis bij kippen als je ze samen houdt met konijnen. Reinigen met Dasty-ontvetter, verkrijgbaar bij Wibra.


Echter: deze parasiet is geen luis maar een mijt. Bloedluizen bij kippen is – met voorsprong – de meest gestelde vraag bij Velt over parasieten. Rode bloedluis en bloedluis zijn veel gebruikte termen, maar de juiste term is rode vogelmijt of rode bloedmijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts