donderdag 26 juli 2018

Mag hout in de grijze container

Groot Assortiment Containers. Koop op rekening bij Manutan. Alle merken hout container. Bestel eenvoudig en snel op beslist. Vind een verhuurbedrijf om de hoek.


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.

De warmte gaat naar huizen, kassen en industrie in de omgeving van de centrales. We hebben de meest voorkomende afvalstromen onder elkaar gezet met wat er wel in de afvalcontainer mag en wat niet. Dit kan per afvaldienstverlener enigszins verschillen, dus vraag altijd wat de acceptatievoorwaarden zijn. Steeds meer gemeenten leggen de nadruk op het scheiden van afval. Een goeie zaak, want goed voor het milieu, maar voor de consument kan het best lastig worden.


Veel mensen komen hier tegen in opstan maar het mag niet baten. Als de groene container stuk is, wordt deze gratis geruild of gerepareerd. Ruilen van uw huidige container voor het grote model of het kleine model en de aanvraag van een extra groene container is gratis.

In de grijze container kunt u verpakkingsafval (PMD) en restafval gescheiden verzamelen. Dat moet in de grijze , omdat het niet verteert. Dit mag niet in de restafval container.


Je zou denken dat je alles wat je over hebt gewoon in de restafval container mag gooien. Er zijn wat uitzonderingen. Bij afvalcontainerbestellen.


Het enige wat u rest is het juiste formaat container kiezen, passend bij uw klus. Let er wel op dat u een ruime container kiest, u mag de container namelijk niet ver boven de rand vullen. Deze container is geschikt voor onder andere spaanplaten, hardhout, pallets of hardboard. Heeft u de schutting vervangen?


Onder het afvalsoort tuinhout kunt u behandeld hout afvoeren. Denk hierbij aan schuttingen, bielzen, beschoeiingen. Zelfs het oude tuinhuisje mag in deze container gedeponeerd worden.


Huur voordelig Afvalcontainers via Huren. U mag ook geen vuilniszakken of dozen op of naast de container aanbieden. Bied uw container (s) voor 07. U mag de container de avond van tevoren vanaf 22.


Zorg dat de container (s) het juiste afval bevatten.

Voor een niet volledig geleegde container komt de inzameldienst niet terug. Via de pas voor een ondergrondse container. Er wordt gecontroleerd of het adres toegang heeft tot de ondergrondse container. De gegevens van het storten (datum, tijd) worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de ondergrondse container op tijd wordt leeggemaakt. Het registratiesysteem en de gegevens daarin zijn niet openbaar.


De grijze container is voor restafval. De groene container is voor groente-, fruit- en tuinafval. GFT container mogen verschilt trouwens per gemeente. GFTbak dus ook de houtkorrels niet. B- en C- hout is kwalitatief minder hout en draagt vaak nog resten van verf of lijm met zich mee.


Hout wat vermengd is met andere afvalstoffen is niet toegestaan in een container voor houtafval. In Den Bosch wordt het plastic afval niet standaard van het gft-afval gescheiden. Daarom mag je het plastic afval in de grijze container weggooien. Nadeel is wel dat je hiermee bak sneller vol hebt en je het milieu niet ten goede komt.


Dan is de kans groot dat u net als veel andere inwoners gebruikmaakt van verschillende containers aan huis. Wij delen wat u weggooit in de groene, blauwe, oranje en grijze containers én hoe u een extra container kunt aanvragen. Bekijk de website voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts