vrijdag 23 september 2016

Geluidswal maken

De geluidsschermen van NoiStop halveren het omgevingsgeluid. Geen lawaai van claxonnerende auto’s, zoevende treinen of schreeuwende schoolkinderen. De meeste mensen kiezen voor een schutting van hout, hardhout of kunststof. Dat is vaak niet genoeg om geluid uit je tuin te weren, je kunt.


Zoals de Greenwall Classic, een met groen begroeide kant-en-klare geluidswal , die rust en privacy biedt vanaf het allereerste moment. Of de Greenwall Compact, een geluidsscherm met dezelfde geluidwerende eigenschappen, maar zonder begroeiing en overal plaatsbaar, en de Greenwall Klimhaag, een zichtwerend groen scherm, zonder geluidwerende functionaliteit.

Volgens mij kan daar geen houten of kokos scherm tegen op. Er bestaan ook aluminium-, schanskorven- en houten geluidsschermen. Het is echter lastig om met die producten hoge waarden te halen.


Testen in een akoestisch laboratorium maken het mogelijk de geluidsisolatie- en absorptiewaardes van verschillende typen geluidsschermen te vergelijken. Een groen geluidsscherm is een begroeide constructie. Over een geluidswal wordt meestal gesproken als het een redelijk omvangrijke aarden scherm of muur is.


Soms zijn geluidsschermen voorzien van een luifel waarmee het geluid minder snel achter het scherm belandt.

Ook het gedeeltelijk overkappen van wegen wordt toegepast als geluidsscherm. Voor je geluidswal zal je ook sommetjes moeten laten maken denk ik. En heeft u ook het gevoel dat uw tuin niet meer van u zelf is?


Dat privacy in uw eigen buitenkamer ver te zoeken is? Wie heeft zelf een geluidswal gebouwd in zijn tuin om het geluid van verkeer tegen te gaan? Voorbijgangers kijken ongevraagd naar. Voor de aanleg van de geluidswal wordt kleine begroeiing verwijderd en water gedempt. Het water komt in de buurt van het tankstation Bijleveld weer terug.


De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen. Boek uw Hotel in Marken online. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken.


Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen.

Om zelf een geluidswal te bouwen, zit ik zelf te denken aan Galaflor of Varioflor elementen. En dat haalt haast alles dat stevig genoeg is om windkracht te doorstaan (op voorwaarde dat het niet akoestisch lek is) en stevig genoeg om een wand van te maken. Bekijk het bord Schutting of geluidswal van kyonaop Pinterest.


Bekijk meer ideeën over Tuin ideeën, Schutting tuin en Tuin. Omwonenden zitten al ruim een half jaar in de herrie. De absorptiematerialen zullen in de loop van de tijd wat minder fraai ogen door bijvoorbeeld opspattend regenwater, het blijven uiteindelijk absorberende producten. Merfopol is met een borstel schoon te maken , maar als u er planten of klimkop voor plant verbergt dit het absorptiemateriaal en oogt de tuin groener.


Tussen het spoor en de woonwijk Wilgenwende is een serie piramidevormige heuvels ontworpen. Rondom de wijk is een hoge, natuurlijke geluidswal opgetrokken die bedekt is met gras. Buiten de geluidswal kruisen twee belangrijke spoorwegen elkaar en loopt een zesbaans hoog is (zie ook de foto hiernaast en op het voorblad). Geluidswal Abij Zeeburgereiland zo lek als een mandje.


De uiteindelijke wal is meter hoog en meter breed geworden. De provincie wilde geen wal aanleggen omdat er maar huizen staan. De muur was niet goedkoop: Van Goethem moest 25.


Bovendien is er ook nog eens de 1. Met dezelfde investering zouden we een hele woonwijk of huizen van een geluidswal kunnen voorzien, zegt een gedeputeerde. Maar goe dat hoort erbij. Vergelijkbare zoekopdrachten voor geluidswal.


Resultaten van zoekmachines! En prima ook dat er een randweg komt om het bedrijventerrein fatsoenlijk richting de Ate ontsluiten. Farm Frites-fabrieksterrein en het ten noorden gelegen sportcomplex Vlotbrug en de daar aangrenzende woonwijk Kortstee. Groen hek houdt herrie Foodcourt niet tegen, voor échte geluidswal is geen geld.


UDEN - Hij was beloof een hoge geluidswal om het Foodcourt in Uden om de fastfoodrestaurants van de omgeving af te schermen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts