vrijdag 23 september 2016

Overlast kraaien

Extreme) overlast door kraaien. De vervuiling door kraaien is enorm. Alles wat zich rond hun slaapplaats bevindt, wordt zwaar vervuild door de kilo’s(!) uitwerpselen die ze elke avond opnieuw achterlaten. Het is daarom zeer verstandig om kraaien in uw directe omgeving te verjagen.


Vertrouw op Anticimex uw specialist in doeltreffende vogelwering, wij helpen u veilig de kraaien verjagen. Kraaien kunnen heel wat overlast veroorzaken.

De kauw, kraai en roek zijn een groeiend probleem. Omdat deze vogels cultuurvolgers zijn, passen ze zich gemakkelijk aan onze levensstijl aan. Verder is overlast een ervaring en voor iedereen anders. Aan de kust ergeren sommige mensen zich weer aan meeuwen. Probeer eerst te accepteren dat er nu eenmaal kauwen zijn die herrie maken.


Is de overlast zeer groot dan komt dat meestal doordat mensen de vogels voeren. Er valt weinig tegen te doen, is zijn ervaring. Alleen bij heel bijzondere omstandigheden, als er een groot landbouwbelang is bijvoorbeel legt Lars Soerink van de Vogelbescherming uit.

Volgens hem komt het niet zo vaak voor dat kraaien deze overlast geven. Een zwarte kraai lijkt op een roek, maar heeft een kortere, bredere en stompere snavel en geen kale mondhoek. De zwarte kraai vliegt ook wat slomer. Uiterlijk van de zwarte kraai. Hij heeft een volledige zwarte snavel en geen dij-veren.


Niet alleen het lawaai dat ze van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat maken, maar ook de rotzooi van nestelmateriaal, poep en etensresten die ze buiten het nest gooien, kunnen voor de nodige frustraties zorgen. Veel boeren ondervinden last van kraaien. Ze brengen namelijk veel schade aan het weiland aan. Maar niet alleen op weilanden, ook in woonwijken kunnen kraaien voor veel overlast zorgen.


Zo kunnen ze de plek rondom hun verblijfplaats enorm vervuilen met poep. Daarnaast kunnen ze ook veel schade aan je huis aanrichten. Veel overlast van kraaien , hoe vang je ze weg?


We hebben de laatste maanden echt heel veel last van kraaien. Ze zijn groter dan kauwen en hebben vaak een groene glans over de zwarte veren. Zo pakken wij overlast van kauwenen kraaien aan.


Bij het verjagen van kauwen en kraaien maken wij gebruik van roofvogels. In de natuur vormen die immers een bedreiging voor kraaiachtigen.

Als op de plek waar de kraaien of kauwen zich hebben gesetteld regelmatig een roofvogel opduikt, wordt deze plek onaantrekkelijk en onveilig. De vraag is wanneer het houden van kraaiende hanen een onrechtmatige hinder oplevert. Alleen dan kan tegen de houder worden opgetreden door een buurman die overlast ondervindt.


Ik woon achter de geluidswal aan de baander in Tolbert. De beesten maken veel herrie en poepen alles onder, wasgoed hoef je niet aan de lijn te hangen. Er mag geen gewenning optreden bij de kraaien voor het geluid van de kraaien verjager. Het is dus belangrijk om goed te kijken wanneer de overlast het meest hevig is.


Door het verjagen van de kauwen kan deze overlast tijdelijk worden. Ze kunnen in bomen en poepen alles onder. Je kunt er veel schade van krijgen. Bij Macrovet hebben we verschillende oplossingen om eksters te verjagen.


Oplossingen om eksters te verjagen. Eindelijk vogeltjes in mijn tuin (sorry voor de slechte foto, maar kon enkel mijn gsm op tijd nemen om een foto te nemen)gisteren: pimpelmezenvandaag: roodborstje, merel en weeral wat kraaien of kauwen (geen idee, soms komen ze in paren, dus het kunnen kraaien zijn)Ik zal dus werkelijk iets van een voederstation moeten overwegen: dan zullen er. Kleine kraaiachtige vogel met een zwartgrijs verenklee een lichtgrijze nek en achterhoofd. Heeft verder een stevige, relatief korte donkere snavel en een vrij lange staart.


Kauwen hebben een opvallende lichte iris. Vliegt met snellere vleugelslagen dan zwarte kraaien en roeken in doorgaans iets dichtere groepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts