maandag 12 september 2016

Verticale drainage berekenen

Verticale drains versnellen de consolidatie bij ophoging. Door tijdelijke voorbelasting treedt ook minder restzetting op. Hoe kunnen we de effecten van drainage op zettingen berekenen ? Het programma MSettle biedt nieuwe mogelijkheden, die geschikt zijn voor alle gangbare drainagesystemen. De kosten van de voordeligste oplossing van de verticale drainage kunnen worden vergeleken met die van een horizontaal drainagesysteem voor hetzelfde doel - waarvan de drainafstand kan worden berekend met de formule van Hooghoudt - om te bepalen welk systeem de voorkeur verdient.


Bij grotere projecten wordt meestal een verticaal scherm aangelegd in combinatie met drainage , rond het te behandelen gebied.

Ontzouten In gebieden met een hoog zoutgehalte kan een drainagesysteem de zoutoplossing na irrigatie afvoeren. Je vindt twee varianten van een klassieke formule. De eerste berekend de reistijd tussen een waterscheiding en een vaste ran bijvoorbeeld een grote watergang. De tweede formule geeft de leeftijdsverdeling van grondwater in de verticaal voor dezelfde strominssituatie.


Door gebruik te maken van verticale drains kan het overspannen poriënwater in plaats van verticaal over de halve laagdikte in horizontale over de halve stramienmaat richting naar de dichtstbijzijnde drain stromen waarna het verder. Wanneer op grotere schaal drainage wordt aangeleg zowel tijdens de aanleg van een baan als bij het oplossen van wateroverlast, kan het beste worden gewerkt met een gespecialiseerd bedrijf dat beschikt over de juiste lasergestuurde machines, kennis en ervaring. Het aanbrengen van drainage op kleinere schaal kan eventueel in eigen beheer worden.


Wicks installeert drains voor landaanwinningen, infrastructurele werken, industriële bouwplaatsen en vastgoedprojecten in de hele wereld. Wij produceren onze eigen verticale drains en kunnen zo voor ieder project de meest geschikte drains leveren.

Als we aan vragen: wat is drainage ? Dan geven ze als antwoord: Drainage is een systeem waarbij grondwater afgevoerd wordt. We onderscheiden horizontale drainage via buizen en verticale drainage via een diep gat in de grond of echte zandpalen. Verbetering in de afvoer van water is te realiseren door de aanleg van drainage. Met verticale drainage klinkt de grond versneld in.


Het overspannen water stroomt horizontaal naar een drain, waar het naar boven en naar beneden afgevoerd wordt. Na het consolidatieproces is de grond stabiel genoeg om er wegen op aan te kunnen leggen. De putafstand kan worden berekend met formules vergelijkbaar met de Formule van Hooghoudt, bijvoorbeeld via het computerprogramma WellDrain (zie figuur).


Deze week zijn we op een aantal locaties rond Knooppunt Joure gestart met verticale drainage. Doordat de grond het water slecht door laat komt de bodem onder spanning te staan bij zandophogingen. Het water loopt via de schacht dieper in de grond en wordt zo afgevoerd. Als het echter op meter diepte ook nog leemgrond is, zal de schacht zich vullen met water en einde verhaal.


D-Settlement heeft de berekening niet kunnen uitvoeren. Dit komt waarschijnlijk door de grote verschillen in de verticale consolidatiecoëfficiënten Cv. In deze animatie wordt de werking van verticale drainage uitgebeeld.


Horizontale drainage is natuurlijk nooit helemaal horizontaal. Dit zou het namelijk onmogelijk maken dat het water ook daadwerkelijk richting punt B stroomt. Er zal dus altijd een lichte vorm van verval aanwezig moeten zijn, ook al heet het horizontale afvoer.

Verticaal Een tweede manier is het verticaal afvoeren van het water. Ontdek de interface van uw engineering software om snelkoppelingen die u kunnen helpen drainage meer nauwkeurig te berekenen vinden. Uw engineering programma kan een inventaris van gemeenschappelijke koelleidingdiameters en drainage informatie die de berekening proces snel kan bewegen langs. Een verticale drainage is ook nog mogelijk.


Dat kan uitgevoerd worden met een grondboor. Het geboorde gat wordt gevuld met grof puin, grof zand of grof humeus materiaal. Het overtollige water verdwijnt via de schacht naar het dieper gelegen grondwater. Verticaal draineren kan ook met buis, de kokos die om de buis heen zit loopt niet zo snel vol als een gat met grind.


Met klei blijft u zitten met de ondergron wanneer de ondergrond niet of onvoldoende water doorlaat zijn alle ingrepen voor niets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts