vrijdag 23 september 2016

Geluid marter

Over het algemeen maakt een steenmarter geen geluid. Wanneer een marter angstig is of opgewonden, maakt hij grommende of schreeuwende en fluitende geluiden. Wanneer er onderling confrontaties zijn, zoals in bovenstaande filmpje, gaat de steenmarter krijsen als een kat of grote vogel (papegaai). Geluid bij jongen verjagen.


Op het moment dat de steenmarter jongen heeft maken deze ook veel geluid. Dit klinkt als een soort mix tussen krijsen en grommen. Ook dit gaat gepaard met een vervelend krijsend geluid. Wat voor geluid maakt de steenmarter?


Van nature is de steenmarter geen herriemaker en maakt de steenmarter weinig tot geen geluid. Het meest opvallende geluid dat men hoort van de steenmarter is het stommelen in of rondom het nest. Dit geluid lijkt op het geluid van een “inbreker op zolder”. De meningen zijn hier nogal over verdeeld. Een steenmarter went aan het geluid.


Het meeste vertrouwen heb ik in het apparaat met bewegingssensor. Dan gaat het geluid ineens aan wanneer de marter erbij is en geeft dat een groter schrikeffect dan een continu geluid waar hij langzaam naar toe gaat. Om de omgeving onaantrekkelijk te maken en een steenmarter verjagen helpen elektronische apparaten zoals echografie. De tonen produceren een voor de marter “ondraaglijk” geluid , dat na verloop van tijd (max.


dagen) het zenuwstelsel van de marter aantast, waardoor het dier vlucht naar een meer aantrekkelijke plaats. Een anti- marter spray wordt gebruikt om te spuiten in uw auto. We raden u aan vooral te spuiten als u op vakantie bent (Oost en Zuid-Oost Europa), in het kritieke (herfst) seizoen of als u zich bevindt in een gebied waar steenmarters actief zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de sprays die wij adviseren. Een nachtelijk actieve marter op zolder kan zoveel geluid maken dat u in eerste instantie denkt dat er een inbreker actief is.


Ze maken een soort bonkend geluid. Heel anders dan ratten of muizen, die een meer trippelend geluid maken. Marters gebruiken een latrine voor hun uitwerpselen. De boommarter is qua formaat als een huiskat maar met veel kortere poten.


In Nederland komt ook de steenmarter voor. Boommarters leven doorgaans in het bos en steenmarters in de buurt van bebouwing. STEENMARTER (Martes foina) De steenmarter of het fluwijn is een roofdier uit de familie der marterachtigen (Mustelidae). Hij lijkt veel op de boommarter. Als de marter niet in de motorruimte kan, dan kan hij er ook geen schade veroorzaken.


Voorkom dat de steenmarter in de motorruimte geraakt door alle toegangen te laten afsluiten (bijvoorbeeld met een draadrooster) of laat de kwetsbare kabels en leidingen met stevige kabelgoten of -hulzen beschermen. Een systeem met een hoog piepend geluid dat alleen hoorbaar is voor de steenmarter en die zij als bijzonder irritant ervaren. Hierdoor zal de steenmarter op afstand blijven.


Speciale anti marter spray voor in de auto. Een apparaat met een hoog piepend geluid voor in de auto. Je kan een steenmarter ook verjagen met ultrasoon geluid , maar daar zijn de meningen wel wat over verdeeld. De beesten wennen na verloop van tijd namelijk aan dit geluid.


Steenmarter met geluid verjagen. Daarom is een apparaat met een bewegingssensor beter. Het geluid gaat dan pas aan als de marter erbij in de buurt is waardoor hij zal schrikken. Ook de isolatie van de motorkap blijkt te verleidelijk om vanaf te blijven. Zodra de steenmarter onder de motorkap zit, knaagt hij aan het isolatiemateriaal en doet hij zich tegoed aan die lekkere kabels.


Voor de marter is het alleen maar uit speelshei maar dat maakt het resultaat er uiteraard niet minder vervelend om. Het kan zelfs lijken alsof er een inbreker in huis is door het geluid wat de steenmarter maakt, hier kun je 's nachts bovendien enorm van schrikken. Een marter in huis kan veel troep maken en daarnaast veel schade aanrichten en geluid maken. Ook kunnen hun uitwerpselen voor veel stankoverlast zorgen. Verjaag de marter met geluid.


Als je een steenmarter in huis hebt, sluit de marter dan niet in. Laat de vermoedelijke hoofdtoegang daarom nog even open. Met een verjager kunt u marters van een groter gebied verjagen en daarmee zal de marter uw erf, tuin of huis gaan vermijden. Wij bieden verschillende soorten verjagers aan van topmerken zoals Weitech, Havahart en Pest-Stop die op verschillende manieren werken. Ultrasone geluiden zijn onhoorbaar voor de mens, maar zeer irritant voor de marter.


Denk er wel aan dat honden en wellicht katten dit geluid wel kunnen horen, dus ook die zal u ermee verjagen. Een marter die onder uw auto kruipt schrikt zich rot en zal het meteen op een lopen zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts