dinsdag 13 september 2016

Keerkleppen testen

Groot assortiment keerkleppen. Eenvoudig bestel snel in huis. Lees alles over keerkleppen testen voor bedrijven en de wettelijke verplichtingen die daarbij horen in het Waterwerkblad WB 1. Algemene informatie keerklep - tester.


Inhoud voorraadtank liter tbv gedemineraliseerd water. Lange gebruiksduur van de accu.

Tijdens een optionele onderhoudsbeurt wordt onder andere de drukmeter geijkt, alle bekabeling nagekeken, componenten doorgemeten en de accu gecontroleerd. Iedere collectieve drinkwaterinstallatie moet zijn keerkleppen laten testen. De terugstroombeveiliging worden ook wel keerkleppen genoemd. Lees in dit artikel van Strooming alles wat u moet weten over keerkleppen testen.


De jaarlijkse controle op de keerkleppen daarmee uitgevoerd. Steekproefsgewijze controle van de keerkleppen. De controleerbare EA keerkleppen kunnen zowel in binnenhuisinstallaties als in andere applicaties worden toegepast.


Keerkleppen controleren is dus ook erg belangrijk!

Bij een defect aan uw keerkleppen kan het water vrij terugstromen naar uw leidingen, met alle gevolgen van dien. De wijze van controleren en onderhouden wordt in deze ISSO. De EA is een controleerbare keerklep.


Het beheer en onderhoud van een keerklep is van groot belang voor het optimaal functioneren van de keerklep. Kiwa behoort tot de wereldwijde top-van bedrijven op het gebied van testen , inspectie en certificering (TIC). Met onze services zorgen we voor inzicht in kwaliteit, veilighei gezondhei duurzaamhei efficiëntie en controle.


De werking van de keerklep testen we door middel van een van de drie voorgeschreven methodes (de standaard-, de vacuüm- of de overdrukmethode). Na afloop van de controle voorzien we de keerklep van een controlesticker met datum. Op de meeste goedgekeurde keerkleppen van het type EA vind je stopjes. De stopjes, die je eruit kan draaien, kan je vervangen door leegloopkraantjes.


Dit is zeker nodig als je geen leegloopkraantje(s) voor de keerklep hebt staan. Anders kan je niet testen of je keerklep werkt. Vervang of repareer in dat geval de tweede keerklep.


Door het ontbreken van keerkleppen in het drinkwaternet t. Na de test de aftapper volledig sluiten en vervolgens de kogelkraan langzaam openen. Er is sprake van een terugstroombeveiligingseenheid als de keerklep is voorzien van de voor de goede werking en controle noodzakelijke randapparatuur. De TBE-CA heeft opeenvolgende keerkleppen.


Gebruik het formulier hiernaast om ons een mail te sturen.

U kunt ons ook bereiken via onderstaande gegevens. Controle keerkleppen Het testen van keerkleppen is wettelijk verplicht. Deze jaarlijkse wettelijke verplichting, staat vastgelegd in het “werkblad leidingwaterinstallatie” (VEWIN WB G) meer specifiek: artikel 4. Indien aan alle overige voorwaarden is voldaan dan moeten in de eerste categorie (tot 1keerkleppen ) keerkleppen getest worden buiten de essentiële keerkleppen. Bij afkeur ben je verplicht om de resterende keerkleppen ook te testen.


En uiteraard moet je de resultaten van de keerklepcontrole opslaan in het legionella logboek. Om de keerklep te testen , moet je het stopje het dichtst bij de watermeter openen. Bij een goede werking van de keerklep stroomt er nu geen water uit het controlepunt (behalve het klein beetje water dat zich in de keerklep bevindt). Vóór elke keerklep moet een afsluiter worden aangebracht om de keerklep op lekkage te kunnen kontroleren.


De keerkleppen en de kontroleafsluiters moeten goed bereikbaar zijn voor bediening en onderhoud. De ontlastklep werkt pas bij bar. Om te voorkomen dat het warme uitgezette water de koudwaterleiding ingaat zit er in een inlaatcombinatie een terugslagklep ingebouwd.


Ik begreep dat het thermoelement eigenlijk nooit stuk gaat en het testen moeilijk is vanwege de kleine beweging in het element bij temperatuursverandering. Ik kreeg de tip verder in het kraanhuis de boel te reinigen. Hiervoor heb je een grote imbus nodig om dit los te maken.


De imbus moet ik bij een kennis ophalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts