woensdag 14 september 2016

Beukenhaag aanplanten

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Dit is de ideale grond voor beuken. Bestel jouw favoriete kant en klaar haag. Vind beukenhaag poten het nu op Kensaq.


Op deze pagina een aantal handige tips voor het planten van de beuk voor uw beukenhaag.

Een beukenhaag planten is niet zo moeilijk, ook al heeft u niet zoveel verstand van aanplanten. Er valt heel wat te weten bij het kopen, transporteren, aanplanten en onderhouden van een haagbeuk of een beukenhaag. Zo begint het al met de keuze tussen de twee. Beide soorten zijn inheems, lijken sterk op elkaar op het eerste zicht maar behoren toch tot een andere familie en hebben enkele opmerkelijke verschillen.


De beste periodes om beukenhaag te planten. Alvorens u de wijze van beuken aanplanten duidelijk te maken geven we eerst wat uitleg over de periodes waarin de condities het beste zijn om te planten. Hoe plant u uw beukenhaag.

Ook tijdens het aanplanten is het belangrijk dat de wortels niet te lang aan zon en wind worden blootgesteld. Zorg er daarom altijd voor dat je ze voor het planten op een beschutte plek neerlegt. Wanneer u bij ons uw beukenhaag besteld geven wij u altijd een plantadvies mee. U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment groene beukenhaag , rode beukenhaag , haagbeuk, meststoffen en gereedschap waarvan u meteen kunt zien wat u koopt.


Hierdoor zijn de bomen niet alleen héél onderhoudsvriendelijk, maar ook ideaal voor op een schaduwplaats. Doordat de beukenhaag de zon voor een gedeelte zal wegnemen, komt de kersenboom voor een gedeelte in de schaduw te staan. Bij het aanplanten van een beukenhaag is het overigens aan te raden om wat zogenaamde beukengrond door de aarde heen te mengen. Plant uw beukenhaag zo snel mogelijk na levering.


Als de grond geschikt is voor uw toekomstige beukenhaag kunt u met een gerust hart aan het planten beginnen. Het verschil tussen bladverliezende en bladhoudende beukenhaag. Verschil tussen haagbeuk en beukenhaag ? In de Nederlandse taal is veel verwarring tussen beuk en haagbeuk. Ontelbare keren heb ik mensen die een haag willen aanplanten reeds uitgelegd hoe dat komt. De schuldige is eigenlijk gewoon de Nederlandse naamkeuze haagbeuk.


U mag eigenlijk direct na het aanplanten de haag een stukje innemen.

De beukenhaag kunt u aan de bovenzijde en zijkanten snoeien. Maar even wachten tot mei is ook prima. Dit jaar mag het in elk geval al. Door het snoeien van de beukenhaag groeit de haag compacter en voller.


Ik wil mijn beukenhaag drastisch terug gaan snoeien. Plaats geen paaltje bij het aanplanten van uw haag, hierdoor wordt de wortelontwikkeling van uw beukenhaag namelijk minder gestimuleerd. Wat veel mensen vergeten maar wat u zeker moet doen is na het planten het bijtoppen van de haag. Knip met een goede heggenschaar de bovenste topjes van uw beukenhaag af.


Beukenhaag van eigen kwekerij. Bij ons krijgt u altijd haagkwaliteit geleverd. Dit wil zeggen dat de planten tot onderaan de stam takken hebben, die zo uitgroeien dat u van onderaf aan een mooie volle haag krijgt.


De rode en groene beukenhaag planten, fagus sylvatica en fagus sylvatica atropunicea,worden op onze eigen kwekerij geteeld. Al onze potplanten staan op ons eigen containerveld. Vanaf heden is het ook mogelijk om taxushaag, taxus baccata, planten bij ons te bestellen. Zijn ze groen, dan hebben de beuken continu voeding en vocht vanuit de grond nodig.


Dat is dus alleen het geval bij beuken in pot. Hierboven zie je een makkelijk overzicht van wanneer je welke beukenhaag kunt planten. Laat je beukenhaag planten met onze aanplantservice. Maak het jezelf gemakkelijk en laat ons jouw beukenhaag aanplanten. Deze schimmel zorgt ervoor dat de beukenhaag groeit en gezond blijft.


Als de haag na het aanplanten teveel water krijgt dan kan deze schimmel worden weggespoeld. Wij zijn de goedkoopste leverancier van zowel groene als rode beukenhaag planten ( Fagus sylvatica). Doordat wij de planten in pot leveren kunt u ook nu (voorjaar en zomer) beukenhagen aanplanten In de wintermaanden leveren wij beuken met blote wortels. De tweede week van maart hebben wij de beukenhaag geleverd gekregen en dezelfde dag geplant, alle 2boompjes zijn aangeslagen en groeien goed!


Wel hadden we de daarbij geadviseerde vivimus meebesteld en bij het planten toegevoegd. De levering verliep zoals afgesproken door een vriendelijke chauffeur. Na het aanplanten , kunt u het best de beukenhaag direct op een en dezelfde hoogte toppen.


Doe dit alleen als het niet vriest en er geen vorst is voorspeld. Als de beukenhaag eenmaal is aangeslagen snoeit u deze tweemaal per jaar. Eenmaal in juni voor de langste dag en vervolgens nog een keer in september. Het succes van een mooie beukenhaag hangt heel erg af van de manier waarop je ze plant.


Een gelukkige beuk groeit zoveel sneller en voller uit dan een plant die zonder veel zorg in de grond is geduwd. Eerst zult u moeten bepalen of u een zigzag beukenhaag aan wilt planten of een haag in rechte lijn. Voor het aanplanten van de beukenhaag zult u een gleuf moeten graven van ca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts