woensdag 28 september 2016

Bomen snoeien wanneer

Zoek naar boom snoeien op de nieuwe KensaQ. Bekijk ons assortiment online. September is de laatste maand om de ABC- bomen en de fruitbomen te snoeien , lees meer over ABC bomen.


De maand oktober is de laatste maand voor de zomersnoei van alle bomen (met uitzondering van de andere, hierbij omschreven). Daarnaast kun je bij een kale boom goed zien wat je snoeit. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.

De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk. Wat met het snoeien van ABC bomen ? Dit komt omdat ze anders sterk gaan ‘bloeden’ en bijgevolg veel sap uit de snoeiwonden zullen verliezen. De vele soorten zijn in hun snoeiperioden even divers.


Het is onmogelijk te zeggen dat je bepaalde groepen planten alleen in het voorjaar kunt snoeien. In tegendeel, wanneer snoeien is geheel afhankelijk van het doel en de soort plant of struik.

Aandachtspunten bij het snoeien. Bomen snoeien is best een kunst en het vergt dan ook de nodige ervaring om het onder de knie te krijgen. Vooral fruitbomen vragen het nodige inzicht, tenminste wanneer je een goede verhouding tussen groeitakken en vruchttakken wil hebben. Er zijn boeken vol geschreven over bomen snoeien en je kan nagenoeg overal. Want wanneer moet je snoeien ? Op de snoeikalender kun je lezen wanneer de verschillende planten, bomen en struiken aan de beurt zijn.


Begin in januari met de blauwe regen, dan de fruitbomen. En in maart snoei je de hortensia’s, rozen en lavendel. Dit advies is waarschijnlijk ontstaan uit het feit dat tuiniers in deze tijd van het jaar niet zo veel te doen hebben, en dus aan de slag gaan met het snoeien van bomen. Maar niet alles in uw tuin hoeft u te snoeien.


Lees hier welke planten en bomen u wanneer en hoe snoeit. Beukenhaag, coniferen en andere hagen snoeien. Snoeikalender: wanneer snoeien ? Van een mooie haag kun je veel plezier hebben.


Wil je een vijgenboom snoeien ? Het snoeien van een grote boom laat u het best door een boomspecialist doen. Bomen worden meestal in de winter gesnoeid. Professionals hebben dan namelijk tijd om deze klus te klaren.

Het winterseizoen is de beste periode om bomen te snoeien. Rond deze tijd zijn bomen kaal en heb je een beter overzicht van de structuur en in welke vorm je ze moet snoeien. ABC- bomen vorm de uitzondering op de regel. Wanneer moet je bomen snoeien ? We zien dat u deze bomen niet bij tuinplantenwinkel. Als de Lei-Beuken verschil in bladgrootte hebben hoeft dat geen probleem te zijn.


Echter zou het wel zo moeten zijn wanneer u de bomen uit pot gekocht heeft. Er volgen vanzelfsprekend nog meer tabellen met snoeikalenders, echter is het bij veel planten en bomen toch ook echt aan te raden de diepere gidsen goed door te lezen om te achterhalen hoe en wanneer u de planten en of bomen moet snoeien. Op deze pagina vind je antwoord op de volgende vragen: Wat is de catalpa en welke soorten zijn er? De Catalpa staat prachtig in zowel kleine als grote tuinen. Hoe moet ik de Catalpa snoeien ? Welk gereedschap heb ik nodig?


Beide mogelijkheden zijn een optie. De kosten voor uitbesteding hoeven echter niet hoog te zijn maar weet je wel dat het op een veilige manier gebeurd. Naast advies voor snoeien van bomen en struiken geven we ook advies voor snoeigereedschap. Wel kunnen we u wat tips geven hoe u bomen het beste kunst snoeien. Beukenboom snoeien wanneer het een haag is.


De familieleden van de berk- en beukenboom snoeien wanneer we deze tot haag willen laten uitgroeien heeft primair als doel om tot volheid te komen en in secundair om tot hoogte te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts