woensdag 7 september 2016

Planten haagbeuk

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Vergelijk nu voor de laagste prijs! Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Planten zie onze aanbiedingen! De carpinus betulus bieden we zelf niet aan.

Naast het aanbieden van de beukenhagen kunnen wij ook taxushaag planten aanbieden. Zie hiervoor ons aanbod taxushaag planten. Op deze pagina een aantal handige tips voor het planten van de beuk voor uw beukenhaag. Voor uw planten echter is het dan wel degelijk het moment.


In de lente wordt u daar steevast voor beloont wanneer de planten opnieuw mooie nieuwe knoppen en bladeren gaan aanmaken. Beuk en haagbeuk zijn immers sterk winterhard. Wanneer de meesten hun haagbeuk planten is doorlopend vanaf eind oktober tot eind maart.


Haagbeuk planten : wanneer?

Zolang de bodem niet bevroren is kan je de haagbeuk met blote wortel planten. Er wordt gedacht dat het in herfst en winter te koud en nat is om hagen te planen. Echter is dit juist een perfecte periode om te planten.


Bij sommige planten , zoals bij sparren, dien je de wortels onder te dompelen in een emmer water alvorens ze te planten. Dit mag in géén geval gebeuren bij een beukenhaag of haagbeuk. De beuk leeft namelijk in symbiose met de schimmel “Mycorrhiza” die ervoor zorgt dat de planten goed groeien. Daarom wordt haagbeuk vaak als alternatief voor beuk gebruikt wanneer de omstandigheden daarom vragen. Het planten van hagen gaat ongeveer op dezelfde manier in zijn werk, het enige waar u rekening mee moet houden is dat de afstand die aangehouden moet worden tussen de planten verschilt per haag.


Het handigst is om voor het planten een pootlijn te plaatsen. Deze kunt u bij de meeste tuincentra of bouwmarkten aanschaffen. Wanneer u erg veel beuken in keer gaat planten na een warme dag is het af en toe nathouden van de wortels aan te bevelen. Vervolgens de grond rondom de wortels en uw beuk verder aanvullen en aandrukken waarbij u de planten goed rechtop houdt.


U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment groene beukenhaag, rode beukenhaag, haagbeuk , meststoffen en gereedschap waarvan u meteen kunt zien wat u koopt. Snoeien: Taxus en liguster snoeit u best piramidaal bij onmiddellijk na het planten , ook bovenaan. Bij beuk en haagbeuk snoeit u best onmiddellijk de langere, zijdelingse takken goed in, maar de koppen niet. Zo krijgt u een rechte, strakke haag. Vanaf april en bij droger weer is het belangrijk de planten regelmatig aan te gieten.


Doe er je voordeel mee en kies eens voor rood of wellicht een mix!

Nu je vrijwel alles over beuken weet komt het belangrijkste, het planten van de haag! Dat is bovendien een leuke tuinkluis en met de juiste voorbereidingen zeker niet moeilijk. Vind bij Budgetplant de mooiste Beuken. Beuk heeft een gaafrandig en een glad bla haagbeuk daarentegen heeft een ruw blad met opvallende diepe nerven.


Een haagbeuk moet u na het planten laten groeien tot de gewenste hoogte bereikt is. Dan pas mag u hem gaan op de gewenste hoogte snoeien. Je vindt talloze aanbieders van de groene en rode beukenhaag en van de haagbeuk. Wat is belangrijk bij het bepalen van jouw keuze en wat komt er kijken bij het planten van een beukenhaag?


Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een enkele of dubbele rij en het verschil tussen een beukenhaag en een haagbeuk. Afhankelijk van de lengte van uw heg zult u een of twee dagen werk hebben aan het planten. Een investering die zich zeer snel uitbetaal want vanaf dag één zult u al plezier hebben van uw plantjes. Ook de bladeren zijn verschillend.


De haagbeuk groeit sneller dan de beuk. Waarom kiezen voor de haagbeuk. Niet iedere plant is geschikt om een haag mee. Rode en groene beuk staan liever niet op te natte of te zware grond. De plant laat zich het beste planten tussen medio oktober en eind maart.


Tijdens deze periode kunt u de plant kopen met een blote wortel of kluit. Dat scheelt veel in de kosten in vergelijking met pot gekweekte planten en ze zijn verkrijgbaar in veel maatvoeringen. In april verschijnt het nieuwe groen blad. De verdorde bladeren blijven een deel van de winter aan de takken hangen.


Carpinus krijgt in de herfst mooi gele herfsttinten. Indien u een groot aantal haagbeuken gaat planten , vraag dan geheel vrijblijvend offerte aan. Doordat wij beuken in pot en met blote wortel verkopen kunt u bij ons het hele jaar door terecht voor beuken.


Nu beschikbaar Beuken met blote wortel bij ons verkrijgbaar in alle maten. Deze planten zijn mooi ruim gekweekt voor een mooie vertakking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts