donderdag 8 september 2016

Azalea plant voor buiten

Geniet van een Heerlijke vakantie op vakantiepark Le Azalee in Italië! Zwembaden met de coolste glijbanen. Boek nu een vakantie vol waterpret! Reserveer online, laagste prijzen. Kurhotel Azalee , Bad Wörishofen.


Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.

Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Met een bloeiende Azalea is het volop genieten. De bloemen laten zich vanaf mei zien en geven de tuin een betoverende sfeer. Maart is een uitstekende maand om de Azalea een plekje in de tuin te geven zodat jij straks volop kan genieten van een uitbundige bloemenzee. Maak kennis met de tuinplant van de maand maart.


Voor in de tuin zijn de Azalea japonica’s of Rhododendron obtusum-soorten geschikt. Sommige bloeien al in februari-maart, andere in april-mei en zo zorgen ze dus al heel vroeg in het jaar voor een fijne kleurinjectie. Hun enkele of dubbele bloemen zijn wit of roodkleurig, van zalmroze tot roodpaars.

In huis zitten ze niet enkel aan uw etenswaren maar bevuilen ze met hun uitwerpselen ook alle plaatsen waar ze gaan zitten. Om buiten deze lastige ‘tafelgenoten’ weg te houden is er sinds een aantal jaren een perfecte oplossing. De FLY TRAP TERRACE is een volledig natuurlijke methode voor het wegvangen van 20. Deze kleurrijke plant is een Rhododendron die regelmatig water nodig heeft.


En wist je dat de Azalea in Japan cadeau wordt gedaan als geluksbrenger? Verder staat hij graag op een lichte plek maar niet in te fel zonlicht. Dus ben je op zoek naar een niet al te moeilijke plant met een romantisch uiterlijk? Dan is de Azalea vast jouw nieuwe vriend.


Azalea is een winterharde plant die het liefst op een plekje in de tuin met halfschaduw, omdat daar de grond meestal wat vochtiger is. Plant de Azalea diep: het gat in de grond mag tweemaal de omvang en diepte van de kluit hebben. De tuinplant is echter ook zeer geschikt om in bakken op het terras te zetten.


Bovendien hebben velen niet alleen fraaie herfstkleuren, maar ook een bronzen blad. Hij legt uit hoe je de rododendron verzorgt en hoe je een te groot geworden struik flink kunt snoeien. Topkwaliteit Planten, voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Buitenplanten al vanaf €online.


Planten : Haal de Azalea uit de pot en ontwar de wortelkluit.

Laat de kluit vervolgens tot uur weken in een emmer water om hem een goed op weg te helpen. Bepaal de plaats waar u de plant wilt neerzetten en graaf gat dat groot genoeg is voor de gehele kluit. Zet de plant vervolgens net onder het oppervlak van de grond. Haal Azalea Mollis Oranje uit de pot en ontwar de wortelkluit enigszins, zodat de wortelen naar buiten kunnen groeien en niet in de vorm van de kweek pot blijven groeien. Hierdoor zal de plant bij droogte beter water op kunnen nemen.


Azalea ’s voor binnen en buiten - U bent van harte welkom bij tuincentrum Interflower voor bloemen, planten , tuinmeubelen en een complete dierenwinkel! De azalea bloeit rijk en in veel verschillende kleuren. Officieel hoort de azalea tot het geslacht van de Rhododendron. Maar iedereen, zowel kweker als particulier, heeft het over de azalea. Plant je azalea ’s in het late voorjaar of vroege najaar.


Dit zijn de beste periodes om azalea ’s te planten , aangezien de meeste azalea ’s pas de volgende lente zullen bloeien. Maar er zijn varianten, zoals de ‘Weston’s Lemon Drop’ en ‘Flame Creeper’ die in juni of juli bloeien. Bouwstenen voor je tuin, dat zijn ze.


Vaste planten sterven in het najaar boven de grond af, maar komen in de lente groter en krachtiger dan ooit terug. Je hebt keuze tussen bodembedekkers, rotsplanten, siergrassen. Een paar bloeiende planten , wuivend pampagras of een groep varens in een hoek maken van je tuin een groene oase. En Japanners zijn ervan overtuigd dat het schenken van een Azalea symbool staat voor het brengen van geluk.


De Azalea behoort tot het geslacht van de plantenfamilie Rhododendron. De naam Azalea is afgeleid van het Griekse ‘azaleos’, wat dor en droog betekent. Dat slaat waarschijnlijk op de houtige takjes van de plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts