maandag 19 september 2016

Bloeiende schaduwplanten

Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Zoek naar planten te koop op de nieuwe KensaQ. Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan. Bloeiende schaduwplanten.


Een schaduwrijke tuin hoeft niet saai te zijn, er zijn genoeg mooie bloeiende planten voor in de schaduw. Soorten die opvallen vanwege de. Veel mensen denken dat een mooie border in de (half)schaduw onmogelijk is.

Ook op een plek met weinig zon kun je echter genieten van veel groen én bloeiende bloemen. We hebben een aantal schaduwliefhebbers op een rij gezet. Camelia (Camelia japonica ‘Brushfield Yellow’) De camelia is een echte eyecatcher in de voorjaarstuin. Integendeel, in de koele schaduw kunnen juist de mooiste planten groeien. Vooral in het voorjaar zijn er zelfs volop bloemen te verwachten.


Er is sprake van een schaduwtuin als er maximaal twee uur zon per dag schijnt. In de schaduw bloeien juist de mooiste vaste schaduwplanten. Schaduwtuin of schaduw in de tuin? Wat is eigenlijk het verschil? Heb je een schaduwtuin of schaduw in de tuin?


Een bloeiend terras in de schaduw is zeker mogelijk, maar je moet wel opletten welke planten je neerzet. De meeste planten staan liever in de zon en zullen in de schaduw niet goed groeien. Toch zijn er genoeg schaduwplanten om ook je schaduwterras mooi mee in te richten. Met wat creativiteit zorg je er toch voor dat opvallende, vrolijke schaduwplanten de grond oplichten. Vooral bodembedekkers doen het er goe mede omdat ze vocht in de bodem vasthouden.


Veel schaduwplanten groeien van nature onder bomen. Bosgrond is ideaal voor bijvoorbeeld Rhododendrons.

Andere struiken waar u aan kunt denken zijn een aantal hortensia’s, skimmia’s en Viburnums. Deze planten hebben wel voldoende vocht nodig, maar zijn er in veel soorten en maten. Vaste schaduwplanten als bodembedekker.


Kies dan voor bodembedekkers. Ook bodembedekkers kunnen prima functioneren in de schaduw. De cotoneaster is hier een goed voorbeeld van. Deze dwergmispel krijgt in de zomer witte bloemen en in het najaar oranjerode besjes.


Geen zorgen, er is nog volop keuze aan mooie schaduwplanten ! Het voordeel van de meeste schaduwplanten is daarnaast dat ze vaak heel sterk zijn, onder allerlei omstandigheden kunnen overleven en wintergroen. Wat doe je met een schaduwrijke. Naast de bloeiende schaduwplanten zijn bladplanten een goede toevoeging aan jouw schaduwtuin. Bladplanten stralen van het vroege voorjaar tot aan het eind van de herfst en geven hiermee lange tijd een mooie invulling aan jouw donkere hoek in de tuin.


Je kunt kiezen uit soorten met een fraai gevormd of groot blad of uit bloeiende planten of een combinatie ervan. Bij Intratuin vind je een ruim assortiment aan planten die het ook in een schaduwrijke border naar hun zin hebben! In onze webwinkel kunt u een verrassend assortiment aan vaste planten kopen.


Ze zijn ingedeeld naar hun behoefte aan licht. Snel en eenvoudig uw schaduwplanten online kopen bij Tuinplant. Koop nu in één keer schaduwplanten via ons schaduw borderpakket. Of kies zelf uit meer dan 2soorten groenblijvende schaduwplanten. Combineer eens met een sierheester, zoals de laurierhaag of rhododendron.


Vraag ons gerust om advies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts