dinsdag 14 februari 2017

Muur weghalen

Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Dit komt onder andere door de goedkopere afvoer van de materialen.


Bij het laten weghalen van een gipsmuur zijn de kosten ongeveer € 50- voor een muur van meter. Niet dragende muur verwijderen.

Het laten verwijderen van een niet dragende muur kost ongeveer € 1. Het verwijderen van een draagmuur ( steunmuur ) zonder architect of constructeur raden we echt ten zeerste af! Een draag muur of ondersteunende muur biedt ondersteuning aan het plafond en de bovenliggende verdieping. Als u deze zomaar de muur sloopt, dan kan het plafond of de hele woning instorten. Zelf de muur slopen: de goedkoopste optie is om zelf de muur te slopen. Is de muur geen draagmuur, dan is dit niet erg moeilijk.


Betreft het wel een draagmuur, dan zijn er een aantal extra zaken waar u rekening mee moet houden, zoals het steunen van de bovenliggende balken om instorting te voorkomen.

Een muur kan twee draagfuncties hebben: de muur kan de muur erboven ondersteunen, of de muur kan de vloerbalken van de erboven gelegen verdieping ondersteunen. Als deze op een bepaalde muur liggen, kunt u deze niet slopen. Ga dus niet zomaar aan de slag met het doorbreken van je muur , maar onderzoek van tevoren wat de mogelijkheden in jouw woning zijn.


Als laatste kunt u er bijna altijd van uit gaan dat de originele buitenmuren draagmuren zijn en dat dit ook het geval is als de muur doorloopt naar een bovenverdieping. Bent u een handige klusser en heeft u het gereedschap, dan kunt u ook zelf de muur slopen. Bij een draagmuur verwijderen zal de rest van de muur moeten worden opgevangen door middel van stut palen.


Dit geld ook als u uw schoorsteen wilt laten verwijderen uit uw woonkamer. Deze palen voorkomen het instorten van de overgebleven muur en houden alles intact. En begin tenslotte met het slopen niet ergens midden in de muur , want dan heeft u kans dat de halve muur naar beneden komt. Nu u weet dat het om een muur gaat die geen draagfunctie heeft, is het nog wel goed om even te checken of er geen leidingen of iets dergelijks door de muur lopen. Zoals ik al eerder zei kan je niet zomaar een draagmuur weghalen.


Daarna kan de muur weggehaald worden en dat kan met een moker of met een zaag, al naar gelang. Om te bepalen hoe groot en sterk die stalen balk moet zijn heb je een constructieberekening nodig. Als je veel stof verwacht kun je van te voren plastic wanden aanbrengen.

Als de muur verwijderd is, dient een definitieve draagbalk te worden aangebracht die aan de uiteinden ondersteund wordt. Daarna de provisorische constructie verwijderen. Schimmel op muur : oorzaken en bestrijding.

Hier vind je de oorzaken van muurschimmels en hoe je ze moet bestrijden en voorkomen. En dan even checken of deze muur van kalkzand of baksteen is gemaakt. Wanneer er dan ook nog balken van een houten vloer in deze muur eindigen, is de kans erg groot dat het een dragende muur betreft.


De niet dragende muren zijn vaak hol of geblokt getekend. Maar normalieter is het zo op een bouwtekening, dat muren die geheel gevuld aangegeven worden op de tekening, een dragende construktie funktie hebben. En zo te zijn is de muur die je weg wilt halen, getekend als heeft hij een dragende functie. Dus die kun je niet zo maar even weghalen. Ja hoor, je mag een muur in je huis weghalen.


Wel even nadenken voor je begint. Als het een dragende muur is kun je de muur niet zomaar weghalen. Weghalen kan met goede voorbereiding en ondersteuning van de muren. Dit soort muren hebben geen ondersteuning nodig bij het weghalen.


Bij niet-dragende muren is de muur dunner en heeft ongeveer een gemiddelde dikte van 1cm. Muren van gips bestaan vaak uit een houten frame met daarop bevestigd de gipsplaten. Het beste is, om hem in segmenten weg te halen zodat je er zeker van bent dat alles precies goed gaat.


Toegevoegd na minuten: Je moet er zeker op letten dat je tijdens het weghalen van een stenen muur , de bovenliggende constructie, ondersteunt met steunbalken e. Gasbetonblokken: geef met een muurzaag of slijptol aan welk deel van de muur je wilt verwijderen. Gipsplaat: sla met een hamer op de muur zodat er een gat ontstaat. Maak een zaagsnede die de breuklijn aangeeft en sla met een moker de binnenkant van de omlijsting eruit.


Verwijder hierna de gipsplaten door er een breekijzer achter te zetten. Bij moderne bebouwing is hier echter geen sprake van en kunnen de hechtwortels niet in de muur komen. Ze gebruiken de muur echt alleen om zich aan te hechten, meer niet.


Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen wanneer je de klimop van een stenen muur wilt verwijderen. We hebben vastgesteld dat jouw muur een draagmuur is… Je hebt dus specialisten nodig om jou te helpen met het weghalen van de muur. Maar wie heb je daar dan voor nodig? In mijn ogen heb je de volgende specialisten nodig om een draagmuur te verwijderen. Hiervoor moet de muur van de garage deels worden weggehaal zoals aangegeven in het rode kader van de tekening.


Mijn vraag is of iemand hieraan kan zien of dit een draagmuur zou kunnen zijn. Meer tekeningen heb ik niet gekregen, hiervoor ga ik a. Bakstenen muren hebben soms een verflaag om de minder goede staat van de muur te verbloemen of omdat de vorige huiseigenaar dat mooi vond. Misschien denk jij daar heel anders over of ben je fan van de industriële woonstijl en wil je de verflaag van de muur verwijderen zodat de bakstenen weer zichtbaar worden. Hierop staat precies aangegeven welke muren dragend zijn. Wanneer je 1 zeker wilt weten of het om een draagmuur gaat, dan heb je de bouwtekening van het pand nodig.


Als je de tekeningen mee stuurt met je offerte- aanvraag, dan kunnen wij je hiermee helpen. Mocht je geen tekening hebben, dan kun je die altijd bij de gemeente opvragen. Het is een hardnekkig vuil wat goed aangepakt dient te worden. Wij verwijderen u roet professioneel.


Lees hier alles over de kosten van het laten verwijderen van. Hoe groot is de kans dat die het ooit ontdekken? Of doen de meeste gewoon het muur op de juiste manier zelf verwijderen (met het plaatsen van die balk etc.) zonder gemeenten op de hoogte te stellen? Heeft iemand ook enig idee tot welke bedrag de kosten van de architect en het door een vakman laten verwijderen van die dragende muur kunnen oplopen?


Voor het bestrijden van deze schimmels in deze ruimtes is het bestrijden van vocht van essentieel belang. Het vocht is namelijk een voedingsbodem voor de schimmel. Gebruik hiervoor bij voorkeur een kangohamer.


Bij gebruik van een kangohamer adviseren wij altijd een ademmasker (het stuift nogal!), goede werkhandschoenen en een veiligheidsbril. Een heel belangrijke vraag is of het gaat om een draagmuur of niet. Een draagmuur kun je niet zomaar verwijderen omdat (het woord zegt het al) deze muur de rest van het pand draagt. Als de aansluitingen aan weerszijden zitten moet je hem juist niet kantelen en voorzichtig rechtop neerzetten met een doek eronder.


Als je hem teveel kantelt kan er resteren zwart water uitlopen. Als je de muur eerst gaat behandelen of om een andere reden nog even geen radiator terug gaat hangen, dop de leiding dan af. Wanneer je besloten hebt om nieuw behang op je muren aan te gaan brengen, zul je in veel gevallen het oude behang moeten verwijderen.


Welke spullen dit zijn, lees je hier. Maar je trekt dit behang niet zomaar van de muur af: hier heb je bepaalde spullen voor nodig. Muur deels laten weghalen ? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende aannemers uit uw eigen regio. Werk altijd van boven naar beneden.


Is er tot het plafond getegeld? Sla om te beginnen één tegel kapot. De rest van de tegels zou u met de beitel kunnen weghalen zonder ze te breken. Haal eerst de bovenste rij tegels weg. Het is van belang om het oude behang goed nat te maken.


Dit moet je dan verdunnen zoals aan staat gegeven op de verpakking van het afweekmiddel. Wanneer je een relatief kleine muur hebt dan kun je hier afweekmiddel voor gebruiken. Je brengt het afweekmiddel vervolgens ruim aan op het behang en je laat het enkele minuten intrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts