maandag 20 februari 2017

Bemesten taxus

Het ideale tijdstip voor bemesting is net voor deze groeiperiodes nl maart-april en eind juni-begin juli. Meststoffen (vnml die met een hoog N-gehalte) die vanaf augustus gegeven worden, kunnen ervoor zorgen dat de plant extra jonge scheuten vormt in september of oktober. De plant is vatbaarder voor ziekten en plagen. U wilt uw taxushaag of taxus graag bemesten , maar weet niet hoe of wanneer?


Dit is afhankelijk van een aantal factoren. We verdelen deze twee perioden in het eerste en het tweede schot.

Tijdens het eerste en het tweede schot, zal de taxus groeien. Coniferen bemesten kan met organische meststoffen en u kunt coniferen bemesten met kunstmest. Uw tuin en coniferen bemesten met organische meststoffen én kunstmest kan natuurlijk ook. Wanneer u gaat bemesten met organische meststoffen, dan wil dat nog niet zeggen dat hiermee alle problemen opgelost worden. U kunt de taxus het beste bemesten met voedingsstoffen op basis van organische mest.


Ik heb vorig jaar in het voorjaar, op een aantal plaatsen in mijn tuin voor de 2de en zelfs voor de 3de maal taxus geplant en telkens gaat de taxus weer kapot op deze plaatsen. Vooral taxus op lichte grond zijn gebaat bij een jaarlijkse gift van onderhoudsbemesting. Wij raden aan de taxushaag zeker twee keer per jaar te bemesten.

De taxus , een prominent lid van de coniferenfamilie, is een veelgebruikte plant die vaak in haagvorm wordt toegepast. Al vanaf het moment van het aanplanten, moet je beginnen met snoeien van je taxus. Voor veel mensen is de taxus snoeien een angstig moment, vooral wanneer de taxus nog klein en kwetsbaar is. Voor Buxus is ook een speciale Buxus-mest te koop.


De naam taxus is van oorsprong afgeleid van het Griekse toxo, wat boog betekent. Daarnaast wordt de taxus in oude runen aangedragen als onderdeel van toverdranken, rituele offers of vervloekingen. Taxushaag snoeien en bemesten. Het bemesten van een taxus. Op deze manier voorziet u de taxus van natuurlijke voeding en zal de taxus goed bestand zijn tegen ziekten omdat het een hogere weerstand krijgt.


Het goed bemesten is een belangrijke factor bij het onderhouden van een mooie taxushaag. Voor het bemesten van alle hagen, taxus en coniferen. Meststof afgestemd op de voedingsbehoeften van coniferen, naaldbomen, sparren, taxus en hagen.


Eerst bemesten dan verticuteren en dan. Hallo,weken geleden had ik mijn gazon bemest met meststof DCM anti-mos. Plant je taxus in het najaar aan, doe dat dan niet later dan half oktober i. Haagplanten staan altijd dicht bij elkaar en onttrekken dus veel voedingsstoffen aan de grond. Door een taxushaag keer per jaar te bemesten met een speciale hagenmeststof houd je hem gezond en mooi.


Een goed bemeste haag is bovendien gehard tegen ziekten, heeft een hogere weerstand en zal langer gezond blijven.

De portaaltrekker gebruiken we ook om de coniferen te bemesten. Bemesten met bladbemesting op natuurlijke basis. Naast de compostgift mesten we indien nodig bij. Dit doen wij heel gefaseer regelmatig en in kleine hoeveelheden.


Steeds vaker door het blad te bemesten met blad meststoffen op natuurlijke basis. De taxusboom wordt niet voor niets ook wel venijnboom genoemd! In deze perioden heeft de plant de meeste behoefte aan voedingsstoffen.


Het toegevoegde magnesium is belangrijk om bruinverkleuring van naalden tegen te gaan. Zorgt voor een evenwichtige groei. Bemest een taxushaag meteen na het snoeien met een bijpassende (hagen)meststof. Tip: in de taxus zit zit een stof waar een medicijn tegen kanker van wordt gemaakt.


Schakel dan de vtwonen klushulp in! De taxus baccata kunt u het best bemesten met kieseriet in het voor- en het najaar. Daarnaast is een samengestelde mest-stof in maart–april en ook in juli-augustus aan te raden voor de taxus. Zowel met de hand als electrisch is mogelijk.


Het onderhoud van een taxus. Nu uw taxus is geplaatst moet deze uiteraard onderhouden worden. U zult de plant dus bij moeten snoeien en regelmatig bemesten. Om de taxus er zo mooi mogelijk uit te laten zien, snoeit u minstens één keer per jaar.


Wanneer u de haag bemest , dan levert dit meerdere voordelen op voor de haag. Je kunt het best gebruik maken van een meststof die speciaal is ontwikkeld voor het bemesten van coniferen, taxus en hagen. Hiermee wordt effectief voorkomen dat de wortels van de haag elders voedingsstoffen weghalen. De meststoffen zijn voorzien van een hoger. Buxus is een plant die veel en langdurige voeding nodig heeft om mooi groen te blijven.


Zonder aangepaste meststoffen zal de plant onvoldoende groeien en krijgen de bladeren een vaalgele kleur en gele bladranden. Planten die onvoldoende groeien, zijn ook veel vatbaarder voor ziektes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts