dinsdag 21 februari 2017

Boomchirurg

Daarin wordt aangehaald dat de term boomchirurg kenmerkend is voor iemand die praktijken uitoefende of nog steeds uitoefent die vandaag de dag niet meer als correct worden aangezien. Het populaire programma Showroom besteedde begin jaren aandacht aan de boomchirurgie middels een uitgebreid portret van de boomchirurg Leen Bron. Een boomchirurg krijgt zelfs te maken met bladanalyses en DNA-onderzoeken.


Tegenwoordig wordt de term boomchirurg in een adem genoemd met boomverzorger. Dit is niet helemaal terecht aangezien het vakgebied van boomchirurg uitgebreider is dan die van boomverzorger. In dat geval zal een boomchirurg kijken of de boom nog te redden valt.


Wanneer de rest van je tuin ook gevaar loopt zal de boomchirurg echter met het plan komen om de boom te rooien. Keuze 4: Doet de boomchirurg ook aan boomonderhoud. Van boomchirurg naar boomspecialist. Boomspecialisme staat niet stil.


Boomchirurg

Er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen in dit vak. Terugkijkend op ruim vijftig jaar Copijn mag je constateren dat boomverzorging een wetenschappelijk specialisme is geworden. De ontwikkeling in de boomchirurgie ging vooral aan het einde van de twintigste eeuw hard.


Bij boomverzorging draait het niet altijd om verzorging. Maar wanneer een boomchirurg bijvoorbeeld bepaalt dat een boom ziek is of enorm instabiel staat, hoort het kappen van bomen er ook bij. Zo is uit de boomchirurgie de boomverzorging voortgekomen. Een goede boomverzorging bevordert de levensduur van bomen.


Boomchirurg

Ooit noemden wij ons boomchirurg , maar inmiddels is door deskundigen vastgesteld dat het snijden en frezen in bomen overbodig is. Omdat de boom zichzelf herstelt van zijn beschadiging. Bomen worden veel gebruikt in woonomgevingen maar men realiseert zich vaak niet dat na verloop van tijd de boom te groot wordt voor de plek.


Want zolang zijn we er achter dat we bomen niet kunnen opereren en zo beter maken in tegendeel zelfs. Wondbalsum, uitfrezen van rotte plekken, en holtes vullen met beton waren ooit geaccepteerde ingrepen, nu weten we dat dit juist slecht voor bomen is om maar een voorbeeld te noemen. Uw oudere of beschadigde bomen laten behandelen door een boomchirurg.


Arbo Muyldermans kan als boomchirurg uw oudere bomen of door storm beschadigde bomen behandelen. Deze zijn niet alleen schadelijk voor de boom, maar ook voor mensen. Boomchirurg Gert Buyens helpt u graag verder met alle soorten boomwerken.


Contacteer ons om een afspraak te maken zodat we ter plaatse kunnen komen kijken om de boomwerken in te schatten. Wilt u voor uw tuinklus gratis en vrijblijvend de prijzen van hoveniersbedrijven uit uw eigen regio vergelijken? Start direct een prijsvergelijk! Bas Boomverzorging is de specialist voor het verzorgen, snoeien, planten, verwijderen en keuren van individuele bomen en boomgroepen. Een term om onze werkzaamheden te omschrijven welke met enige regelmaat door klanten wordt genoemd is boomchirurgie.


Echter boomchirurgie word (bijna) niet meer als zodanig toegepast en is vervangen door boomverzorging. Niet allen de naam is anders maar veel van de achterliggende gedachten zijn ook veranderd. Pius Floris Boomverzorging en Boomadvies behoort tot de meest toonaangevende en duurzame boomverzorgende bedrijven binnen Europa. Snoeien en vellen Het snoeien van bomen vereist kennis. Op een professionele wijze de boom snoeien, komt alleen maar de gezondheid en de veiligheid van de boom ten goede.


Wij zijn uw specialist voor het planten, snoeien en verzorgen van bomen. Dit doen wij elke dag met veel plezier voor bedrijven en particulieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts