vrijdag 24 februari 2017

Ratten vangen in de tuin

Snel en effectief je huis ratvrij met de KB Home Defense rattenval. Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop.


Merk je dat er meerdere bruine ratten in je tuin struinen dan is het verstandig om professionele rattenbestrijding in te schakelen.

Buiten gebruik maken van rattengif is verboden omdat er veel risico`s aan verbonden zijn. Er zijn een aantal goede manieren om ratten te vangen en humaan te doden. Vooral wanneer er een grote populatie aanwezig is gaat deze geur zeker opvallen. Het knagen aan bekabeling in de tuin kan allerlei vervelende gevolgen hebben. Zelf ratten vangen – Hoe ga je het beste te werk.


Een zeer belangrijk aandachtspunt met zelf ratten vangen is dat je heel goed oplet dat er geen andere dieren, huisdieren of kinderen mee in aanraking kunnen komen. Ik ga je uitleggen hoe je simpel en goedkoop zelf ratten kunt vangen met een rattenkist waarin klapvallen zitten. Bruine ratten vangen is een behoorlijke uitdaging maar lang niet onmogelijk.

Een aanrader is om het probleem zonder het gebruik van gif aan te pakken en een val te gebruiken waarbij de ratten onmiddellijk en humaan worden gedood. Om van een rattenplaag af te komen, hoeft u alleen maar de rattenvallen in te stellen en te wachten tot ze worden gepakt, toch? Helaas gebeurt dit in praktijk niet zo snel en zeker niet zo effectief mogelijk.


Hieronder beschrijven wij de meest voorkomende fouten bij het vangen van ratten. Gelukkig vindt u bij AllesTegenOngedierte. Naast ons huismerk bieden wij diverse a-merken van over de hele wereld aan als Victor, Pest-Stop en Luchs. Heeft u last van een kleine rattenplaag dan is het plaatsen van rattenklemmen vaak voldoende. Is de rattenplaag echter groot dan is het ratten vangen met alleen maar rattenklemmen niet afdoende.


Het vangen van ratten door middel van rattenklemmen moet dan gecombineerd worden met rattengif. Als je ratten op zolders hebt zitten, dan heb je wellicht te maken met zwarte ratten. Zitten ratten onder vloeren of in een kelder dan heb je veel kans dat je met bruine ratten te maken hebt. Heb je daarentegen last van gangen die in de gracht- of slootkant zijn uitgegraven dan is de kans groot dat je met de familie van de woelmuizen te maken hebt. Ook ratten in de tuin of andere buitengebieden brengen een hoog risico met mee, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen of huisdieren komen.


Het is belangrijk om ratten uit de tuin te verwijderen, zodat er minder gevaar is dat ze het huis proberen binnen te komen. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Van tuinhout tot sierbestrating!

Wil je de ratten bestrijden op een diervriendelijke manier, dan kun je ze vangen in bijvoorbeeld een vangkooi of een rattenval. Je legt iets te eten in de kooi zoals bijvoorbeeld pindakaas in een nylonkous, brood besmeerd met pindakaas of pindakaas met zonnepitten om de rat te lokken. Dat doe ik onder een dakpan of in een rattenlokdoosje, dat aan beide zijden een opening heeft, zodat geen vogels het kunnen eten.


Houd wel in de gaten dat de ratten met hun vacht geen gif mee naar buiten slepen. Vul het gif aan als het minder wordt en zoek de tuin af naar dode ratten en verwijder die zodat er gaan andere dieren van kunnen eten. Zowel mens als dier loopt gevaar als er ratten gesignaleerd zijn. In een elektrische rattenval brengt u ook een lokmiddel aan en zodra het dier in de elektrische val loopt wordt het gedood door een elektrische schok. Deze manier is een stuk diervriendelijker en ziet er tevens een stuk smakelijker uit.


Ratten vangen kan ook elektrisch. Als het wel een echte plaag is wordt aangeraden om professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Als je toevallig al een hond of kat hebt is het goed om deze misschien wat vaker in de tuin te laten lopen, ook als.


Laten we even beginnen met de grootste soort, de ratten. Bij ons vinden we hoofdzakelijke bruine en zwarte ratten. Jouw tuin biedt ook minder beschutting voor ratten als je de onderkant van de struiken snoeit, haardhout slim opstapelt en zorgt dat er geen rommel ligt langs gevels en schuurtjes.


Hiermee voorkom je dat ratten zich tussen de struiken, het haardhout en rommel in jouw tuin nestelen. Etensresten en dierenvoer trekken ratten aan. Ik zou nooit kiezen voor gif.


Gif dood veel meer dan enkel de ratten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts