dinsdag 28 februari 2017

Sierpeer snoeien

Snoeien ook als appelbomen - zie snoei_malus. De snoei van peren tot lei-vorm (palmet-vorm) stap per stap. Strikt genomen is een palmet een vruchtboom die tegen een latwerk of schutting is gevormd.


De boom of struik bestaat uit een centrale stam met horizontaal vruchtdragende takken met een onderlinge afstand van cm. U kunt een sierpeer wel blijven snoeien dat is geen probleem en dan is tot meter een mogelijke eind hoogte.

Wilt u dat de boom absoluut niet meer dan meter word is en leiboom een beter keuze. Maar mag hij meter worden en u gaat hem snoeien dan is een los model zeker mogelijk dit ter info voor u. Wanneer kan ik de sierpeer snoeien ? Snoei van de sierpeer is van belang. Hij kan grillig groeien waardoor de kroon van de boom gecorrigeerd moet worden.


Als je het zelf wilt doen, dan kun je deze boom in de zomer opkronen.

Hiervoor raden wij je aan om een vakman in te schakelen. U kunt de leibomen op dit moment prima snoeien , het is nu een goed moment ook al zou het nog koud worden maakt dat niet uit. Het is een beetje lastig in te schatten hoe u het beste kunt snoeien omdat we geen foto gezien hebben, maar voor uw geruststelling u kunt dat niet verkeerd doen. Daarbij verwijder je de lage zijtaken.


Dit is niet te vergelijken met het snoeien van bijvoorbeeld een leilinde, waarbij je de scheuten helemaal terug snoeit tot de horizontale tak. De bladeren blijven lang aan de sierpeer hangen. De hoogte wordt door de entvorm bepaald.


De sierpeer heeft weinig snoei nodig. Pyrus salicifolia is een mooie, koepelvormige, kleine boom met iets hangende takken. Aan het eind van de winter kun je beschadigde of dode takken verwijderen. Je kunt in de kroon enkele takken wegsnoeien om meer licht in de boom te brengen. Het vele regelmatige snoeien zorgt ervoor dat de takken zich meer gaan vertakken en de bolvorm steviger wordt.


Een in bolvorm gesnoeide Treurpeer geeft de tuin meer diepte, omdat het verticale element meer wordt versterkt. Sierpeer leiboom chanticleer Tot op heden waren we van plan om in het najaar leibomen Amberboom te planten. Nu zaten we vandaag met bezoek en zij raden ons de lei sierpeer te planten omdat et vroeger in blad komt en langer aan de boom blijft hangen.

Sierperen: soorten, snoeien , gebruik en algemene info. Hello,Aan de voorzijde van ons huisje heb ik een hoek gemaakt met geleide Sierpeer. De stam van de Sierpeer is ruw, grijsbruin en schilfert af.


Het blad blijft tot ver in de herfst aan de Sierpeer zitten. Leibomen snoeien en het leiden moet volgens enkele regels gebeuren. Het is echter iets dat vrijwel iedereen kan met prachtig gevormde leibomen als resultaat. Meestal kunt u bij leibomen niet vanaf het eerste jaar van planten alle étages leiden, snoeien en aanbinden.


Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Deze sierpeer bloeit overdadig met zuiverwitte bloemen in de periode april-mei. Hoe en wanneer moet ik de Sierpeer - Pyrus calleryana Chanticleer snoeien ? Hierdoor is het belangrijk dat u de eerste tijd de nieuwe takken van de Lei Sierpeer in het leirek bindt.


Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ is een leiboom met in het voorjaar witte bloemen en in het najaar een gele herfstkleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts