maandag 27 februari 2017

Gevelbegroeiing

Dakbegroeiing, daktuinen van Optigrün! Een verticale tuin is erg populair aan het worden in Nederland. Dat klopt voor een deel, want niet alle klimplanten zijn goed geschikt voor gevelbegroeiing. Maak een gebouw groen en duurzaam met gevelbegroeiing op basis van RVS staalkabelnetten of RVS staalkabelsystemen van HANS JANSEN Staalkabels. Niet alleen is gevelbegroeiing esthetisch, het werkt ook sterk isolerend en vochtregulerend.


Gevelbegroeiing met RVS Staalkabels en RVS staalkabelnetten, mooi en duurzaam.

De advisering, aanleg en onderhoud van gevelbegroeiing vindt plaats door zusterorganisatie Frisia Bergum, die partner is van (wereld)marktleider. Dankzij een groene gevel kunnen muren omgetoverd worden tot een groene weelde. Green Guide kan dit realiseren, ongeacht vorm of locatie.


Er zijn systemen die aan de muur worden bevestigd en systemen waarbij de beplanting vanuit bakken of vanuit de volle grond tegen de muur groeit. Al eeuwen worden bepaalde klimmers zoals blauwe regen, wilde wingerd en andere gebruikt om gevels te verfraaien. In Duitsland wordt gevelbeplanting zelfs ‘Architektentrost’ genoemd omdat menig mislukt ontwerp door gevelbeplanting aan het zicht onttrokken wordt.


Een groengevel – of verticale tuin – wordt steeds vaker toegepast om een gebouw, en daarmee een woon- of werkomgeving, te verfraaien. Met behulp van staalkabels, staalkabelnetten of staalkabelframes wordt gevelruimte benut om planten te laten groeien, en daarmee de leefomgeving te verbeteren.

Frisia Bergum legt door het gehele land daktuinen aan en verzorgt het onderhoud zodat deze daken zich goed ontwikkelen (o.a. onkruid verwijdering en controle waterafvoer). Groene daken kunnen een rol spelen in het verminderen van de effecten van Klimaatverandering. Tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Zoekt u een hoveniersbedrijf in de omgeving van Rotterdam (Zuid-Holland).


Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den. Gevelbegroening is een leuk alternatief voor een tuin, als je geen ruimte hebt om een tuin aan te leggen. Een gevelbegroeiing biedt vaak fraaie oplossingen. Groenkeur heeft samen met de Consumentenbond de Algemene Consumenten Voorwaarden en de Business to Business Voorwaarden geformuleerd waaronder elk Groenkeur-lid zijn klanten bedient. Met ingrepen als boombeplanting, vleermuizen- en uilenkasten, mussennesten, waterpartijen, bijenlinten, gevelbegroeiing en ruigtes in de stad waar anders een stenen plein zou zijn, is de groene stad betrekkelijk makkelijk te realiseren.


Stadsnatuur aanleggen is ook spannend. Daktuinen en gevelbegroeiing is niet alleen mooi, ze hebben ook een positief effect op ons welzijn en het milieu. Zo wordt bijvoorbeeld regenwater opgevangen, zorgt het voor een energiebesparing en wordt fijnstof gezuiverd. Op het gebied van dak- en gevelgroen zijn vele toepassingen mogelijk, afhankelijk van de situatie en uw behoeften.


Met onze brede kennis en ervaring gaan we geen enkele ‘groene’ uitdaging uit de weg. Van turn-key projecten, met eigen ontwerp en uitvoering, tot het alleen. Dak- en gevelbegroeiing HBT staat voor u klaar om u een juist advies te geven.


Samen met u maken wij een berekening voor het aanleggen van dak- en gevelbegroeiing wat voor uw situatie op de langere termijn haalbaar is.

Een juist advies hangt van vele verschillende factoren af waardoor wij altijd met u een afspraak zullen maken. Modulogreen gevelbegroeiing : ontwikkeld volgens het Cradle to Cradle principe Modulogreen Een van de innovaties die Mostert De Winter op de markt heeft gebracht betreft het niet grondgebonden Modulogreen groene gevelsysteem dat volledig als buitengevel toegepast kan worden. Actueel: De Koninklijke Ginkel Groep is actief met het duurzaam vergroenen van de leefruimte en van gebouwen. Daktuinen creëren in de eerste plaats ruimte voor groen in het stedelijk gebied.


Bovendien leveren daktuinen en gevelbegroeiing een wezenlijke bijdrage aan fijnstofafvanging, ecologie en het verminderen van het Urban Heat Island-effect. Op deze pagina kunt u digitaal zoeken naar technieken in de Energielijst en Milieulijst. Op deze manier krijgt u een totaalbeeld van technieken met fiscaal voordeel.


We zijn al jaren bezig om prachtige groene ruimtes te maken met als hoofddoel: Urban Cultivation.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts