donderdag 2 februari 2017

Duiven afschieten

Vergelijk alle webshops en bespaar tot via Kiesproduct! Zullen we het desondanks toch maar bij duiven houden i. Meerdere (verschillende in het wild levende soorten) in Nederland voorkomende duivensoorten staan op de lijst beschermde inheemse diersoorten. En voor wat betreft duiven die aan iemand toebehoren, daarover had je al het antwoord.


Om dat risico te beperken is het dan ook beter om dichtbij gevallen duiven met de hand te rapen.

De hond komt alleen in actie bij duiven die in de dekking vallen of te ver uitzeilen. De hond moet leren om plastic lokkers en geschoten duiven , die reeds als lokker gebruikt worden te negeren en niet meer te apporteren ( dit is vaak moeilijk). De duiven bestrijder plaatst dan pinnen, netten of spandraden op bepaalde plekken zodat de duiven daar niet meer kunnen landen.


Lasers op daken plaatsen is ook mogelijk, maar daar zijn een aantal strikte voorwaarden aan verbonden. Vaak zijn het bedrijven die gebruik maken van deze laatste optie wat duiven bestrijden betreft. Het defaecatieprobleem van de duiven bestaat al langer dan vandaag.


Het is overigens normaal dat een duif moet poepen.

We gaan toch ook geen merels, lijsters of eenden en mensen afschieten omdat ze afvalstoffen produceren? Men moet gewoon eens ophouden om duiven te voeren in steden. De overlast (zo die er al is) verwijnt dan vanzelf.


Pogingen om de duiven te verjagen mislukten. Reden voor het pretpark een vergunning aan te vragen om de duiven af te schieten. Vanwege de commotie is nu besloten het afschieten op de lange baan te schuiven.


We willen alsnog proberen via andere manieren de duiven weg te krijgen, zei de woordvoerster. Bijvoorbeeld met sterke kruiden en. Ook decoratie en attracties in het park worden wel eens vies.


Als dat het enige was, was afschieten niet nodig. Dan is een spraybeurt genoeg om het weer schoon te maken. Toverland hoopt dat het afschieten van de duiven een eenmalige actie is.


De woordvoerder benadrukt dat dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Mag ik de duiven zelf verjagen ( afschieten ) of zijn die duiven ook bij wet beschermd? Afschieten zou ik je afraden.

Opengevallen plaatsen worden al weer snel door jonge duiven bezet en onder betere omstandigheden kan een broedpaar tot jongen grootbrengen. De sterfte onder volwassen duiven is onder normale omstandigheden ongeveer en daardoor is er een sterke druk op voedsel en broedplaatsen. Ik ben boer op hectare in de Flevopolder, de jacht is verhuurd. Zelf jaag ik bij mijn kameraad in Overijssel.


Mag ik de landelijke vrijstelling voor duif en konijn op mijn eigen grond gebruiken, ondanks dat de jacht verhuurd is? Ja, het recht om deze vrijstelling te gebruiken is een apart recht, naast het jachtrecht. Maar je mag duiven alleen afschieten als je een (jacht-)vergunning hebt. Soms worden duiven ook wel in een fuik gelokt en daarna gedood. Ook hier is toestemming voor nodig van de gemeente.


Negatieve reacties heeft het park nog niet gekregen. Andere pogingen om de duiven te verjagen mislukten. Lees ook: Boze reacties op duivenjacht Toverland. Pretpark Toverland in het Limburgse Sevenum maakt voorlopig geen gebruik van een vergunning voor het afschieten van duiven.


Het park is geschrokken van de ontstane commotie op sociale media, toen bekend werd dat de provincie Limburg hiervoor donderdag een vergunning had verleend. Ze mogen al dieren afschieten. Omdat de groep verwilderde duiven steeds groter wordt, mag het bedrijf nu ook deze beesten laten afschieten.


Toen de duif een beschermde soort wer hebben de sporters in samenwerking met dierenrechten-organisaties een alternatief ontwikkel de voorloper van het kleiduivenschieten (of skeet) zoals we dat nu kennen. Internet op zoek zijn naar informatie over de duivensport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts