maandag 2 juli 2018

Spint kamerplant

De dagaanbieding site van Nederland! Effectieve en langdurige bestrijding van spint door de inzet van roofmijten. Bestel biologische bestrijders in onze webshop. Spint of spintmijten zijn parasieten die tussen de en 5mm groot zijn. Ze hebben een lichaam gevormd als een peer en zijn geelgroen, bruin of rood van kleur.


De verschijnselen zijn goed te zien.

De bladeren van de plant krijgen bruine, bijna koperkleurige, puntjes op het blad. Hierdoor verkleuren de plantencellen. Het wel of niet krijgen van spint in kamerplanten heeft te maken met de soort plant, de luchtvochtigheid in huis en het onderhoud van de planten. Dus is het ook de soort plant. Sommige planten hebben het nooit.


Wel laat de spint , net zoals de grotere spinnen , vaak een spoor van webben achter. Dit is niet direct schadelijk voor de plant het maakt de plant er natuurlijk niet mooier op. Behandeling Is de spint plaag nog niet heel groot op de plant, haal dan de geïnfecteerde bladeren weg en let er hierbij op dat je niet de gezonde bladeren infecteert.


Verkleurde of verdorde bladeren?

Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Onder de bladeren kun je soms zelfs witte weefsels zien als de spint hier de tijd voor heeft gekregen.


In een jaar zijn er tussen de acht en negen generaties mogelijk. Een vrouwtje legt ongeveer eitjes. En hoe je dat doet, die spint goed bestrijden zodat je kan pronken met je groene vingers, dat lees je hieronder. Spint herken je door lichte witte puntje op de bladeren van je planten en wit spinsel aan de onderkant van een blad tegen de stengel aan, daarbij krijgen oudere bladeren vaak lichtgroene tot gele vlekken. Oude bladeren van planten die last hebben van spint krijgen lichtgroene tot gele vlekken.


Erg droge lucht trekt spintmijten aan. Warm weer en tocht kunnen planten extra gevoelig maken voor spint. Regelmatig besproeien met water (ook de onderkant van de bladeren), helpt om spint te voorkomen. Ze kunnen uw tuin erg aantasten.


Doe er iets tegen voordat het te laat is voor uw planten. Bekijk hier de bestrijdingsmiddelen tegen een aantal plantenziekten zoals: Bladluis, Wittevlieg, Spint en Trips. Spint zit aan de onderkant van de bladeren van je kamerplanten. Het zijn miniscule witte beestjes. Volwassen spintmijten zijn slechts mm groot.


Door een spintplaag krijgen de bladeren van je kamerplant gele vlekjes, en kunnen de bladeren uiteindelijk zelfs helemaal geel kleuren. Spintmijt en rouwmug: vervelende beestjes op kamerplanten Als je kamerplanten te droog houdt, of als ze veel op de tocht staan, kunnen ze last krijgen van spintmijten, wat te herkennen is aan zilverachtige vlekjes aan de bovenzijde van de bladeren.

Wordt de aantasting ernstiger, dan verdrogen de bladeren en uiteindelijk zelfs de hele plant. Spint op kamerplanten - foto: Op de bladeren ontstaan talloze lichtvlekken en als de kolonie groot is, wordt de plant bedekt met een dun, nauwelijks merkbaar spinneweb (vandaar de naam van de teek) en begint deze al snel te drogen. Een spintmijt, die vaak kamerplanten treft en alle bladeren verstrikt, is een echte ramp voor de bloemisten. Zulke kleine insecten nestelen zich in grote kolonies en kunnen leiden tot de dood van de plant.


Over hoe om te gaan met een spint op kamerplanten , moet u dit in detail vertellen. Ik kan de plantjes niet op een schotel laten drinken want ze gaan met speciale potgrond voor kamerplanten in een bloempot op de vensterbank. Dus ik hoop nu eens geen spint of wat dan ook te krijgen.


Zoals eerder gezegd is de Alocasia een hoge luchtvochtigheid gewend. Is dat niet het geval, dan wordt deze kamerplant snel kwetsbaar voor spint. Controleer dus zeker in de winter, wanneer de verwarming aanstaat en de luchtvochtigheid dus lager wordt, regelmatig op ongedierte. Spint kan niet tegen een luchtvochtigheid van 1en als je spint bij een kleine plant wil bestrijden dan moet je hem helemaal nat spuiten en er dan een plastic zak over doen.


Vind je toch spint op jouw Alocasia? Regelmatig alles opnieuw natspuiten en de plant tussendoor eens laten opdrogen ivm schimmels. Na weken is de spint nagenoeg verdwenen.


De roofmijt is een mm rode mijt die zich snel beweegt en die onmiddellijk op zoek gaat naar spint. Bestrijding van spint Spint wordt met succes met de roofmijt Phytoseiulus persimilis bestreden. De roofmijt leeft hoofdzakelijk van spint en spinteieren, die hij leegzuigt en opeet. Spint bestrijden met bestrijdingsmiddelen. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes bieden geen hulp in de bestrijding van spint.


Bepaalde bronnen spreken van een eenvoudige stevige straal water die de spintmijten van de bladeren spuit, maar zo eenvoudig werkt het niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts