woensdag 4 juli 2018

Vijver reinigen

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Bespaar tot wel via kiesproduct. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste.


Als de vijver mooi schoon is, is het tijd om het vijverwater terug in de vijver te laten lopen.

De planten zet je er meteen terug in, en ook de vissen kunnen eigenlijk meteen terug in hun vertrouwde water. Als je vijver nieuw water nodig heeft, moet je even wachten voordat je de vissen uitzet. Het grondig reinigen van een vijver doe je niet elke dag. De bodem van de vijver reinigen doet u als er bijvoorbeeld veel slib in de vijver aanwezig is. De vijver bodem schoonmaken met een vijverstofzuiger.


Je moet in dat geval echter niet wachten tot zich al een dikke modderlaag op de vijverbodem bevindt, maar de vijver regelmatig reinigen met de stofzuiger. Is je vijver toe aan een schoonmaakbeurt?

Met onze eenvoudige tips is je vijver in een handomdraai weer schoon. Je vijver schoonmaken Algen verwijderen. Vooral in de warme maanden heb je te maken met algengroei in je vijver.


Algen zijn woekerplanten die de groei van je andere vijverplanten kunnen belemmeren. Je hoeft niet bang te zijn dat je dingen fout doet, je kunt vertrouwen op onze expertise. Je voorkomt dat de vijver een bron van irritatie wordt.


Je hebt gegarandeerd periodiek onderhoud van je vijver. Als de vijver niet is ontdaan van afgestorven plantenresten, bladeren en ander organisch afval zal er, al dan niet onder het ijs, een verzuring plaatsvinden van het vijverwater. Belangrijker is hoe je gaat schoonmaken ! Hoe gaat u het vijverfilter reinigen ? Het reinigen van het vijverfilter dient zorgvuldig te gebeuren op een manier dat u het bacterieleven in de filter zoveel mogelijk in tact laat.


Voor de vijver doe-het-zelver. Een slibzuiger is handig om de bodem van de vijver te reinigen. U kunt hem goedkoop zelf maken met onze handleiding.


Met een schepnet gaat ook goe het water wordt natuurlijk eerst troebel maar dat is na een dag weer OK. In de winter laat ik die rommel juist liggen voor de kikkers.

De grootste collectie vijverbakken hier! Repareer uw apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Vijverbakken tegen de laagste prijzen.


Schoonmaken: algen verwijderen uit de vijver Algen kunnen een vijver helemaal overwoekeren. Dat geeft geen mooi gezicht. Tegelijkertijd zijn er wel bepaalde dingen die u er tegen kunt doen. Algen zijn microscopisch kleine plantjes die vooral groeien door toedoen van licht en warmte. U kunt bijvoorbeeld waterplanten plaatsen in de sloot of vijver.


Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen. Je zult verbaasd zijn hoe vijver verlichting bijvoorbeeld jouw vijver zo veel meer sfeer kan geven in de avonduren. Een vijver is al lang niet meer een plas water in je tuin. Spuitfiguren of vijverfiguren die onderdeel worden van jouw vijver. Het onderhouden van je vijver is enorm belangrijk.


Met goed onderhoud zorg je ervoor dat het biologische evenwicht bewaart blijft. Daarnaast profiteer je zelf ook van een goed onderhouden vijver. Je kan namelijk genieten van al het leven dat zich in de vijver bevindt. Bovendien kan de vijver na het vullen met een relatief lage watertemperatuur weer een biologisch evenwicht gaan opbouwen. Zie hiervoor ook de pagina nieuwe vijver opstarten.


Groot onderhoud vijver : modderlaag verwijderen. Nadat de vijver is leeggepompt, kun je voorzichtig de modderlaag van de bodem verwijderen. Af en toe uw vijver leeg pompen en reinigen is essentieel om de onderwater fauna en flora te beschermen. Vuil en bladeren zakken immers naar de bodem en beginnen daar te rotten en te gisten.


Dat kan ontaarden in zuurstofgebrek voor de vinnige bewoners. Zeker in de herfst houdt u best de waterkwaliteit en overtollige slibvorming in de gaten. Hiermee houd je de vijver schoon van blad.


Na een maan als het meeste blad is gevallen, haal ik het net even van de vijver om het blad te verwijderen. Anders wordt het te zwaar en gaat het blad alsnog in je vijver rotten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts